Mitar i Tadić najbolji, vezni red ispod očekivanja...

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 22. jun 2018.

  • 22:06

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Srbija poražena od Švajcarske, naivno, ali i realno na kraju, tamo gde smo najviše očekivali tu smo podbacili...

Mitar i Tadić najbolji, vezni red ispod očekivanja...
Foto: EPA-EFE/DOMINIK ANGERER
Vladimir Stojković 6.5

Osporavan, prošao sve i svašta, odbacivan, čak i životno ugrožavan, i uvek najbolji, već više od deceniju. Pokazao je to i večeras, spasio dva sigurna gola, ništa kod golova nije mogao, tim pre što je bio zaklonjen kod šuta Džake.

Bane Ivanović 6

Imao dosta problema u prvom delu, često mu je Rodrigez dolazio po boku, nisu naši dobro preuzimali, pa je i Bane često bio na ničijoj zemlji. Nismo naučili lekciju u nastavku, povukli smo se, Ivanović nije na onom nivou od pre nekoliko godina, kod gola Džake morao da uđe u blok.

Nikola Milenković 7

Dobar, dobili smo štopera za sledeću deceniju. Izuzetno zrelo, bez rizičnih poteza, uspevao da reši situacije pred golom.

Duško Tošić 6.5

Ono što važi za Stojkovića važi i za "Disko Sosidža". Pokazao na ovom prvenstvu da je napravio strašnu karijeru iako su ga mnogi osporavali. Ipak, kasno izašao kod drugog gola, kada ga je Šaćiri pretrčao.

Aleksandar Kolarov 6.5

Više smo se bojali desnog boka, makar u analizama, ali je kapiten predobar za Lihštajnera, zaključak je bok, ništa nisu mogli rivali da naprave po toj strani u prvom poluvremenu. Ali, mnogo nam je nedostajao u završnici.

Nemanja Matić 6

I on je imao problema u prvom poluvremenu pre svega jer mu je Džemaili mnogo puta ušao u prostor šuta, pravio višak, Švajcarci su tako i napravili šanse. Bespotreban karton u finišu prvog dela. Jedan od naslabijih večeras.

Luka Milivojević 6


Luka je odradio manje od onoga što se očekivalo, ali može mnogo bolje. Švajcarska je iskusan tim, očekivali smo ovu bitku, nije bilo prostora da se puno ubaci, izgubio dosta duela, kasnio, jednostavno Švajcarska je ovaj meč dobila baš na sredini.

Sergej Milinković Savić 6

Često je ispadao u prvom delu, posledica neuigranosti sa ostatkom ekipe, ovde se vidi problem, to što nije prošao kvalifikacije sa timom. I on je imao problema sa igračima koji su pravili višak na švajcarskom levom boku. On je igrao oko koga ćemo se okupiti u budućnosti, ali jasno se vidi da nije bio sa ekipom.

Filip Kostić 6

Defanzivno odličan u prvom delzu, ali to je i bila Krstajićeva namera, da podeblja bok, da spreči da Švajcarci koriste jedno od glavnih oružja. U napadu nije učinio ništa, pre svega jer se Srbija branila nakon rano postignutog gola.

Dušan Tadić 7

Majstor fudbala. To je Duća iz prvog dela kvalifikacija koji nas je i odveo na Mundijal. Noćna mora za Švajcarsku u prvom poluvremenu, ali je Mundijal takmičenje na kome ne može da prevagne jedan igrač.

Aleksandar Mitrović 7


Ono što smo znali i pre prvenstva, mi boljeg napadača nemamo. Mitar je uradio sve, ne samo zbog gola, uspeo da smogne snage da se vrati, da zatvori štopere koji su iznosili loptu kada je to očigledno postajao ogroman problem za "Orlove" tokom prvog dela. Ipak, ušao u sukob sa sudijom Brihom, nije mu svirano nekoliko faulova, zaista šteta što nije iskoristio neku od šansi.

Rezerve:

Ljajić 6 - Ništa nije uspeo da promeni ulaskom na teren.

Radonjić - Kasno ušao na teren.https://twitter.com/FIFAWorldCupSRB/status/1010214592847470592
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari