Kostić saopštio cilj, šta smeta Luki Joviću?

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 07.06.2018.
11:22
Izvor: Sportske.net

Obojica srpskih reprezentativaca veruju da će Srbija biti spremna za početak Mundijala.

fss.rs/Starsport
fss.rs/Starsport

Povezane vesti

Filip Kostić i Luka Jović pojavili su se danas u Austriji pred novinarima iz Srbije, a obojica obećavaju da će biti spremni za početak Svetskog prvenstva u Rusiji, ali i da će tim biti bolji na utakmici sa Bolivijom u subotu.

"Zajedno smo dve nedelje, mislim da ćemo spremni dočekati Kostariku", rekao je Filip Kostić novinarima u Bad Valtersdorfu.

"Bolivija je jako bitna kao generalna proba. Prva utakmica na pripremama je bila i dobra i loša, selektor je dosta kombinovao sastav, tako da imamo vremena da se spremimo za Svetsko prvenstvo koje nas očekuje. Niko nam nije ništa pričao, sami znamo šta treba da radimo. Igranje za reprezentaciju je samo po sebi mali pritisak", rekao je Kostić.

Igrači su imali dugačke sezone i sada im prija mi u austrijskoj zabiti, gde je ekipa totalno izolovana od svega.

"Bitno je da smo izolovani, treba nam mir za Svetsko prvenstvo", rekao je Kostić.

Šta je cilj na Mundijalu?

"Recimo, da prođemo grupu, to je naš cilj", rekao je Kostić.

Luka Jović je protiv Čilea odigrao malo, ali je rekao da očekuje da će biti bolje protiv Bolivije. On je pozvao novinare da ne prave ekipi pritisak.

"Odigrali smo tu jednu utakmicu, treniramo jako. Čeka nas generalna proba pred Svetsko prvenstvo. Najbitnije je da su nam glave mirne. Očekujem mnogo bolju utakmicu nego što je bila protiv Čilea. Niko nije zadovoljan njome, ni mi ni vi, samo da ne vršite toliki pritisak na nas. Videćemo protiv Bolivije kako ćemo odreagovati na vaša pisanja", rekao je Jović.

Koliko će odlazak u Rusiju malo nadoknaditi to što si propustio ono Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu?

"Ja sam rekao da mi je ovo bio san, da otputujem, da budem član najboljeg tima Srbije. Za Novi Zeland su bile neke druge stvari u pitanju, pre svega povreda. Nadam se da ćemo ove godine ponoviti bar neki sličan uspeh i da ću biti njegov deo", rekao je Jović.

Koliko minuta očekuješ da ćeš igrati? Možeš li igrati u paru sa Aleksandrom Mitrovićem?

"Nije to za mene, šef će da odluči. Ja se neću buniti šta god da bude. Svi znamo ko je i šta je Aleksandar Mitrović, koliko dugo igra za Srbiju i šta joj je sve dao. Nadam se da ću dobiti priliku da igram. Ako se ona ukaže, biću zadovoljan", rekao je Jović.

Ne propustite

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
prike
Thursday, 07.06.2018
19:36

E, moj, Gacinovicu. Lele, lele...

avatar
Real/Partizan
Thursday, 07.06.2018
13:31

Ne bude li Kostic igrao prvoj postavi mozda i dobijemo nesto, klasicno krilo za celu sezonu da po neki gol i jedva spoji par asistencija, a dobio je priliku cesto, o cemu pricaju ovi sta ga hvale stvarno ne znam, i jos da ne ubaci Rukavinu, Rodica bilo bi lepo :D

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 07.06.2018
12:18

Govore tesko treninzi,pa valjda trebate taktiku da smisljate,a ne da trcite samo (mada ni ne trcite puno),pa pre 10 dana su vam se zavrsile lige,niste valjda ispali iz forme za 10 dana? Niko ne ocekuje nista posebno,jer niste ne znam ni ja kakvi igraci,tj. vi ste bas jedna klasicna osrednja reprezentacija,koja bi i mogla da napravi neki manji uspeh,tipa cetvrtfinale,kada bi imali trenera i kada bi izginuli na terenu,a posto trenera nemate,a ni ne ginete na terenu,ocekivanja su nam veoma niska,pa nas ni ne mozete vise razocarati.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Thursday, 07.06.2018
11:44

Dmitrovic- Ivanovic, Milenkovic, Veljkovic, Kolarov- Milivojevic, Matic- Tadic, Milinkovic-Savic, Ljajic- ?.

avatar
Radovan Filipovic
Thursday, 07.06.2018
12:43

Bane je i sa jednom nogom bolji bek od Rukavine.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Thursday, 07.06.2018
14:17
avatar
DeXy \'92
Thursday, 07.06.2018
12:50

Zasto uporno izbacujes stojkovica kad brani dobro? Protiv cilea skinuo dosta teskih lopti,gol primljen zbog lose odbrane koja je ispala

avatar
xman
Thursday, 07.06.2018
11:40

Ovim nasim fudbalerima sve smeta, te ne vrsite pritisak, te igranje za reprezentaciju samo po sebi pritisak..alo, pa igranje za istu je najveca cast koju jedan sportista moze da dozivi, zato igraj fudbal(jer ga volis) i uzivaj na terenu( jer predstavljas svoju zemlju)

avatar
Radovan Filipovic
Thursday, 07.06.2018
12:42

Otprilike tako.