Najbolja prilika za gol - Ovako je Mitar objasnio promašaj

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 27.06.2018.
23:59
Izvor: Sportske.net

Napadač reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović objasnio je zašto nije mogao bolje da reaguje kada mu se ukazala najbolja prilika na utakmici.

Epa/Abedin Taherkenareh
Epa/Abedin Taherkenareh

Povezane vesti

Srbija je doživela poraz od Brazila (2:0) i ostala bez plasmana u osminu finala Mundijala, a ostaje žal što barem nije pao jedan gol.

"Orlovi" su u periodu od 58. do 65. minuta dobrano stisli Brazil i nekoliko puta zapretili Alisonu, a najbolju priliku propustio je Aleksandar Mitrović.

Mitar je posle udarca Antonija Rukavine i odbrane Alisona glavom tukao ka mreži ali se na putu ka golu isprečio reprezentativac Brazila.

"Stvarno nisam mogao drugačije da reagujem. Lopta se odbila direktno u mene. Samo sam odreagovao kako sam mogao glavom. Pogodio sam ga u nogu... Mislim da sam reagovao najbolje moguće", objasnio je Mitrović svoj promašaj.

Kada se uzmu o obzir sve tri utakmice Aleksandar Mitrović najviše žali za promašajima protiv Švajcarske. Na pitanje da li mu je nedostajao još jedan saigrač u napadu Mitar je odgovorio diplomatski.

"To je pitanje za selektora. Sigurno da je on hteo najbolje. Stvarali smo šanse, možda je moglo da bude drugačije", kazao je Mitar.

Na kraju ostaje žal za time što nije osvojen još koji bod, što i Mitrović apostrofira nakon poraza od Brazila.

"Nije lako i nije lepo kada izgubite i kada se Svetsko prvenstvo završi na ovaj način. Razočarani smo, bili smo tako blizu, a tako daleko ali to je život i to je fudbal. Mislim da smo učinili naš narod ponosnim. Dugo nije bila ovakva atmosfera, dugo nije bilo ovako lepo igrati za reprezentaciju. Bilo je puno lepih momenata", zaključio je Aleksandar Mitrović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ridslk
Thursday, 28.06.2018
10:44

Najbolji nas fudbaler na ovom prvenstvu.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 28.06.2018
18:28

Protiv Kostarike promasio dva zicera, juce svaku sansu.

avatar
dacce
Thursday, 28.06.2018
09:43

Meni i dalje nije jasno zašto nismo drugo poluvreme ubacili i Prijovića i napali ih. A videlo se da možemo

avatar
MilanVG
Thursday, 28.06.2018
07:51

Nek je i bio jedan od lošijih protiv Brazila ali vidi se da momak igra srcem za reprezentaciju. Jedan od retkih koji se max trudio na svakoj utakmici i kome je evidentno teško zbog cele situacije. Bar nije sebi dao ocenu 8 kao SMS.

avatar
Mads87
Thursday, 28.06.2018
02:02

Ono sto nema u kvalitetu Mitar nadoknadjuje srcem i dobro je odigrap celo prvenstvo.Trenutno boljeg nemamo a ja bi najvise voleo da konacno stvorimo brzog i tehnicki dobrog spica a ne napadace tipa mitrovica ,zigica itd uz svo duzno postovanje njima

avatar
Henry1414
Thursday, 28.06.2018
00:58

Matic,Ivanovic,Milivojevic,Tosic Kolarov,jedino sto vredi iz reprezentacije,ovaj decko ne zna da barata loptom oslanja se na snagu i skok igru,limit mu je cempionsip,trenutno nemamo boljeg kad bude isplivao ovaj ni na klupu...

avatar
NRad17
Thursday, 28.06.2018
00:38

Previse je Mitrovic sansi prokockao za jednog napadaca selekcije koja cilja osminu finala