Mirno, pametno, pribrano - "Orlovi" slave tri boda!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 17.06.2018.
15:54
Izvor: Sportske.net

Odlično je počelo Svetsko prvenstvo za reprezentaciju Srbije. Projektil Kolarova odlučio.

EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH
EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Povezane vesti

Srbija slavi prva tri boda na Mundijalu.

Uspeli smo da pobedimo Kostariku rezultatom 1:0 (0:0) fantastičnim golom Aleksandra Kolarova. Zaslužili smo i više od toga.

Bolje je krenula Kostarika, a i najbolje šanse koje su imali na meču, imali su ih u prvih 15-ak minuta.

Prvo je Brajan Ruiz ušao u šansu u drugom minutu kada je Stojković dobro zatvorio prilaz svom golu, a potom je Gonzales imao dva šuta glavom, jedan je otišao pravo u dobro postavljenog Stojkovića, drugi je otišao preko gola.

Od 7. minuta Srbija preti, Kolarov je oprobao svoj udarac, au 13. minutu Aleksandar Mitrović je šutirao, ali je njegov udarac bio izblokiran.

Branislav Ivanović je imao dobru šansu nakon što je ušao sa desne strane u kazneni prostor, dobio je loptu od Tadića, pokušao da uposli Mitrovića, ali je Kejlor Navas dobro reagovao u ovoj situaciji.

Imao je i Ljajić solidnu šansu nakon što ga je Tadić pronašao u petercu, da bi u 27. minutu Sergej Milinković-Savić bio u ofsajdu koji je nepravedno dosuđen, tada je makazicama pokušao, Kejlor Navas je jedva odbranio taj šut.

Urenja je imao jedan udarac pored gola i to je bilo sve za prvo poluvreme.

Kostarikanci su postali znatno grublji tokom drugog poluvremena, imali su nekoliko oštrih startova, kao da su videli da smo još jače krenuli ka njihovom golu.

Igrao se 50. minut kada smo videli najbolju šansu na utakmici do tada, Aleksandar Mitrović je odigrao dupli pas sa Sergejom nakon što je fantastično primio loptu, Sergej ga je spojio sa golom, Mitar je izašao 1 na 1 sa Navasom, a kao pobednik je izašao Kostarikanac. Velika šteta, saigrači su bodrili Mitrovića nakon ovog promašaja.

Dusan Tadic
AP Photo/Natacha Pisarenko

Upravo je Mitrović jedan od najzaslužnijih za ono što se desilo kasnije.

Njega je protivnik vukao dobrih 20 metara za dres, Mitrović je mogao da padne još na sredini terena, ali je izdržao na nogama, osvojio prostor i napravio sjajnu situaciju za Aleksandra Kolarova. Ostalo je istorija.

Srbija je povela golom kapitena u 56. minutu utakmice, mnogi od nas su se setili 1998. godine i utakmice sa Iranom kada je Siniša Mihajlović pogodio mrežu na prvoj utakmici Mundijala našeg tima, takođe iz slobodnog udarca.

Naši su se svesno povukli nakon gola, a Kostarikanci nisu imali ideju kako da probiju bedem. Fantastično su do kraja utakmice igrali Milenković i Tošić.

Čekali smo situaciju da napadnemo iz kontre i polukontre, retko smo imali organizovan napad kada je Kostarika bila na svojoj polovini. Jedna šansa se ukazala, Kostić koji je ovoga puta ušao sa klupe, uleteo je u kazneni prostor, dobio loptu od Tadića sa desne strane, ali je Kejlor Navas vrhom rukavice zakačio loptu, dovoljno da poremeti Kragujevčanina da se upiše na Mundijalima.

Aleksandar Mitrović je u 86. minutu morao bolje da reaguje nakon odlične akcije Milivojevića i Milinković-Savića, pao je u šesnaestercu, ali sudija nije dosudio penal, čini nam se - opravdano.

Do kraja beležimo i šut Kostića sa 20-ak metara od gola, ali je lopta otišla preko. Nije Kostarikancima pomoglo ni pet minuta zaustavnog vremena, Srbija je zasluženo došla do bodova i do prve pobede na Mundijalima nakon one pobede nad Nemačkom 2010. godine. Moramo napomenuti i trenutak besa Nemanje Matića koji se sukobio sa pomoćnim trenerom Kostarike, srećom nije dobio karton.



Srbija: Stojković - Ivanović, Milenković, Tošić, Kolarov - Matić, Milivojević - Tadić (od 83' Rukavina), Milinković-Savić, Ljajić (od 70' Kostić) - Mitrović (od 90' Prijović).

Kostarika: Navas - Gamboa, Duarte, Akosta, Gonzales, Kalvo - Gizman (od 73' Kolindres), Borhes, Ruiz, Venegas (od 60' Bolanjos) - Urenja (od 66' Kempbel).

Ne propustite

Komentari

73 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ton4i
Sunday, 17.06.2018
22:48

I eto,prvi favorit Brazil je odradio svoju "kiks-utakmicu",pretpostavljam da ce do kraja uzeti svih sest bodova,dakle prema takvoj jako verovatnoj logici nama bi bod sa Svicom bio dovoljan za trece mesto,a verujem da ce Svica zadnjeg kola tuci nezainteresovanu Kostariku.
Iskreno se nadam da do ovoga nece doci,ali imam osecaj da hoce...

avatar
НССрбија
Sunday, 17.06.2018
19:44

Како тешка утакмица, убеђен сам да Швајцарци неће добити "тикосе". У сваком случају, мислим да пролазимо и идемо на Мексико :P.

avatar
Ser Keba
Sunday, 17.06.2018
18:46

Milenkovic iznenadjenje utakmice, perfektno bez greske, Tadic majstor fudbala, Sergej kao stena, Ljajic nije bio dobar, jednostavno jedini je bio ispod proseka, ostali su bili na nivou. Imacemo problema u odbrani protiv brzih napadaca i krila, presporu odbranu imamo, nadam se da ce im ogromno iskustvo pomoci da se perfektno postavljaju jer za jurnjavu sa mladjima vise nisu sposobni.

avatar
AlexPFC
Sunday, 17.06.2018
17:33

U poređenju sa svim našim utakmicama iz kvalifikacija kao i nekoliko prijateljskih mečeva, ova današnja igra je bila odlična. Jasno se videla ideja od samog starta a bilo je i nekoliko fantastičnih dodavanja koja nažalost nisu realizovana. Kolarov je svojom bombom materijalizovao našu mnogo bolju igru od reprezentacije Kostarike. SMS je opravdao sva očekivanja i pokazao koliko nam je falio u kvalifikacijama. Generalno gledano, svi naši fudbaleri su odigrali dobro osim nekoliko nerezonskih poteza Kostića, kojima se posle ove veoma važne pobede niko neće ni baviti. Mislim da je suđenje bilo prilično loše i da su sudije iz Afrike ovde bukvalno zalutale. Prekinuli su akciju posle udarca SMS-a zbog navodnog ofsajda i pored toga što FIFA insistira da se akcija pusti do kraja a tek posle pomoću VAR tehnologije proveri eventualna neregularnost. Zatim, Hrvati su sinoć dobili penal zbog iste situacije koju je doživeo Mitrović...
Sledeća na redu je gasterbajtersko-azilantska reprezentacija preko koje ćemo se plasirati u 1/8f SP.

avatar
Sunday, 17.06.2018
17:30

Odbrana je bila odlična. Milenković je sa 20 godina igračina. Biće štoper poput Vidića, svetska klasa. Mogli smo im uvaljati još 2 komada. Značajna pobeda, sada imamo mnogo veće šanse protiv Švajcarske, podigao se moral, a još ako oni izgube večeras, to će biti odlično.

avatar
theDarkKnightRises
Sunday, 17.06.2018
17:14

Bravo Majstori idemo !!!!

avatar
Nikola RED_DEVIL
Sunday, 17.06.2018
17:05

Braaavo bre, ovaj Sergej mi se sve vise svidja, predobar igrac i veoma inteligentan, mozda bi stvarno Murinjo mogao da razmisli o njemu.

avatar
vkjn
Sunday, 17.06.2018
16:48

Moramo da verujemo u naš tim.
Ako mi kao navijači i narod ne verujemo u njih, oni ništa neće pokazati.
Ja verujem!

avatar
Zlato
Sunday, 17.06.2018
16:21

Tosic I Milenkovic sjajan tandem,Sms je pokazao zasto ga svi zele,Ivanovic I Kolarov preiskusni,Matic I Milivojevic rade ono sto treba,Ljajic moze bolje od ovoga sto je danas odigrao,Mitrovic je promasio dva zicera ali ce se to brzo zaboraviti samo neka ga on bucne onim "patriotama",protiv Kostica nemam nista ali decko nije za ovaj nivo fudbala.
Kostarikanci su nezgodna reprezentacija protiv provokatora cemo sigurno bolje odigrati nije sada da uzdizemo sad ovu reprezentaciju ali mozemo uzeti bod protiv Brazila jer smo nezgodni jaku sredinu imamo I iskusnu odbranu,fizicki smo vrlo mocni.
Kostarikanci ce igrati sa svajcarskom za prolaz ali mozda na nekom drugom prvenstvu.

avatar
BarsaSaMarsa10
Sunday, 17.06.2018
16:18

Bravo momci! Odlicna partija Kolarova (Slobodnjak perfektan),Tosic poginuo na terenu bukvalno,Milenkovic i Bane takodje sjajani.Duca je bio dobar,Ljajic jedini prilicno los(Mada moguce da je Kostic bio jos gori kada je usao).Mitar jeste promasivao,al je lavovski deo posla odradio u polju.Luka i Matke sigurni,ali najbolji igrac na terenu je bio Sergej.Decko je izdominirao,znaci dugo nisam video tako visokog igraca sa onakvim osecajem za fudbal,kapa dole majstore...Odlican start,veceras svim srcem uz Brazil.

avatar
LuckyStrike
Sunday, 17.06.2018
16:17

Aca kralj... ulepsa mi dan... kolarov lopta ide $%#^@&*$^@*$,!!!!!! 😂😂😂😂

avatar
Axwell ciganin
Sunday, 17.06.2018
16:17

Duća i Sergej novosadski majstori. Svaka cast momci!

avatar
Nelsinjo
Sunday, 17.06.2018
16:15

Svaka cast, Kolarov bomba nek vide Messi i Ronaldo, Odbrana odlicna Sergej me iznenadio Mitrovic malo bez srece matic i milivojevic su uradili koliko i treba, Tadic odlican okrece igrace i pomaze u odbrani,Ljajic malo slabiji zato sto je na krilu opet je problem levo krilo itd.

avatar
Sunday, 17.06.2018
16:14

Ova Srbija ima mozak i Boziju levicu.

avatar
John Cena
Sunday, 17.06.2018
16:12
avatar
Stretford END 1878
Sunday, 17.06.2018
16:10
avatar
don jon
Sunday, 17.06.2018
16:09

Ja ne znam dal smo gledali istu utakmicu al ovo je bilo sve sem mirnog pribranog i pametnog imamo srecu sto su ovi izuzetno slabi, nemamo mi sta ovde da trazimo jasno se vidi.. nemamo nikakvu igru branimo se od kostarike.. videcete kako ce da nas razvali brazil i svajcarska ovom igrom gde niko ne zna sta radi necemo daleko

avatar
NikkiCFC
Sunday, 17.06.2018
16:09

Bravo momci. Vrhunska timska igra. Mogli smo jos neki, Sergej dva puta stavio Mitra oci u oci sa Kejlorom, morao je bar jedan da da. Nista strasno, vratice se protiv Svajcaraca koji ce biti pod pritiskom pobede, samo mirno pa da slavimo u petak 1/8 finala! Svi su odigrali odlicno!

avatar
Al(a)din
Sunday, 17.06.2018
16:07

Bravo majstori

avatar
deki trbic
Sunday, 17.06.2018
16:07

ovo nas je posrecilo,nista posebno nismo igrali, ali opet gleda se krajnji rezultat tako da mozda se sada desi i cudo da prodjemo grupu?

avatar
Rise up
Sunday, 17.06.2018
16:06

Majstorija Kolarova. Odbrana bez greske,zbog mladosti najvise bih izdvojio Milenkovica. Mogao je Mitrovic dati barem jedan gol od one dve sanse. U svakom slucaju 3 boda i sigurna igra nas raduju.

avatar
kizito
Sunday, 17.06.2018
16:06

Skoro ne videh ovakvu borbenost nasih fudbalera u reprezentaciji.Bravo

avatar
INTERnacionalist
Sunday, 17.06.2018
16:05

...kostarikanci se i dalje prijete..

avatar
Sunday, 17.06.2018
16:05

Bio sam skeptican.. ali uz ovakvo zalaganje samo napred i BRAVO ORLOVI !!!

avatar
Comy
Sunday, 17.06.2018
16:02

Svaka cast susjedi,gledao sam u Zagrebu.Puno ste bolji bili samo da je Mitar bio efikasniji kod one 2 sanse.Sve u svemu dobar pocetak.Sportski pozdrav

avatar
LuckyStrike
Sunday, 17.06.2018
16:02

Bravo momci bravo

avatar
Jack Rackham
Sunday, 17.06.2018
16:02

Kakvu je golcinu dao Kolarov, navas 2 min nije bio svesan sta se desilo.... Sad svajcarce napasti i protiv njih na pobedu

avatar
GrobaroooS
Sunday, 17.06.2018
16:01

Sergej najbolji danas bio. GDE STE HEJTERI???

avatar
El Matador PFC-FCB
Sunday, 17.06.2018
16:00

BRAVOOOOOO ORLOVI!!!! PEVAJ SRBIJOOOO ZEMLJO JUNAKAAAA!

avatar
Marcos Alonso
Sunday, 17.06.2018
16:00

Kod slobodnjaka Kolarova sam osjecao gol kao za Ronalda :D Tosic najborbeniji kod nas a i ostali su se borili kao lavovi jedna greska u odbrani ali generalno odlicna odbrana a i u napadu je bilo ideja,mogli smo ubjedljivije ali i ovo je odlican start, Kostic neshvatljiv kod kontre i Prijovic nepotrebno samara srecom je dobio samo zuti karton. Sve u svemu bravo momci tako se igra za Srbiju!!!

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Sunday, 17.06.2018
16:00

kostic katastrofa

avatar
II Plava Horda II
Sunday, 17.06.2018
16:15

Kako me iznervirao kad je vukao kontru i umesto da doda on suta na gol.

avatar
theDarkKnightRises
Sunday, 17.06.2018
17:17

Nije brate mislim sutirao hteo da doda ali lose udario loptu kad je gore imao 3 igraca na kontri. Ali pobeda je pobeda da tepamo sad patriote pa da idemo dalje ;)

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Sunday, 17.06.2018
17:15

imao je 2 igraca slobodna koja su odlicno utrcavala ali je hteo sve sam...da lobuje kejlora navasa

avatar
poljskikupanjac
Sunday, 17.06.2018
16:00

dobro je sto smo igrali sa kostarikom realno najslabijom ekipom do sad koja je igrala Ljajic je najgori ne samo u napadu vec i u odbrani,krije se ne skace okrece dupe kad ovi ispucavaju spor je ,radonjic na njegovom mestu i to bi bila dobitna kombinacija jer ovaj Kostic je totalno van forme

avatar
Nemanja VidiiiiicNo1
Sunday, 17.06.2018
16:14

Ljajic nije najgori,radonjic treba umesto kostica ali kostarika je daleko od slabe,videces svajcarce sa njima

avatar
Savoa
Sunday, 17.06.2018
16:17

Kosta Rika je cvrsca od pola ekipa.

avatar
zeks
Sunday, 17.06.2018
16:00

Odlican pocetak SP.Sigurno u odbrani,Milenkovic fenomenalan.Mitar malo razocarao sa dva promasaja ali bice bolje i za njega.Idemo na pobedu protiv Svajcarske i prolaz dalje.Napred Orlovi!

avatar
äxwell
Sunday, 17.06.2018
15:59

Tesko je ocekivati od Srbije neku atraktivnu napadacku igru ali da nam odbrana bude vrhunska to se ipak ocekuje i to se danas ispunilo..Tipicno talijanski odradjen posao i uzasno vazna pobjeda na startu. Moglo je to biti mnogo ubjedljivije ali Mitar je podbacio u napadu...Da je jos 15 zicera imao ne bi pogodio. Jaka i kompaktna odbrana nas moze izvuci iz grupe...

avatar
theDarkKnightRises
Sunday, 17.06.2018
17:18

Protiv Svajcarske kje da pogodi pozz iz Kumanovo ;)

avatar
äxwell
Sunday, 17.06.2018
19:55

Taman ovo sto je ispromasivao da pogodi protiv Svajcaraca...Tu je najpotrebniji..Otpozdrav iz B.Luke!

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Sunday, 17.06.2018
15:59

Perfektnim slobodnjakom do 3 boda. Mogli smo i mnogo lakše i spektakularnije do pobede da su Mitrović i Kostić bili bolji u završnici jer smo dosta bolji od Kostarike.

avatar
Red blood
Sunday, 17.06.2018
15:58

Tosic je definitivno bolji fudbaler nego sto mu je zena pevac.Bravo Srbija!!!

avatar
BarsaSaMarsa10
Sunday, 17.06.2018
16:11

Nije ti to neka pohvala :D

avatar
Red blood
Sunday, 17.06.2018
17:34

Bila je samo sprdnja.Ali sjajan mec je odigrao.

avatar
Bidza i Tridza
Sunday, 17.06.2018
16:24

Ja verujem i da bolje peva : )

avatar
Bidza i Tridza
Sunday, 17.06.2018
15:58

To bre!!! Svi zasluzuju pohvale al na mene su najjaci utisak ostavili Kolarov,Sergej i Milenkovic.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 17.06.2018
16:03
avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 17.06.2018
19:01
avatar
Bidza i Tridza
Sunday, 17.06.2018
18:33

Odmah posle njih. Da Kolarov nije zabio gol,Tadica bih stavio ispred : )

avatar
Real/Partizan
Sunday, 17.06.2018
15:58

Dobro smo igrali, Mitrovica je trebalo ranije izvesti ono bih ja pogodio sa gipsom na nozi strasno umesto da sutne on folira, Milinkovic Savic pokazao zasto je trazen, Matic i Milivojevic odlicni, Tosic se istakao u odbrani sve u svemu nije lose, Kostic nastavlja, ne znam ko tog coveka zove bolje da je nekog drugog uveo, idemo dalje!!

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 17.06.2018
15:58

Zavrsen je tek prvi cin.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 17.06.2018
19:33

E sad bi bilo super da umesto Grujića imamo Sulejmanija i ubacimo ga na levo krilo... Ali to bi bilo već previše haha

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 17.06.2018
22:12

Ja bi Kostića pustio, i ovakav totalno van forme je zamalo dao gol danas

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 17.06.2018
21:04

Sulejmani umesto Kostica, Maksimovic ili Gudelj umesto Grujica...

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 17.06.2018
15:58

A sad "nasamarati" one patriote, sto igraju za drugu zemlju.

avatar
Amar Zornic
Sunday, 17.06.2018
15:57

Mnogo teze nego sto se ocekivalo , stegnuto i u grcu al kako je mec odmicso mnogo bolje je delovalo , malo smo i srece imali al najbitnija su 3 boda ! Zalaganje zaista na nivou , poginuli su za svaku loptu ( Tosic pogotovo ) a jedino sto me zaista brine je to sto jako lose i panicno branimo prekide . Idemooo

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 17.06.2018
16:41

Jel ste realni? Ta ista Kostarika je igrala 1/4 proslog SP, na isto ono na koje mi nismo otisli.

avatar
Kralj Stiven
Sunday, 17.06.2018
15:57

Najponosniji od ere Radomira Antica,kakva zelja i kakva zrelost momci svaka cast ! Ajde da i sledece kolo odigrate ovako i posaljete kuci one sve same potomke boraca nezavisnost od Habzburske monarhije.Bravo Orlovi !

avatar
theDarkKnightRises
Sunday, 17.06.2018
17:21

Ja sam ubedjen da kje da dobijemo Albance 100%. Toliko se dizu u nebesa ali nekje da prodju grupe idemo!!#

avatar
Juventino SS
Sunday, 17.06.2018
15:57

Svaka čast svima na velikoj borbi, svi maksimalno posvećeni.

avatar
II Plava Horda II
Sunday, 17.06.2018
15:57

Bravo majstori nismo im dali 100postotnu sansu na mecu. Mitar me dva puta iskidao vise nego Morata za celu sezonu. Tosic me jako prijatno iznenadio iskusno i stabilno je odigrao. Kolarov kapitenski, svaka cast momci.

avatar
Tata Messi
Sunday, 17.06.2018
15:57

Tako jeeee!Idemo do osmine.Kolarove,hvala ti majstoreee

avatar
Stevan Mikša
Sunday, 17.06.2018
15:56

E tako! Bravo! Veoma pametno odigrano.

avatar
Zlato
Sunday, 17.06.2018
15:56

Mnogo smo bolji tim morali smo ovo mirnije da zavrsimo,Mitrovicu ne smiju da se desavaju ovakvi promasaji,Sms strasan igrac,Kostic ne smije da dobija priliku prije Radonjica I Zivkovica.

avatar
Marcos Alonso
Sunday, 17.06.2018
16:09

Nije Kostarika nimalo losa pogotovu takticki to su cetvrtfinalisti iz Brazila. Oni bi mogli bod ili sva 3 bods da otkinu svajcarskoj

avatar
Lucifer
Sunday, 17.06.2018
15:56

Bravo komsije, cestitke :D

avatar
Goran.984
Sunday, 17.06.2018
15:56

Drhtim dok pisem,kao da sam ja trcao...bravo momci..Srbijaaaaaa