Lukaku: "Ja i Maradona? Dajte..."

Autor: Pavle Knežević
subota 23.06.2018.
18:16
Izvor: Sportske.net

Novinari su mu preneli brojke, njegov odgovor bio je jasan. A šta kaže na tvrdnje da Belgija više nije favorit "iz senke"?

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Romelu Lukaku je imao još jednu sjajnu partiju na Svetskom prvenstvu, pošto je Tunišanima dao dva gola, čime je postao prvi igrač posle Maradone na Svetskim prvenstvima koji je davao bar dva gola na dve uzastopne utakmice Svetskog prvenstva.

"Čekajte, govorite o jednom od najboljih igrača svih vremena...Ja samo hoću da popravim svoju igru iz meča u meč i da tim pobedi, to je sve", odgovara Romelu Lukaku novinarima posle utakmice u kojoj je Belgija pobedila Tunis 5:2.

Ali, činjenice su činjenice, ovo su suve brojke i ti si sad deo istorije Svetskog prvenstva.

"Lepo je biti u istoriji, naravno, ali on je osvojio Svetsko prvenstvo, a ja nisam osvojio ništa. Čvrsto sam na zemlji kada su takve stvari u pitanju", odgovara as Mančester junajteda kroz osmeh.

Odigrali ste sjajno protiv Tunisa.

"Jeste, odigrali smo dobro, a sad treba da se popravimo, budemo bolji, igramo bolje, vredno radimo i nastavljamo da rastemo iz dana u dan", odgovara Lukaku.

Primili ste dva gola protiv Tunisa, a sada vas čeka Engleska, da li ste zabrinuti?

"Znamo da treba da se popravimo, ali smo opušteni. Sada treba da se odmorimo, a sutra ćemo analizirati utakmicu, a onda ćemo krenuti u pripremu sledeće utakmice. Mi nismo tim koji se dugo zadržava na negativnim stvarima. Utamica sa Engleskom je ista kao i svaka druga, radimo vredno da dostignemo svoj cilj", kaže Romelu Lukaku.

Pre turnira su vas mnogi proglašavali favoritom iz senke, posle ovakve dve utakmice sve se glasnije čuje da ste favoriti, bez onog "iz senke". Šta ti misliš o tome?

"Ne mislim ništa. Mi smo i dalje u grupi. Za mene turnir počinje tek u nokaut fazi, tada ćemo tek videti gde smo", rekao je Lukaku.

On je pre turnira bio u sukobu sa navijačima, kada je rekao da ga pristalice Belgije ne cene dovoljno. Da li misliš da je drugačije posle ovih golova?

"Prvo i osnovno, hvala navijačima na podršci, ali moramo da idemo dalje, na sledeću utakmicu. Treba da se fokusiramo na svoj cilj i da odemo što dalje na ovom turniru", rekao je Lukaku.

Ne propustite