Krstajić nikom ništa ne zamera, Rueda zna šta bi rekao Titeu o Srbiji

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 04.06.2018.
22:31
Izvor: Sportske.net

Srbija je svesno ušla ovako u meč, ali poraz boli. Trijumf je velika stvar za Čile.

Epa/Dominik Angerer
Epa/Dominik Angerer

Povezane vesti

Mladen Krstajić nije ljut ni na koga posle poraza od Čilea u prijateljskom meču, ali kaže da je tim mogao da igra bolje. Poraz svakako boli.

"Svesno smo ušli ovako u meč, da kombinujemo i odmaramo igrače koji su mnogo igrali u prethodnoj sezoni i koji su izneli kvalifikacije. Dali smo šansu mlađim igračima da vidimo da li mogu da odgovore zahtevima. Bilo je dobrih momenata, a bilo je i slabijih. Normalno je da poraz boli, iako smo rekli da rezultat nije prioritet. Dobili smo jeftin gol, ali šta je - tu je, moglo je biti drugačije", rekao je Krstajić novinarima u Gracu posle utakmice.

Čile je večeras pobedio 1:0 u prvom prijateljskom meču Srbije u pripremama za Svetsko prvenstvo.

Šta je to što nije bilo dobro i što može da se popravi?

"Trebalo je da igramo brži pas, da budemo sigurniji u fazi odbrane. Moramo biti bolji u budućnosti. Moramo još bolje da se krećemo u fazi napada i da imamo bolju kontrolu lopte. Probaćemo da popravimo, da napravimo dobru analizu. Ne zameram nikom ništa", rekao je Krstajić.

Da li je uspeo eksperiment u sredini terena?

"Mi nismo ništa eksperimentisali, imamo taj fond igrača koji imamo. Imamo mlade i iskusnije igrače. Činjenica je da mladi imaju potencijal, ali im fali iskustva. Sa ovim iskustvom, normalno je da će doći do bolje forme. Možda poraz jeste bolan, ali pokazuje u kojoj smo fazi trenutno", rekao je Krstajić.

U narodu se veruje da igrači ne shvataju ozbiljno prijateljske mečeve?

"Ne slažem se, igrači su maksimalno ozbiljno prišli ovoj utakmici, kao i pred svaki trening. Ne mogu da zamerim na motviaciji, ali ovo jeste prijateljski meč. Falilo je takmičarskog značaja, ali kad pogledamo danas za desetak dana čeka prva utakmica protiv Kostarike...Normalno je da igrači koji su u prvoj nedelji priprema ulaze teško u meč", rekao je Krstajić.

A debitantima kako ste zadovoljni?

"Moglo je i bolje, ali tek smo sedam dana na pripremama. Kada počnu tri-četiri klinca sa ovim igračima, normalno je da prave pogrešne pasove, to je normalno u fudbalu i sportu, ne mogu ništa da im zamerim. Treba da nastave da rade, sgurno dolazi bolje vreme za njih", rekao je Krstajić.

Selektor Čilea Reinaldo Rueda bio je zadovoljan pobedom protiv "jedne evropske ekipe". 

"Velika je stvar pobediti jednu ovakvu ekipu, ekipu koja igra na Svetskom prvenstvu. Ovo je rival iz elite, ovu ekipu čine igrači iz Premijer lige, Primere, Serije A", rekao je Rueda.

Da vas sutra selektor Brazila pozove i pita šta ste zalkjučili o Srbiji, šta biste mu rekli?

"Srbija će biti vrlo težak protivnik, ima kompaktne linije. Biće teško, ali Brazil je definitivno favorit", rekao je Rueda.

Naš specijal o Mundijalu možete čitati OVDE!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 05.06.2018
17:20

I samo meni niste objavili:-P

avatar
NemanjaVidiiiiicNo.1
Tuesday, 05.06.2018
03:20

Radonjic najbolji danas

avatar
Nestorov Ivan
Tuesday, 05.06.2018
01:05

Kao što rekoh već na jednom portalu, plakaćeš ti noćima posle svetskog prvenstva za Mijatom Gaćinovićem jedini koji bi nas povezao moj Mladene, da budem namerno bezobrazan moj Majmune.

avatar
Nestorov Ivan
Tuesday, 05.06.2018
01:01

Plakaćeš ti noćima za Mijatom Gaćinovićem, jedini koji bi nam pomogao na ovom svetskom prvenstvu! Moj Mladene da ne kažem Majmune!

avatar
Milan_89
Tuesday, 05.06.2018
00:29

Usao je i cile sa petom ekipom pa su igrali fudbal...

avatar
Saviola
Tuesday, 05.06.2018
00:22

Ijaaoo,tesko nama. I ovaj ko Djukic,nema sta da zameri igracima.

avatar
5Ronic
Monday, 04.06.2018
23:50

On ne zamera, ali 99% Srbije zamera!

avatar
Lav
Monday, 04.06.2018
23:46

Ovaj ko Djukic..

avatar
Monday, 04.06.2018
23:22

Изјава нашег селектора познато звучи... 😔

avatar
JAKOBREEE
Monday, 04.06.2018
23:07

Haha daj bre selektoru, ne mrzim te, patriota sam al daj majku mu malo budi realan nemoj mnogo. Pa covece Stojke skida dva puta loptu iz paukovog ugla, pa onaj nesretnik sto promasi nas gol od 45 cm daljine ( kad su nas odradili ko na malim golicima ). A ti nam pricas kako smo primili jeftin gol , pa trebao je da udje onaj gol kad mu onaj spusti grudima na volej pa da ne bude jeftin jeli ?
Drugo, mi njima nismo ni prismrdeli da jednom poskocim iz stolice na sansu, NIJEDNOM. Lopte u peterac sve napamet, bez gledanja i plana, sam danse bupne pa sta bude. Imali par ulaza ispred golmana ali to je sve bilo fino zatvoreno od njihovih vekova da smo mogli 5 sati da igramo isto bi bilo. Ne vredjam, realno govorim, sve ostalo je neistina u lice. Poz!

avatar
djan_franko
Monday, 04.06.2018
22:58

Svesno smo usli ovako da odmaramo igrace koji su puno igrali....a mitrovic 80minuta odigrao. Za grujica razumem, da nije reprezentacije ne bi imao gde da se izigra...show. neka nam je bog u pomoci u rusiji

avatar
Amar Zornic
Monday, 04.06.2018
22:50

Rekao bi mu da uzme slobodan dan i da posalje igrace koje ne bude mrzelo da igraju

avatar
Stevan Sremac
Monday, 04.06.2018
22:38

Krstajić, ne znam šta bih rekao za ovakav eksperiment FSS, ko je tu lud??