Kolarov: "Brazil je za mene finale karijere"

Autor: Pavle Knežević
utorak 26.06.2018.
18:39
Izvor: Sportske.net

Kapiten Srbije misli da je psihološka priprema za Brazilce presudna.

Beta/AP Photo/Mark Baker
Beta/AP Photo/Mark Baker

Povezane vesti

Kapiten Srbije Aleksandar Kolarov rekao je da je utakmica protiv Brazila za njega meč karijere, a kao najvažniju stvar istakao je psihološku pripremu.

Legendarni Dejan "Rambo" Petković, ovde u ulozi brazilskog novinara, pohvalio je srpski tim za plasman i učinak u grupi, ali je kapitena direktno pitao da li je sutrašnja utakmica protiv Brazila finale za sve reprezentativce, iako je realno "šesnaestina finala", odnosno igra se za plasman u drugu fazu.

"Moje lično mišljenje je da je sutra meni finale karijere. Igrao sam mnogo utakmica, ali u ovim godinama mi je ova najbitnija. Tako ću joj prići, a mislim da i ostali igrači to znaju. Ovo je Svetsko prvenstvo, ceo svet prati, ali sutra je pozornica koja se dešava jednom u karijeri.

Biće pravo veče. Kad počneš da igraš fudbal, želiš da igraš sa najboljima. Lako je biti najbolji sa slabijima, ali budi najbolji među najboljima. Verujem da su svi svesni šta nas čeka sutra. Verujem da ćemo svi uživati", rekao je Kolarov.

Koliki faktor je pritisak? Ne samo za Srbiju, nego i za Brazil, jer smo čuli na njihovoj konferenciji za novinare da je svako drugo pitanje o pritisku.

"Uvek igramo sami protiv sebe. Kad sebe ubediš u neke stvari, možeš to da uradiš. Biće fudbalski jako teška utakmica, ali najbitnija je psihološka priprema. Ako Brazil priča o tome da će imati pritisak, onda možete zamisliti da imamo i mi, ali to je sve fudbal i takve stvari nisu nove.

Mi znamo da se nosimo sa time, mislim da će psihologija pre utakmice e odlučiti. Lako je reći ’pobedićemo’, ali šta si spreman da uradiš ako budemo spremni? Ući ćemo u utakmicu kao da ćemo je pobediti", rekao je Kolarov.

Šta vam kaže takmičarski instinkt za sutra? Kakav osećaj imate?

"Posle utakmice sa Švajcarskom sam znao da nam treba pobeda protiv Brazila. To veče sam sređivao utiske, a odmah sutradan sam bio ubeđen, i stvarno verujem, da možemo da pobedimo. Jesu oni dobra ekipa, ali i mi smo. Mislim da oni ne znaju da igraju na bod i to je naša šansa.

Pa hajde, neka nas pobede. Hoćemo i mi njih, ali hoće i oni nas, a ako hoće, neka probaju. Imao sam ove sezone nekoliko utakmica gde smo se vraćali iz mrtvih, pa se nadam da će mi to pomoći i sutra i da ćemo slaviti", rekao je kapiten Srbije.

Utakmica Srbija-Brazil igra se sutra od 20 sati. Srbiji treba pobeda za siguran prolaz dalje, mada u nekim kombinacijama odgovara i remi.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Tuesday, 26.06.2018
19:11

Koki je za razliku od ostalih uvek iskren kaze covek sta misli a ne slusa direktive raznih sluzbenika saveza koji se muvaju po kancelarijama.

avatar
Carina_11303
Tuesday, 26.06.2018
18:57

Ako ovo znači da ćeš se posle ovog prvenstva povući iz reprezentacije, onda treba i svojim drugarima Ivanoviću i Stojkoviću da poručiš isto i da se iseku ti repovi generacije koja je toliko obećavala a obrukala se na svakom koraku. Vreme je za mlade koji grizu. Rukavina bi odigrao mnogo bolje od Ivanovića na desnoj strani, a draže bi mi bilo da gledam Ivana Obradovića nego Kolarova levo.

avatar
BenkovackiManitas31*
Wednesday, 27.06.2018
07:07

Au brate sta napisa, Kolarov kao levi bek nas je izvukao mnogo puta