Markus Merk žestoko udario na Krstajića!

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.06.2018.
12:06
Izvor: Sportske.net

Bivši nemački sudija Markus Merk u svojoj kolumni za ''Skaj Sports'' veoma oštro je prokomentarisao izjavu selektora Srbije posle utakmice sa Švajcarskom.

Epa/Dominik Angerer
Epa/Dominik Angerer

Povezane vesti

Iako je odmah posle poraza od Švajcarske odbijao da odgovara na pitanja koja na bilo koji način imaju veze sa politikom i naglasio da je čovek sporta, Mladen Krstajić ipak nije izdržao pod naletom različitih emocija i besa zbog nepravde nanate našem timu u pomenutoj utakmici.

Dan kasnije je u razgovoru sa novinarima, poručio da bi sudiju Feliksa Briha ''poslao u Hag'' posle svega što nam je učinio protiv Švajcaraca, a u sličnom tonu je komentarisao i na Instagramu:

''Nažalost, samo Srbi su izgleda osuđeni na selektivnu pravdu, nekad prokleti Hag a danas u fudbalu VAR...''.

Zbog ovih istupa u javnosti, Krstajić je juče novčano kažnjen, ali nekadašnji nemački sudija Markus Merk smatra da FIFA za Krstajića posle svega nema ''dovoljno veliku kaznu''.

''Emocije pripadaju fudbalu, drugačiji pogledi, posebno u ovakvim situacijama su dozvoljeni, čak i razumljivi. Mislim da se srpska fudbalska duša u tome ne razlikuje od nemačke.

Međutim, ono što je usledilo prevazilazi princip poštene igre, ljudskosti i ukusa. Selektor Srbije Mladen Krstajić (odigrao devet godina za Verder i Šalke u Bundesligi) poručio je dan posle meča: ''Poslao bih ga u Hag...''.

Mislio je na Feliksa Briha i Tribunal UN u Hagu za ratne zločine. Ovo je pravi skandal i kazna FIFA ne može da bude dovoljno visoka'', napisao je Merk u svojoj kolumni za ''Skaj Sports''.

Ne propustite

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
prike
Tuesday, 26.06.2018
15:25

U njegovom tonu: Shvatamo mi da Her Markus pokusava da brani svog bivseg kolegu, sve je to ljudski, po tome smo svi slicni. Medjutim, govoriti da "kazna Fifa ne moze biti dovoljno viskoka..." Mislim... Gospodine Merk... Ovo je pravi skandal!

avatar
Jack Rackham
Tuesday, 26.06.2018
13:22

A kriminalno sudjenje je ok?

avatar
conecorleoneRM
Tuesday, 26.06.2018
13:03

Slazem se sa ovakvom izjavom,nismo mi ni prvi ni poslednji koji su osteceni u utakmicama a pritom sem tog diskutabilnog penala ne vidim da je nacinjena veca steta na nas racun,sami smo krivi za poraz i ne treba mesati politiku i ratne zlocine sa sportom vec biti dostojanstven u porazu na koje smo vec naviknuti.

avatar
sagodovid
Tuesday, 26.06.2018
13:32

A 3 zuta za 3 polufaula u prvom poluvremenu za 3 igraca sredine terena?
Ili mozda ni to nisi video.
Mi smo odustali od igre iz prvog poluvremena upravo zbog tih zutih, koji su onemogucili nas sredinu da igra agresivno, dok su Siptarcici za iste faulove dobili veliki popust od njihovog kosije svabe.

avatar
conecorleoneRM
Tuesday, 26.06.2018
14:41

Ma ko je rekao da nismo pokradeni ali opet to nije nikakav alibi da se kroz sport provlace politicke igre i da se pominje hag. Nisi ti nista veci patriota od mene koji ukazujem da politici nije mesto u fudbalu.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 26.06.2018
14:25

Onaj za Milivojevica je bio apsolutno opravdan.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 26.06.2018
12:58

Dajte nam da izvedemo penal pri rezultatu 1:1 pa cemo onda da pricamo o pravednosti i postenju, ljudskosti i ukusu!

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 26.06.2018
12:32

U pravu je 100%.