Najdoski: "Velika šteta za Zvezdu, Srbija i Hrvatska nek iznenade u Rusiji"

Autor: Beta Beta
četvrtak 07.06.2018.
09:36
Izvor: Beta

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Ilija Najdoski rekao je da je velika šteta što taj klub u nedavno završenoj sezoni nije eliminisao CSKA jer je imao kvalitet za to.

Kup Prijateljstva Promo
Kup Prijateljstva Promo

Povezane vesti

Zvezda je posle 25 godina igrala "proleće" u Evropi, gde je eliminisana od CSKA Moskve, iako je imala velike šanse da pobedi ruski klub.

"Zvezda je u zadnjoj liniji ove takmičarske godine igrala jako dobro. Ipak, po mom mišljenju, velika je šteta što nisu ostvarili bolji rezultat protiv CSKA, jer su to objektivno mogli. Smatram da su imali kvalitet i da su mogli da prođu dalje", rekao je Najdoski tokom posete Kupa prijateljstva na Zlatiboru.

Najdoski je bio član generacije koja je ostvarila najveći uspeh jugoslovenskog i srpskog fudbala, titulom šampiona Evrope u Bariju 1991. godine.

"Iskreno da vam kažem, posle tih uspeha u Bariju i Tokiju niko od nas igrača nije ni bio svestan šta smo postigli. Tek sada, sa ove distance, posle 27 godina shvatamo kakav smo rezultat ostvarili i koliki je to uspeh za svakog fudbalera", kazao je Najdoski.

Kao najveći problem klubova u regionu naveo je finansije jer svaki dobar i kvalitetan igrač mora da se proda da bi klub preživeo i da su svi primorani na to da bi se stabilizovali.

Zagovornik je regionalne lige, ali je to još "daleko" od realizacije.

Najdoski na Zlatiboru boravi sa Vardarom iz Skoplja, na turniru Kup prijateljstva za igrače do 18 godina, za koji je rekao da je "veoma kvalitetan" i da je organizacija odlična.

Govoreći o Svetskom prvenstvu u Rusiji, reprezentacijama Srbije i Hrvatske je poželeo da "pre svega igraju dobar fudbal".

"Po mom mišljenju, najvažnije će biti da zadrže dobru atmosferu, pokažu pravo drugarstvo. Mi Balkanci smo poznati da na velikim takmičenjima kad treba da se pokažemo napravimo kiks. Ali, ako harmonija u ekipi bude na visokom nivou mislim da i Srbija i Hrvatska mogu da igraju protiv svake selekcije na ovom prvenstvu", rekao je on.

Nije želeo da prognozira ko će biti svetski šampion, ali je naveo da misli da može da se dogodi iznenađenje.

"Brazil je svakako među favoritima jer ima veliki kvalitet. Španija može da napravi dobar rezultat, ali najviše bih voleo kada bi Srbija i Hrvatska napravile iznaneđenje", kazao je Najdoski.

Srbija će u grupnoj fazi igrati sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom, dok će Hrvatska biti sa Argentinom, Nigerijom i Isladom.

Ne propustite