Milošević: "Srbija ima kvalitet da prođe grupu, posle je sve moguće"

Autor: Beta Beta
utorak 12.06.2018.
00:01
Izvor: Beta

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević rekao je da reprezentacija ima kvalitet da prođe grupu na Svetskom prvenstvu i da posle toga "ništa nije nemoguće", ali da je najbitnije koncentrisati se samo na početak i prvog rivala.

Kup Prijateljstva Promo
Kup Prijateljstva Promo

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je u Rusiji, gde vrši poslednje pripreme za početak Svetskog prvenstva, na kom će igrati u Grupi E sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom.

"Ove ekipa ima kvalitet da posle veoma teške grupe prođe još jednu fazu. Ali, ako prođemo grupu kao drugi, izvesno je da posle toga idemo na Nemačku. A, ko može da garantuje rezultat protiv Nemaca? Ipak, ništa nije nemoguće kada je u pitanju ova ekipe. Koliko god da je to negde kliše, mi zaista moramo da idemo od utakmice do utakmice. S tim u vezi, prvi meč na turniru, protiv Kostarike, sada je apsolutni prioritet. Kvalitet rivala i raspored takodje nameću takav zaključak. Zato fokus ekipe, medija i javnosti mora da bude na njemu. A, ne šta ćemo uraditi i dokle ćemo stići. Svu energiju treba usmeriti na start takmičenja", rekao je Milošević na Zlatiboru.

Savo Milošević je ocenio da su kontrolne utakmice protiv Čilea i Bolivije bile dobra prilika da selektor Mladen Krstajić "potvrdi neka svoja razmišljanja" i dobije nove informacije o igračima.

"Mislim da je u tome uspeo i sigurno da ima jasniju sliku posle tih utakmica oko ekipe i nekih taktičkih detalja. Dobro je što smo dobili Boliviju, da se održi dobra atmosfera koja vlada od prvog dana. To mi najviše daje nadu u dobar rezultat. U poslednje vreme sam bio sa ekipom na treninzima i video da su momci svesni situacije i jako motivisani. Rekao sam njima lično, a često to i ponavljam, najvažnije je da oni kao ekipa daju maksimum. U svakom momentu, na svakom treningu, na svakom meču. U tom slučaju, ne brinem za rezultat. A, atmosfera koja sada vlada, daje mi za pravo da duboko verujem da će upravo to i uraditi", kazao je Milošević.

Posebno ga raduje forma napadača Aleksandra Mitrovića, trostrukog strelca u duelu sa Bolivijom.

"Zbog Mitrovića sam se u poslednje četiri godine posvađao sa pola Srbije. Da sam maliciozan, sada bih mogao da kažem, šta sam vam rekao", rekao je Milošević uz osmeh.

Nekadašnji reprezentativni napadač je dodao da mu je veoma drago zbog Mitrovića, za koga je kazao da uvek igra sa karakterom i za tim, a da takav pristup mora da se vrati.

"Jako je bitno i za ekipu da imamo centarfora koji je u formi. Imamo mi još dosta igrača koji mogu da postižu golove, ali kada je prvi špic u formi to mnogo znači. Iz utakmice sa Bolivijom to je možda i najveći plus. Da Mitrović dobije na dodatnom samopouzdanju i da rivali imaju strah od njega. Pa ako on i ne postigne gol, odbrane će morati da budu fokusirane na njega. Ne bih da ga hvalim puno, ali neće se on pokvariti i sigurno će dati maksimum u Rusiji", kazao je Milošević.

Govoreći o ostalim temama vezanim za Svetsko prvenstvo, Milošević je naveo da je Brazil najveći favorit, a istakao je i Španiju, Francusku, Argentinu, Portugal, Belgiju i Hrvatsku.

"Brazil je najveći favorit. Verujem da je dobro naučio lekciju od pre četiri godine. Gledao sam mnogo njihovih utakmica, pravili smo analize i zaključak je da deliju stravično. Zatim tu su Španija, Francuska, Argentina sa Lionelom Mesijem kome je Rusija verovatno poslednji voz da konačno uradi nešto u dresu reprezentacije. Tu je Portugal kao prvak Evrope, pa Belgija za koju se već dugo priča da ima generaciju za velika dela. Izdvojio bih i Hrvatsku koja takodje ima ekipu koja polako dolazi do kraja reprezentativne karijere, ali to je moćan tim sa vrhunskim igračima iz vrhunskih klubova. I njima je možda ovo poslednja šansa sa urade nešto više. U svakom slučaju biće veoma zanimljivo", rekao je Savo Milošević.

Svetsko prvenstvo u Rusiji počeće 14. juna i trajaće do 15. jula. Titulu brani Nemačka.Kada je reč o Kupu prijateljstva na Zlatiboru, čiji je Milošević idejni tvorac, kazao je da je sa ekipama iz inostranstva napravljen dobar potez i da su one donele dodatnu snagu.

"Pored najboljih klubova iz regiona, tu je i šest timova iz inostranstva, iz ozbiljnih fudbalskih država. Na osnovu iskustva iz Bjeljine, shvatili smo da treba da pojačamo takmičarski momenat i u skladu sa tim, po prvi put ove godine, pozvali smo ekipe iz Evrope. Bio je to dobar potez, što nam potvrđuju mnogi faktori, pre svega iskustva svih ekipa. Sve grupe su bile jako zanimljive i neizvesne do samog kraja. A, to i jeste suština ovog turnira, da ti momci dobiju jako takmičenje kao i provere gde se nalaze u odnosu na konkurenciju", kazao je on.

Milošević je naveo da planira da se nastavi i Turnir prijateljstva koji se četiri godine održavao u Bijeljini, a da je Kup na Zlatiboru iskorak kada je u pitanju snaga takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
prike
Tuesday, 12.06.2018
09:02

Mitar odlican, ne samo u napadu. Vraca se, uzima lopte... Zile se losim igrama verovatno otpisao, za razliku od Radonje koji se namece makar kao prva rezerva. Sergej se ne vidi na terenu, o Gruji ne treba trositi reci, momak je zalutao u tim. Matic, ako napravi onakav start kao na pocetku protiv Bolivijaca, za njega ce prvenstvo biti zavrseno. Sledi direktan crveni sa par utakmica neigranja. O tome mora da povede racuna. Mali Milenkovic obavezno u igru, manje gresi od Tosica. Levo i desno, zna se. I igrati gusto na sredini, pametno, stediti snagu, cekati priliku, prekid, ili dobar prodor i to je to. S mnogo strpljenja i ne srljati. Ovo je takmicenje i to moramo da shvatimo. Svaki bod je vazan i moze da presudi.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 12.06.2018
12:28

Puno bolji je Milivojević od Milinkovića trenutno..

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 12.06.2018
08:05

Samo da mi prodjemo tu grupu, ja apsolutno vise nista ne trazim od nasih...

avatar
adidas forever
Tuesday, 12.06.2018
02:34

Ma imamo sjajan kvalitet samo toga nisu svesni ni Kostarikanci, a kamoli Švajcarci ili Brazilci. Ipak mi ćemo taj kvalitet dokazati upravo protiv Brazila, tako što ćemo naš prvi i jedini bod osvojiti nakon remija sa njima.

avatar
M_85
Tuesday, 12.06.2018
01:23

Cak i da prodjemo grupu, Nemci sigurno nece dozvoliti da ponovo izgube od nas.

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 12.06.2018
00:17

Tacno mi dodje da prestanem da pratim sport zbog ovakvih osoba! Da zanemarim to sto covek ima jacinu svoje reci,jednaku onom decijem ljigavcu,ali "sve je moguce",NE NIJE MOGUCE! Da bi Srbija osvojila SP moze jedino ako se od svake reprezentacije povredi dovoljan vroj igraca,da ih tacno 11 istrci na teren,pa da u drugom minuti dobiju crveni i nama penal i GARANTUJEM ni da pod takvim okolnostima ne bi osvojili,jer nismo fudbalski talentovana nacija!