Krstajić objasnio - Evo zašto Gaćinović ne ide na Mundijal! Malo je nedostajalo da i Bane bude precrtan!

Autor: Darko Mitrović
subota 02.06.2018.
10:42
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Juče smo saznali i konačan spisak igrača koji će predstavljati Srbiju na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Najviše komentara izazvalo je izostavljanje Mijata Gaćinovića. Selektor objasnio zašto je to učinio.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Mijat Gaćinović je tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo dobijao sve značajniju ulogu kod tadašnjeg selektora Muslina, a s obzirom da je sa Ajntrahtom u Nemačkoj imao odličnu sezonu, koju je krunisao golom protiv Bajerna za trijumf u Kupu Nemačke, delovalo je da je imao velike šanse za mesto među 23 odabrana igrača.

Međutim, selektor Mladen Krstajić juče je obelodanio odluku da su od 27 pozvanih igrača prekobrojni Gaćinović, zatim Nastasić, Maksimović i golman Jovanović.

Prednost u odnosu na člana zlatne generacije iz 2015. sa Novog Zelanda koja je tada postala omladinski prvak sveta, dobio je Nemanja Radonjić iz Crvene zvezde, koji je takođe imao odličnu sezonu.

To je selektor Krstajić potom i potvrdio i objasnio zbog čega za Gaćinovića nije bilo mesta u avionu za Rusiju.

''Oni su svi jednaki, sitnice su odlučivale. Gaćinović i Maksa su otpali zbog sistema igre. Radonjić i Živković su dobili malu prednost i to je to'', istakao je Krstajić, a prenosi ''Informer''.

Kada su u pitanju golmani, bilo je i očekivano da sa spiska otpadne Jovanović, s obzirom da su preostala trojica bila u prednosti u prethodnom periodu. Što se tiče štopera Matije Nastasića, njega je povreda koštala učešća na Mundijalu, a selektor je otkrio da je pod upitnikom bio i doskorašnji kapiten Bane Ivanović.

''Matija Nastasić i Bane Ivanović nisu trenirali sa ekipom tokom cele nedelje, nisu potpuno spremni i odlučio sam se za Baneta koji je imao slabiju povredu od Matije. On je van terena već dva i po meseca.

Pitanje je da li će Ivanović biti spreman za ponedeljak, mislim da ga neću staviti da igra protiv Čilea da bih ga sačuvao za finalnu probu protiv Bolivije, ali i meč sa Kostarikom'', konstatovao je Krstajić.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 03.06.2018
10:38

Kako je samo nevesto izbegao da prica o grujicu, ispada da je on nesporan i veoma bitan faktor za nas.

avatar
magister
Saturday, 02.06.2018
17:23

Moram da dodam. Osim očiglednih taktičkih prednosti, prednosti zbog iskustva, iskustva sa mladima sa kojima je osvojio SP, iskustva sa ovom reprezentacijom, igrama doprineo plasmanu, iskustva iz Bundes Lige, znatno jače od naše u kojoj je igrao Radonjić, tu je još jedan, po mom mišljenju i najvažniji razlog koji je morao biti opredeljujući u poređenju ova dva igrača. Radonjić je kao dečak počeo da mešetari, nije hteo da potpiše ugovor sa klubom koji ga je stvorio, lutao po Evropi i izgubio vreme, ali pre svega pokazao ne baš sjajan karakter, bio u centru nekakvih afera, dok je Gaćinović oduvek momak za primer. Ako ništa, to je trebalo selektoru da bude opredeljujući faktor. Ali, ako znamo kako je Krstajić postao selektor, ko ga je izabrao, čiji je taj neko navijač, onda je jasno da je taj faktor pretegao sve ove ostale, fudbalske i ljudske. Pritom, ponoviću, meni bi išli i Radonjić i Gaćinović i Maksimović i Živković, a verovatno umesto Veljkovića (Spajića) i Grujića.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 03.06.2018
10:39

Rodica i Grujica, nama nece trebati drugi levi bek, a tu moze da uskoci i DT.

avatar
magister
Sunday, 03.06.2018
22:18

Da, i ta varijanta bi bila okej.

avatar
Brane Lala
Saturday, 02.06.2018
17:21

2 osvajaca SP za mlade nisu mogla da odu i makar dagreju klupu? Koliko cemo jos puta osvojiti SP za mlade i koliko cemo takvih zlatnih generacija imati? Momci igraju u Spaniji i Nemackoj!? Pa da su im uzeli mesto Inijesta i Bejl razumeo bih. Sram te bilo Krsajicu. Sve nas pravis majmunima.

avatar
djan_franko
Saturday, 02.06.2018
17:14
avatar
magister
Saturday, 02.06.2018
16:42

Možda paralela između Radonjića i Gaćinovića i može da se povuče. Radonjić igra levo krilo, a i Gaćinoviću je to najprirodnija pozicija. Istina, Radonjić može da igra samo to, a Gaćinović i na nekim drugim pozicijama u timu, tako da bi između njih dvojice, a kad se razmišlja o taktičkim mogućnostima, logična odluka bila suprotna. Živković i Maksimović već igraju drugačije pozicije i nisu baš uporedivi. No, ova obrazloženja su pokazatelj da Krstajić u ovim slučajevima nije doneo odluku zbog taktike kako kaže, već zbog nečeg drugog, o čemu ne govori, a što onda ostavlja sumnju u ceo proces. Ali to je sad gotova stvar, nadajmo se da će ovih 23 biti pravi u Rusiji, a analize kad se sve završi. Idemo Orlovi!

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Saturday, 02.06.2018
15:56

Objasnio je da je krpa i samo potvrdio da mu je neko nametnuo pojedine igrače.. Koje to sitnice i sistem idu u korist Radonjića u odnosu na Gaćinovića koji je već igrao za reprezentaciju? Ajde krstajiću, možeš ti to bolje objasniti.. Reci naredjeno mi je i morao sam..

avatar
deki trbic
Saturday, 02.06.2018
15:39

nzm sto je prosao Radonjic a nije Mijat Gacinovic, pa taman kada igra Jovic i on u timu,znaju se igraju zajedno...a taj Radonjic trci kao muva bez glave...

avatar
Fan Celsija
Saturday, 02.06.2018
15:33

Kojom logikom je Radonjic bolji od Gacinovica?

avatar
Doki Daki
Saturday, 02.06.2018
14:12

Znači, objašnjenje je da je Radonjić koji igra u srpskoj ligi u maloj prednosti u odnosu na Gaćinovića koji igra u Bundes ligi? Kakvo je to objašnjenje. Još je trebao i Bane da otpadne, iako igra u ruskoj ligi, pre toga u Čelziju i koji je izneo kvalifikacije, a nigde ne piše da je povredjen? Kakva su to objašnjenja? Grobar sam, ali to nema nikakve veze sa reprezentacijom Srbije.

avatar
Čeki
Saturday, 02.06.2018
13:44

Sve fore kao "ne uklapa mi se u sistem". Daj reci lepo i otvoreno, a ne ko i osyali da vrtis istu pricu.

avatar
Amar Zornic
Saturday, 02.06.2018
13:15

Gacinivic se uklapa u svakom sistemu igre jer sto se veze tice nmz igrati samo zadnjeg veznog al dobro ...

avatar
djan_franko
Saturday, 02.06.2018
12:49

Krstajica sam obozavao kao igraca vec pocinje da me razocarava... Pa Gacinovic svakako pre ima mesta i od Kostica i od Radonjica. A meni nije jasno kojom magijom Marko Grujic zasluzuje poziv,kardif platio penale liverpulu zato sto nije imao broj dogovorenih minuta... Dobrim igrama mozda na pessu ili fifi?

avatar
Agent Provocateur
Saturday, 02.06.2018
12:40

Taj Gacinovic je dao strasno vazan gol i decko je pokazao da ume kada se lomi da oseti gde treba da utrci i sta da uradi a mi vodimo neke koji protiv lokomotive zeleznik mogu da promase prazan gol.

avatar
Garban
Saturday, 02.06.2018
11:52

Al je objasnio svaka mu dala...

avatar
Zoran Vukic
Saturday, 02.06.2018
11:34

krle lepo objasnio Gacinovic u instrstu radonji tek treba da ide zato bolji izbor jaci menadzer zato Musln otiso sastavljo sam 23 igraca

avatar
Sale1389
Saturday, 02.06.2018
11:18

Bilo kako bilo ti si Krstajicu samo jedna mala figura menadzera koji ti sastavljaju spisak. Pa treba prodati Radonjica, Zivkovica, Grujica, Rodica...

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 03.06.2018
10:41

Zivkovica? Plus od mene, ali, on je tu ipak uljez.

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 02.06.2018
11:14

Sta je sa Kosticem? Hoce li taj sljam dobiti dozivotne robije jer svakako zasluzuje. Zamolio bih da mi se odobri komentar,ne stitite jadnike na bilo koji nacin!

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 02.06.2018
11:11

I vi ovo nazivate objasnjenjem?! Ako ima obraza, neka objasni zasto uopste nije ZVAO Pejcinovica (* Subotica), Radoju (* * Fejsu), Jojica i Sulejmanija i zasto je smotanom grujicu dao prednost u odnosu na Maksimovica, Gudelja, Lukica pa i Gacinovica, Jojica i Pantica? Dalje, tacno se vidi da ce na sve nacine raditi da Ivanovic odigra sto manje utakmica pre nego sto se oprosti, ne verujem da Bane nece i oboriti rekord, toliko moci ovaj verovatno nema, ali, zato moze oprostaj da bude veoma blizu i uskoro usledi, a nesto ne verujem da ce tu biti i mnogo ljubavi na rastanku. Uvek je ta zvezda kocila nasu napacenu reprezentaciju, UVEK!; taman da je i Krsticica poveo pre onog malog mujana, bilo bi mu pametnije!

avatar
Malo veliki covek
Saturday, 02.06.2018
11:05

Ako je Radonjic dobio malu prednost u odnosu na Gacinovica i Maksimovica, mada smatram da je Gaca trebao pre Radonjica jer igra u ozbiljnijoj ligi i ozbiljniji fudbal, onda nije smeo ni slucajno reci da je i Zivkovic dobio malu predost, s obzirom da je bolji od njih troje, verovatno najbolje desno krilo koje imamo.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 03.06.2018
10:43

To se zove spinovanje i zamena teza, spominjanjem Zivkovica koji uopste ne bi smeo da bude sporan, prebacio je pricu i skrenuo paznju sa Grujica.

avatar
Srba Stamenkovic
Saturday, 02.06.2018
11:02

Bitno da se Grujic uklapa u sistem.Strasno.