Kraj jedne ere - "Bledi vitez" završio sa Španijom!

Autor: Aleksa Blaćanin
nedelja 01.07.2018.
21:14
Izvor: Sportske.net

Španci su ispali sa Mundijala od domaćina nakon izvođenja jedanaesteraca, a to označava kraj jedne ere!

Spanija
Spanija

Povezane vesti

Šokantan poraz od Rusije. Španci su imali više od igre, ali na kraju nisu imali sreće prilikom izvođenja penala.

Sesk Fabregas je išao toliko daleko da smatra da Španija ne treba više da igra tika-taku. Kako bi onda izgledala španska reprezentacija? Teško je zamisliti da Španci igraju neki drugi stil, ali izgleda da će morati.

A ono što će svima nedostajati je definitivno najvažniji delić slagalice kada je u pitanju španska tika-taka, a to je Andres Inijesta.

Mađioničar kakav je Inijesta neće više nositi dres "Crvene furije", a to je i zvanično objavio posle utakmice.

"Realnost je da je ovo poslednji meč u nacionalnom timu. Nekada ne bude kraj kakav ste sanjali, kao što je sada slučaj za mene. Trener donosi odluke, razumeli ih vi ili ne", rekao je legendarni vezista.

Inijesta je bio deo zlatne generacije španskog tima. Dominacija Španije od 2008. do 2012., a u tom periodu su bili dva puta prvaci Evrope (2008. i 2012.), i prvaci sveta u Južnoj Africi (2010).

Inijesta je fudbalski genije i definitivno će nedostajati ovom timu, ali izgleda da nije moglo da se završi drugačije. Nakon rastanka sa Barselonom, Inijesta se oprašta i od španskog dresa.

Tridesetčetvorogodišnji Inijesta je nastupio u dresu reprezentacije čak 131. put, i postigao je 13 golova. Najvažniji je svakako onaj iz finala Mundijala 2010. godine kada je presudio Holanđanima.

Još jedna legenda se juče oprostila od nacionalnog tima, Havijer Maskerano.

Ne propustite