Kovačić: "Imamo dobru ekipu, Hrvatska može dosta toga"

Autor: Beta Beta
petak 01.06.2018.
23:26
Izvor: Beta

Fudbaler Real Madrida Mateo Kovačić rekao je danas da bi predstojeće Svetsko prvenstvo u Rusiji moglo da bude "kruna" sadašnje generacije hrvatskih fudbalera.

EPA-EFE/GIORGIO VIERA
EPA-EFE/GIORGIO VIERA

Povezane vesti

"Imamo dobru ekipu, možemo dosta toga. Treba da se dobro pripremimo za ove dve pripremne utakmice, a onda u Rusiji da pokažemo pravu vrednost. Nastup na ovom Svetskom prvenstvu mogao bi biti kruna ove generacije", rekao je Kovačić, prenosi Hina.

Fudbaleri Hrvatske završili su danas u Rovinju prvi deo priprema pred odlazak na Svetsko prvenstvo.

"Ja sam spreman, odlično se osećam i na raspolaganju sam selektoru. Svi ćemo se boriti za svoju poziciju, to je sastavni deo ovog sporta, svi želimo dati maksimum za Hrvatsku", rekao je Kovačić.

Hrvatska sutra ujutro putuje za Liverpul gde ih u nedelju čeka pripremni meč protiv Brazila. Kovačić je naveo da je Brazil sigurno glavni favorit na Mundijalu.

"Obožavam da igram protiv velikih igrača, a takvih igrača ima puno u brazilskoj reprezentaciji. Svi jedva čekamo taj susret", rekao je Kovačić.

Kovačić je na pripreme Hrvatske stigao kao prvak Evrope.

"Nema sumnje, lepo je to, fenomenalan je to osećaj, ali cela priča bila bi još lepša da sam odigrao i finalnu utakmicu Lige šampiona. Ali, to je jednostavno tako, ekipa je fenomenalna i imamo jako širok kadar. Mislim da smo ove godine svi dosta igrali, i upravo je to snaga ove ekipe", rekao je Kovačić koji nije želeo da komentariše priče oko eventualnog prelaska u Liverpul ili Juventus.

On je naveo i kako je igrače iznenadio odlazak trenera Zinedina Zidana.

"Ali, on je tako odabrao, a ja mu želim svu sreću. Kao igrač otišao je kao gospodin, tako odlazi sada kao trener Reala", rekao je hrvatski reprezentativac.

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Friday, 01.06.2018
23:52

Imaju dobar tim , jedino odbrana malo zaostaje al generalno mogu postici velike stvari

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 02.06.2018
09:59

Mogu proci grupu-mozda.

avatar
biTan
Saturday, 02.06.2018
11:19

Pa i nasa odbrana je slaba,mada vaznija je sredina nego odbrana,imali smo jedno vreme najjacu odbranu na svetu,kolarov(man city),vidic(man utd),subotic(dortmund),ivanovic(chelsea),pa se nismo plasirali na evropsko,a Australija nam je dala 2 komada na svetskom i prakticno nam oduzela potencijalno cetvrtfinale a mozda i polufinale,jer nam je zreb bio naklonjen,Amerika u osmini finala,a Urugvaj u cetvrtfinalu.. sad nas u osmini cekaju Nemci...