Mitar i Tadić najbolji, vezni red ispod očekivanja...

Autor: Vladimir Stojanović
petak 22.06.2018.
22:06
Izvor: Sportske.net

Srbija poražena od Švajcarske, naivno, ali i realno na kraju, tamo gde smo najviše očekivali tu smo podbacili...

EPA-EFE/DOMINIK ANGERER
EPA-EFE/DOMINIK ANGERER

Povezane vesti

Vladimir Stojković 6.5

Osporavan, prošao sve i svašta, odbacivan, čak i životno ugrožavan, i uvek najbolji, već više od deceniju. Pokazao je to i večeras, spasio dva sigurna gola, ništa kod golova nije mogao, tim pre što je bio zaklonjen kod šuta Džake.

Bane Ivanović 6

Imao dosta problema u prvom delu, često mu je Rodrigez dolazio po boku, nisu naši dobro preuzimali, pa je i Bane često bio na ničijoj zemlji. Nismo naučili lekciju u nastavku, povukli smo se, Ivanović nije na onom nivou od pre nekoliko godina, kod gola Džake morao da uđe u blok.

Nikola Milenković 7

Dobar, dobili smo štopera za sledeću deceniju. Izuzetno zrelo, bez rizičnih poteza, uspevao da reši situacije pred golom.

Duško Tošić 6.5

Ono što važi za Stojkovića važi i za "Disko Sosidža". Pokazao na ovom prvenstvu da je napravio strašnu karijeru iako su ga mnogi osporavali. Ipak, kasno izašao kod drugog gola, kada ga je Šaćiri pretrčao.

Aleksandar Kolarov 6.5

Više smo se bojali desnog boka, makar u analizama, ali je kapiten predobar za Lihštajnera, zaključak je bok, ništa nisu mogli rivali da naprave po toj strani u prvom poluvremenu. Ali, mnogo nam je nedostajao u završnici.

Nemanja Matić 6

I on je imao problema u prvom poluvremenu pre svega jer mu je Džemaili mnogo puta ušao u prostor šuta, pravio višak, Švajcarci su tako i napravili šanse. Bespotreban karton u finišu prvog dela. Jedan od naslabijih večeras.

Luka Milivojević 6


Luka je odradio manje od onoga što se očekivalo, ali može mnogo bolje. Švajcarska je iskusan tim, očekivali smo ovu bitku, nije bilo prostora da se puno ubaci, izgubio dosta duela, kasnio, jednostavno Švajcarska je ovaj meč dobila baš na sredini.

Sergej Milinković Savić 6

Često je ispadao u prvom delu, posledica neuigranosti sa ostatkom ekipe, ovde se vidi problem, to što nije prošao kvalifikacije sa timom. I on je imao problema sa igračima koji su pravili višak na švajcarskom levom boku. On je igrao oko koga ćemo se okupiti u budućnosti, ali jasno se vidi da nije bio sa ekipom.

Filip Kostić 6

Defanzivno odličan u prvom delzu, ali to je i bila Krstajićeva namera, da podeblja bok, da spreči da Švajcarci koriste jedno od glavnih oružja. U napadu nije učinio ništa, pre svega jer se Srbija branila nakon rano postignutog gola.

Dušan Tadić 7

Majstor fudbala. To je Duća iz prvog dela kvalifikacija koji nas je i odveo na Mundijal. Noćna mora za Švajcarsku u prvom poluvremenu, ali je Mundijal takmičenje na kome ne može da prevagne jedan igrač.

Aleksandar Mitrović 7


Ono što smo znali i pre prvenstva, mi boljeg napadača nemamo. Mitar je uradio sve, ne samo zbog gola, uspeo da smogne snage da se vrati, da zatvori štopere koji su iznosili loptu kada je to očigledno postajao ogroman problem za "Orlove" tokom prvog dela. Ipak, ušao u sukob sa sudijom Brihom, nije mu svirano nekoliko faulova, zaista šteta što nije iskoristio neku od šansi.

Rezerve:

Ljajić 6 - Ništa nije uspeo da promeni ulaskom na teren.

Radonjić - Kasno ušao na teren.https://twitter.com/FIFAWorldCupSRB/status/1010214592847470592

Ne propustite

Komentari

53 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
stevan_vasic90
Saturday, 23.06.2018
13:30

Imam samo 2 zamerke na ovaj mec- to sto u drugom poluvremenu nismo odigrali defanzivno i na kontre kad vec imamo dobar rezultat. I to sto, Tosic u 90. minutu umesto da rusi Sacirija, pravi faul i dobije crveni, ali makar sacuva gol i 1-1, on se kao zadnji igrac odbrane juri sa njim iako zna da je sporiji.

avatar
neme
Saturday, 23.06.2018
12:48

Ma sve ok ali nemas ti tu redom ni jednog igraca top klase eto matic je sjajan sraf u jumajtedu kolarov ls igrac ostalo dobri klupski igraci lacio sautempton cp turska fiora nemas ti igraca real madrida barse juvea sa osvojenim ls to je klasa koja pravi razliku krpi rupeprikriva slabosti a od osrednjih igraca napravi kvalitet cine druge boljim nego sto jesu.ovako izades trcis dok mozes 60min.i posle kraj.

avatar
zlogi
Saturday, 23.06.2018
10:49

Mene jedino sto je razocaralo je to da cim smo poveli tad smo prestali fudbal da igramo. Jednostavno umesto da smirimo igru, da je umrtvimo, ucinimo dosadnom mi jurcamo jos 5-10 min, potrosimo snagu i nista ne uradimo, posle toga nas nema ostatak tekme. Igramo ko smradovi bunker protiv nista boljeg tima. Pri tom da ne znamo stranu da promenimo je tragikomicno, pa oni nas ubili na taj nacin. Ali ajde videcemo sta ce biti sa Brazilom, mozda i uradimo nesto s' obzirom da se Karioke i nisu nesto pokazale na ovom SP :/

avatar
cvijeticaleks
Saturday, 23.06.2018
09:41

Selektor ocena 1, najveci krivac u porazu, uvek trazimo druge krivce u nasim porazima.
idemo na SP sa selektorom koji nema dana trenerskog posla pa sta da ocekujemo vise, covek celu utakmicu drzi ruke u dzepovima bez imalo nerviranja.

avatar
LUZERPOOL
Saturday, 23.06.2018
03:27

tosic 6.5... smejurija

avatar
FAUWEBUBA
Saturday, 23.06.2018
02:40

Kako ce neko da se zezne kad baci neki milion na ovog Panja Sergeja, nije prosao Kvalifikacije ni Milenkovic pa covek razvaljuje... Realna ocena 5 a Krstajic da ode u neku skolu za trenere, ako fss nema para da mu uplati neka sprovedu akciju sirom srbije 5 din. za vecnog selektora..

avatar
boba89czv
Saturday, 23.06.2018
00:36

Mitar klasa večeras, šteta što nije ima sa kim... SMS zatvoren vrhunski, a Kostić koji je stalno bio sam kao duh ništa nije znao, smešan igrač, stvarno ne znam na koju foru je lik uopšte starter... Stojković je jedan Filip Višnjić, pesnik koji je slep... Krstajić tragičar!!!!

avatar
boba89czv
Saturday, 23.06.2018
00:32

Neka dobijem minuse... ljudi nikada neće biti iskreni... Stojković plasiranu loptu po sredini gola prima u mrežu, oprostio bih mu i penal i zicer jer nije kriv ali ovo ne mogu nikada... gore nego protiv Australije... PO SRED MREŽE BURAZ ćoravi!!! Kamera iza gola jasno pokazuje da nema bloka i da sve čovek vidi i stoji, ne reaguje, čak ni na sreću...

avatar
Mad Tiger
Friday, 22.06.2018
23:36

koliko je tosic dobro odigrao protiv kostarike toliko je pokvario utisak onim ispadanjem na kraju.u situaciji kod drugog gola se ide na crveni karton,to je zrtva koju je morao da preuzme na sebe.milenkovic klasa i buducnost tima.ivanovic odavno zreo za penziju,direktan krivac za prvi njihov gol.matic i milivojevic veceras ocajni.sms pogubljen.vezni red nismo imali veceras.mitar zverina.tadic velemajtor.o sudjenju je suvisno pricati...protiv brazila treba dati radonjicu vise minuta.decko nije imao vremena ni da se oznoji.

avatar
Friday, 22.06.2018
23:30

Jednostavno je, nasa fizicka nespemnost je dosla do izrazaja. Fizicki nespremnost, preplasenost i ocajan vezni red danas su nam dosli glave.

avatar
Friday, 22.06.2018
23:22

Fizicka spremnost nasih igraca nazalost nije dorasla ovom SP. Dobili su nas na trcanje, nasu preplasenost i nas ocajan vezni red danas.

avatar
SL_Komedija
Friday, 22.06.2018
23:19

Ne lupajte za Duška, Šaćiri je loptu primio na svojoj polovini. tako da nikako ne bi bio ofsajd, ovaj bi ga svakako pretrčao, nismo smeli da ostanemo samo sa njim pozadi.

avatar
Capitano
Friday, 22.06.2018
23:11

Najgori po meni SMS, a i Bane je morao da blokira udarac kod prvog gola.

avatar
sasa lesa
Saturday, 23.06.2018
00:04

Najgori, ali posle Krstajića koji ga je ostavio celu utakmicu. I dalje ne mogu da verujem kakvog selektora imamo..

avatar
Capitano
Saturday, 23.06.2018
14:22

Slazem se, nez sta su mislili da ce dobiti time sto su postavili coveka bez ikakvog iskustva.

avatar
Hocus Pocus
Friday, 22.06.2018
23:05

Dmitrovic je za stojkovica Buffon licno, Dmitrovic koji je skidao zicere Mesiju i Ronaldu po spanskoj ligi i koji je odlicno branio ove sezone sedi na klupi da bi branio covek koji ni u jednom stranom klubu nije mogao da sastavi sezonu. Ali ne vredi nama je "stojke" prvi golman...
Jedva cekam duel sa Brazilcima kupicu kokice i uzivacu u bravurama "stojketa" sigurno ce imati priliku da se istakne i da pokaze zasto je on broj 1, a ne Dmitrovic ili Rajkovic.

avatar
Brane Lala
Friday, 22.06.2018
22:53

Realne ocene. Na zalost selektor bi dobio ocenu 5. Postavka igre je bila dobra sve dok su sva tri nasa ofanzivna vezna igraca igrala dobru odbranu i pored toga uspevala da istrcavaju napad. Kako je vreme odmicalo to se promenilo. SMS je pao, Tadic je pao. Jedimo je Kostic imao dovoljno energije. Mitrovic takodje nije imao snage da igra u ovako defanzivnoj varijanti. Pravilne izmene bi bile:
46 minut Gacinovic (ups, njega nema, ajd onda Rukavina) za Tadica
verujem da bi drzali 1:0 do 65 minuta a onda promena Prijovic umesto Mitrovica.
E pa ako rezultat i u 85 minutu bude 1:0 onda ulazi Veljkovic umesto SMS. U slucaju izjednacenja Ljajic umesto SMS right away.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Friday, 22.06.2018
22:39

Нико и ништа овде није било испод очекивања! Нормално и очекивано, када смо ми у питању. Ако то до сада нисмо научили, када ћемо?

avatar
Milan Capkunovic
Friday, 22.06.2018
22:35

Nije tacno da Ljajic nije uspeo nista da promeni, covek je stao malo na loptu i kolko tolko malo uneo mirnocu u nasu igru, al ne moze on sam da resi utakmicu.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 23.06.2018
00:02

Moze, ali kad pitas one koji igraju fudbal na Soniju mada ni tamo to nije bas lako.

avatar
Čeki
Friday, 22.06.2018
22:30

Kostic pored Matica i SMS - a me najvise nervirao. Pokazao Kostic da je nikakav igrac jos protiv Kostarike.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 23.06.2018
00:02

Prazan gol promasio jer ne zna desnom.

avatar
Luka Toni
Friday, 22.06.2018
22:27

Lose izmene, trebao je Savic napolje,a ne Luka.

avatar
stevan_vasic90
Friday, 22.06.2018
22:26

Kako mi je zao Krstajica ☹️☹️☹️

avatar
Amar Zornic
Friday, 22.06.2018
22:26

Milenkovic los , u dosta situacija mu ulaze iza ledja , zaboravlja na igrace , kod gola je morao preseci ili se barem bolje pozicionirati jer nije bio nigde . Veza ocajna pogotovo SMS i to je ono o cemu sam pricao danas da smo na papiru bolji u vezi al u praksi ... Ova dvojica ce svakako biti nasi nosioci al to je taj ceh sto nisu prosli kvalifikacuje . Ipak ne treba ocajavati nismo se obrukali

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 23.06.2018
00:02
avatar
Mad Tiger
Saturday, 23.06.2018
00:14

nisi u pravu.milenkovic je odigrao u stilu vidica.pokusali su vise puta da ga pritisnu kada je imao loptu u nogama misleci da moze da kiksne ali jednostavno decko nije podlozan pritisku i rodjen je da igra tu poziciju u timu.

avatar
NT90
Friday, 22.06.2018
22:23

Stvarno nemam ni jednu zamerku sto se tice zalaganja nasih igraca, bolji su bili Svajcarci. Zao mi je svih momaka, al tako to ide kada se na silu prave fudbaleri i kada se placa da ,,postanes" igrac. Pogledajte samo nasu ligu, igraju igraci koji nemaju kvalitet ni za seosku ligu, al imaju menadzera, pa samim tim ima i kvalitet za Zvezdu,Partizan,Vojvodinu itd. Dokle god je tako nista od naseg fudbala.

avatar
SvetskiSampion
Saturday, 23.06.2018
09:12

Zvezda bi razvalila ove svajcarce

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 23.06.2018
11:23
avatar
brekbaCh1
Friday, 22.06.2018
22:22

Mitar bar 7.5, Stojkovic bar 7, a Matic i SMS 5.5, nisu postojali veceras. Vezni red se svodio na Milivojevica i kad je on izasao raspali smo se, primili drugi gol, a za to vreme ni polusansu nismo stvorili.

avatar
Hocus Pocus
Friday, 22.06.2018
23:35

Matic nije postojao? Za mene nas najbolji igrac veceras! Milivojevica nisam ni primetio na terenu, jedino sam primetio da su nas razvalili "svajcarci" po strani koju je trebao da pokriva Milivojevic. Matic je oduzeo loptu u golu za nas i bio je aktivan i u odbarni i u napadu koliko god je mogao, ali i da je Zidan pa ne moze sam. A SMS se izgubio nacisto to stoji, nije mogao sa loptom da se sastavi.

avatar
brekbaCh1
Saturday, 23.06.2018
16:24

Najbolji igrac tima mora mnogo bolje. Ono je bilo lose.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 23.06.2018
11:23

E, sad vec nisi u pravu, Matic je morao bolje.

avatar
Bor1s
Friday, 22.06.2018
22:19

Koliko je zaslužio selektor za ovu fenomenalnu taktiku? SMS i Kostić se vidjeli nijesu, Milivojević tu i tamo, Matić se trudio makar u defanzivi, Ivanović je uporno pokušavao da postigne autogol, Tošić kod drugog gola pravi ofsajd zamku dok je Šaćiri bio na svojoj polovini. Mitrović, Tadić, Stojković i Kolarov dobri, po meni. Nikako mi ne ide u glavu taktika upornog forsiranja dugih lopti na Mitrovića i SMS kroz sredinu kad su bili 10 puta opasniji po krilima, a onda odmah posle toga bunker.

avatar
Mads87
Friday, 22.06.2018
23:55

Sve si lepo rekao osim ovo za tosica.Posto su svi ispali njemu je jedino ostalo da to pokusa jer neverujem da je mogao on da ceni dal ce to biti pre ili posle polovine a onaj je vec bio u boljoj poziciji.Faul ne dolazi u obzir jer bi dobio crveni sigurno.Nije nista covek kriv

avatar
Bor1s
Saturday, 23.06.2018
12:49

Ja znam da je njemu bilo logično, a vjerovatno i refleks, da pravi ofsajd zamku u toj situaciji, ali niti je uspio da je napravi jer je Šaćiri bio ispred njega u trenutku slanja lopte, niti je bio svjestan đe se nalazi u tom trenutku. Znam da je bio kraj utakmice i da vjerovatno koncentracija nije bila na nivou kao na početku utakmice, ali kad već izigravam generala posle bitke - bolje i da ga je faulirao i dobio crveni nego ovo što je bilo. Do tog trenutka Tošić je odigrao dobro, ali po meni dobar dio krivice za drugi gol ide njemu.

avatar
Paris Saint Germain
Friday, 22.06.2018
22:15

Mitar bog. Matic i sergej tuga

avatar
DraganJovanovic1911
Friday, 22.06.2018
22:07

Svaka čast momci idemo dalje...