Maskerano: "Nismo favoriti na Svetskom prvenstvu"

Autor: Beta Beta
utorak 05.06.2018.
12:01
Izvor: Beta

Argentinski fudbaler Havijer Maskerano rekao je da njegova ekipa nije favorit na predstojećem Svetskom prvenstvu, ali je istakao da će pokušati da opravda očekivanja navijača u toj južnoameričkoj zemlji.

Epa/David Fernandez
Epa/David Fernandez

Povezane vesti

Argentina će Svetsko prvenstvo u Rusiji otvoriti utakmicom s Islandom, a onda joj sledi odmeravanje snaga sa Hrvatskom i Nigerijom.

"Moramo biti pametni, ne smemo da umislimo da smo na najvišem nivou. Reprezentacije poput Francuske, Nemačke, Brazila i Španije su iznad nas. To su pokazale svojom igrom i time što već neko vreme izgledaju postojano", rekao je Maskerano za argentinsku televiziju TyC Sports, a prenosi Hina.

"Ali, u fudbalu ne pobeđuje uvek favorit", dodao je igrač Hebeja.

Argentina se nalazi na osmodnevnim pripremama u Barseloni, a 33-godišnji Maskerano je naveo da se argentinski reprezentativci dobro osećaju trenirajući na pomoćnom terenu njegovog bivšeg kluba Barselone.

"Puni smo želje, to se može videti na svakom treningu. Mi smo realni, znamo u kakvoj smo situaciji, ali isto tako puni motiva da na Svetsko prvenstvo stignemo što bolje pripremljeni", kazao je Maskerano.

Argentinci su na prošlom Mundijalu izgubili u finalu od Nemačke sa 1:0 primivši gol u 113. minutu.

"To što se dogodilo na poslednjem prvenstvu ne sme da nam bude nikakvo opravdanje za to kakvi smo sada. Možemo biti konkurentni i odigrati dobro prvenstvo", rekao je Maskerano.

Oni su, takođe, izgubili i u dva finala Kopa Amerike nakon čega su usledile brojne kritike u Argentini.

"Tada smo bili favoriti, ali nismo pobedili. Fudbal jeste lep jer ne pobeđuju uvek favoriti. Zato fudbal i gleda toliko puno ljudi. Ali sada, malo po malo, ostavljamo sumnje iza sebe", rekao je Maskerano.

Argentinci u poslednjoj pripremnoj utakmici pred odlazak u Rusiju igraju protiv Izraela.

Ne propustite