Na ovo treba da budemo ponosni, Srbija sa najviše mladih na Mundijalu!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 11.06.2018.
12:01
Izvor: Sportske.net

Niti jedna reprezentacija na ovom Mundijalu nema toliki broj igrača koji imaju pravo nastupa za mladu reprezentaciju.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Da li se znali da je reprezentacija Srbije reprezentacija na Mundijalu sa najviše igrača koji imaju najviše 23 godine?

Imamo ih čak devet, više od svih ostalih, Francuzi su nam blizu sa osmoricom, slede Nigerija i Maroko sa po sedmoricom, Peru, Portugal i Tunis imaju po šestoricu, Engleska, Urugvaj i Nemačka imaju po petoricu.

U našoj reprezentaciji to su Andrija Živković, Aleksandar Mitrović, Predrag Rajković, Miloš Veljković, Nikola Milenković, Marko Grujić, Nemanja Radonjić, Luka Jović i Sergej Milinković-Savić.

Ako dodamo ovom spisku i fudbalere poput Mijata Gaćinovića i Nemanje Maksimovića, onda sa pravom imamo čemu da se nadamo u godinama koje dolaze.

Upravo ovi fudbaleri bi trebalo da čine kostur naše reprezentacije u narednih desetak godina.

Ne propustite

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Strah
Monday, 11.06.2018
17:22

I dalje mi nije jasno zasto je Grujic sa njima????

avatar
bagra
Monday, 11.06.2018
12:35

Konacno da je neko imao petlje da pozove i mlade! Kada ce da skupe iskustvo ako ne sada.

avatar
NikkiCFC
Monday, 11.06.2018
12:15

Jel se Bane, Stojkovic, Kolarov povlace posle svetskog?

avatar
Algebrons
Monday, 11.06.2018
12:51

Za prvu dvojicu ruke gore (plus Karleuša i Rukavina), za Kolarova ne bi bilo loše da ostane još godinu, dve; prvo, još uvek klupski igra na visokom nivou, a drugo - nemamo ni u najavi dobrog, mladog, levog beka. Ristić se gubi po pozicijama, ne može da se izbori za minutažu ni u praškoj Sparti koja jedva izbori izlazak u Evropu. Antonov je počeo da daje znake života pred kraj sezone, tako da bi on mogao da bude taj ukoliko odigra celu sledeću standardno u Partizanu. Ostali, među kojima je Bogosavac, nisu iz ozbiljne priče, iako novinari pokušavaju drugačije da ih predstave. Liga Nacija je savršeno takmičenje da se totalno podmladi ekipa i da primat preuzmu generacije '94, '95 i '96. Preko Lige Nacija ne možeš ništa da izgubiš, možeš samo da dobiješ, tako da se nadam da će biti pameti oko reprezentacije i da će se ta prilika za totalnu smenu iskoristiti.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Monday, 11.06.2018
12:09

Rajkovic/Dmitrovic- GAJIC, Milenkovic, Veljkovic, ANTONOV- Zivkovic, MAKSIMOVIC, Milinkovic-Savic, GACINOVIC/Radonjic- Mitrovic, Jovic.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Monday, 11.06.2018
12:52

Rajkovic- GAJIC, Milenkovic, Veljkovic, ANTONOV- Zivkovic, MAKSIMOVIC, Milinkovic-Savic, GACINOVIC (Radonjic)- Mitrovic, Jovic. Znaci, samo Bleki umesto Babica i obrnes ta dva stopera, i samo Luka umesto Zdjelara pa lepo predjes na 4-4-2.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Monday, 11.06.2018
12:53

I Mitrovic umesto Saponjica/Mandica.

avatar
JUVENTIN
Monday, 11.06.2018
12:07

Samo sto su ranije trebali da se uigravaju al nisu mogli od raznih Raca i bambija.... I dalje mi nije jasno da mali Gacinovic koji ima kup nemacke ne ide a Kostic ispao iz lige i igra covek prvu postavu, odnosno razumem ali to sad nije vise ni vazno, objavite komentar molim vas