Krstajić: "Nije sramota izgubiti od Brazila, sramota je ne pružiti maksimum"

Autor: Pavle Knežević
utorak 26.06.2018.
18:51
Izvor: Sportske.net

U taboru "orlova" jedva čekaju sutrašnju utakmicu.

Epa/Facundo Arrizabalaga
Epa/Facundo Arrizabalaga

Povezane vesti

Selektor Srbije Mladen Krstajić rekao je da jedva čeka da sutra počne utakmica sa Brazilom, koja će odlučiti sudbinu "orlova" na Svetskom prvenstvu, a potencijalno i Brazila.

"Ne treba trošiti reči o Brazilu. Imaju svoje taktike, imaju načina da se spremaju, opušteni su pred svaku utakmicu. Oni su u tom sistemu i to treba poštovati, mi njih poštujemo kao državu i naciju. Mi gledamo sebe i naš način, kako da se što bolje spremimo i pokažemo maksimum i karakter. Jedva čekamo da počne, igramo protiv velikog Brazila. Nećemo se predati, daćemo maksimum 90 minuta, pa ćemo videti na kraju kakav je rezultat", rekao je Krstajić novinarima u Moskvi.

Legendarni Dejan "Rambo" Petković, sada kao brazilski novinar, pohvalio je srpski tim za plasman i učinak u grupi, koja ima najveći rejting na Mundijalu, a selektora je pitao da li igrači imaju pristup kao da je sutra finale, a ne meč za osminu finala.

"Hvala, Dejane. Jedan si od retkih koji je priznao neke stvari. koji je priznao neke stvari. Došli smo ovde i nalazimo se u jakoj grupi, ali ne treba da tražimo alibi. Imamo dobar tim sa Kolarovim i klincima koji će sigurno u sledećih desetak godina nositi reprezentaciju. Kažeš da sutra nemamo šta da izgubimo. Možemo da izgubimo utakmicu, ali ako izađemo i ne damo maksimum i ne pokažemo koliko vredimo, to je poraz.

Izaći i igrati. Nemam strah nikakav, samo da odigramo maksimalno angažovano. Bitno je da mi delujemo kao tim i da zadovoljimo srpsku naciju i bez obzira na poraz od Švajcarske, treba da nam bude asitsfakcija da damo maksimum. Nije sramota izgubiti od Brazila, sramota je ne dati maksimum. Momci će biti maksimalno koncentrisani, prilaze utakmici bez straha
", rekao je Krstajić.

Očekujete li podršku ruskih navijača?

"Ja sam već na par konferencija govorio, osećamo se zaista kao da igramo u Srbiji. Rusija je naša bratska zemlja i to se oseća na svakom koraku. I srpski navijači i srpski novinari, takođe. Ne sumnjam da ćemo imati podršku. Igrači su svesni da će igrati uz podršku i srpskih i ruskih navijača. Znamo ko nam je protivnik i jedva čekamo utakmicu sutra", rekao je selektor.

Krstajić je kažnjen novčano zbog komentara posle utakmice sa Švajcarskom. Da li se sada kaje zbog toga šta je rekao?

"Ne bih više to komentarisao, to je iza nas. Okrenuli smo se Brazilu. Nikad nisam u prošlost, samo unapred", kratko je odgovorio.

Koliko će biti teško vratiti tim posle onakvog poraza od Švajcarske?

"Sigurno da nije bilo lako igračima kada su izgubili utakmicu, ali oni su veliki profesionalci, igraju na visokom nivou i znaju da se nose sa tim. Kada se desi tako nešto, mora brzo da se zaboravi. Ovo je turnirsko takmičenje, nema vremena da se žali i tugjuje. Kako mi u stručnom štabu, tako i igrači", odgovara selektor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vlada Mutavi
Wednesday, 27.06.2018
08:52

Sramota je neznati elementarnu matematiuku ili što je još gore, kockati se sa reprezentacijom. Protiv Brazila imamo gotovo nemoguću misiju koja se zove pobeda. Da protiv Švajcarsko-Albanske koalicije pri rezultatu 1:1 nismo izvršili neshvatljivu izmenu i umesto zadnjeg veznog ubacili navalnog igrača, i tako sačuvali tih 1:1, sada protiv Brazila bi mogli i da izgubimo, a da odemo u osminu finala. Pre poslednjeg kola mi bi imali 4 boda, koliko i Brazil, a Švajcarska bi imala samo 2. Nih bi jedino vadila pobeda protiv Venecuele, što nije baš lako ostvarljivo, uz naš poraz protiv Brazila. Tako bi Svajcarci bili u nemogućoj misiji, a ovako uz neozbiljno kockanje, u toj nemogućoj misiji umesto Švajcaraca nalazimo se mi. Svaki imalo ozbiljniji i nadasve iskusniji sellektor bi znao da je bolje i vrabac u ruci nego golub na grani.

avatar
zauvek tvoj
Wednesday, 27.06.2018
04:47

Mozda je i bolje ovako.Da nam je potreban bod verovatno bi popili 3,4 gola.Igras utakmicu bez opterecenja,mozes samo da dobijes.Vec su nas otpisali i tu lezi nasa sansa,JA VERUJEM.

avatar
SuperFrank8
Wednesday, 27.06.2018
02:49

Svi pišete kako naši nisu dali maksimum sa Švajcarcima, ja baš mislim da jesu, ali je jako teško da igraš kad ti neko na prvi faul da žuti karton i kaže da na sledeći dobijaš crveni, onda ti igraš drugačije odbranu i mnogo više se umaraš i trošiš, tu im je pala koncentracija i nisu izdržali taj pritisak, ali mislim da su se jako trudili i njima je najteže.

avatar
zdenkomen
Tuesday, 26.06.2018
21:28

Nije sramota krstajiću izgubiti ni od nemačko-albanske koalicije reklo bi se po tvojim izjavama. A i što bi bila? Oni igraju i za pare i za nekoliko država, a gde smo mi u tom patriotizmu?

avatar
Burazer
Tuesday, 26.06.2018
21:25

Sramota je ne pruziti maksimum protiv Svajcarske, gde itekako imas motiva, i ne malo razloga za budjenje inata.

avatar
mihmar
Tuesday, 26.06.2018
19:27

Po meni, glupo je odigrati kukavicki ovu utakmicu, zatvoriti se i onda plakati kad se prime golovi u zadnjem minutu. Treba da pokusamo da odrzimo posed lopte, da pokusamo da igramo na pobedu, i niko nece zameriti nista. Ja iskreno ne ocekujem da mozemo da pobedimo, ali bih zeleo makar da odigramo posteno, ne izgubimo i pokazemo karakter. Ono sto nam je najbitnije da pravimo planove za sledece kvalifikacije EP jer moramo i tamo da se plasiramo. Zeleo bih da vidim neke promene, Radonjica na primer, jer je brz a ima snage, trcao bi i napred i nazad a jedini je koji moze da pokusa da ide jedan na jedan i da iznudi neki prekrsaj ili penal.

avatar
Vlada Mutavi
Wednesday, 27.06.2018
08:57

"Treba da pokušamo da održimo posed lopte". Prijatelju, protiv Švajcaraca, pa i protiv Kostarike smo imali manji posed lopte od protivnika. Zar očekuješ da taj segment popravimo protiv Brazila, koji je u tom delu najjači?

avatar
mosi
Tuesday, 26.06.2018
19:16

Al je zato sramota ne dati svoj maksimum I izgubiti protiv Svajcarake, gospodinnneeee

avatar
Tuesday, 26.06.2018
19:08

Jedina sramota je što nam svako radi kako šta hoće na čelu sa fifom. Da sam na mestu FSS, napustio bih takmičenje i napravio fifi problem pa makar nas izbacili 10 godina iz svih takmičenja. Koja je poenta da se takmičimo kad im samo mi služimo za kazne? Jeste da smo loše igrali sa Švajcarskom, ali da sudija ne dobije nikakvu kaznu i oni što igraju za njih dobiju smešne kazne, pa čemu onda smisao svega? Nama oduzeli bodove zbog onog drona za koji nismo krivi, pa već je tu bilo jasno koliko je sati.

avatar
Vlada Mutavi
Wednesday, 27.06.2018
09:06

Ne bi FIFI napravili problem koliko bi ga napravili sami sebi. Kako reprezentacija, tako bi i klubovi bez obzira što se oni u Evropi takmiče pod okriljem UEFE, dobili višegodišnju diskvalifikaciju, a samim tim osim finasiske štete, imali bi štetu i u smislu rangiranja na listama FIFE i UEFE, što bi za posledicu imalo teže protivnike pri svakom sledećem žrebu. Tačno je i slažem se da na nas gledaju kao na crnu ovcu i da im služimo samo za kazne, ali o svemu odlučuju oni, a ne mi.

avatar
Петар Чалић
Tuesday, 26.06.2018
19:06

Ма биће све у реду Крстајићу. Драго ми је што вам је свака утакмица била квалитетна. Било вас је лепо гледати до сад. Само тако наставите.

Моје лично мишљење за меч:
СМС поред Матића, испред њих Љајић и по боковима Тадић и Живковић. Па кад буде затребало може да уђе Миливојевић. Мислим да је то најбоље решење јер су то наши најбољи фудбалери на тим позицијама.

Што се одбране и напада тиче, ту нема превише дилема.