Koji će sastav Dalić suprotstaviti Englezima? Tri opcije u igri i jedno veliko iznenađenje!

Autor: Darko Mitrović
sreda 11.07.2018.
10:02
Izvor: Sportske.net

Hrvati se večeras u Moskvi bore za najveći uspeh u istoriji svog reprezentativnog fudbala. U kom sastavu?

EPA-EFE/VASSIL DONEV
EPA-EFE/VASSIL DONEV

Povezane vesti

Plasmanom u polufinale aktuelnog Svetskog prvenstva, reprezentacija Hrvatske je izjednačila rezultat iz 1998. godine, kada je njihov tim sa klupe predvodio Miroslav Ćiro Blažević na Mundijalu u Francuskoj.

Večeras će biti u prilci da naprave i još jedan korak napred, ka istorijskom finalu, a prepreka na tom putu biće im selekcija Engleske, od 20 časova na moskovskom Lužnjikiju.

Tokom četvrtfinalnog duela sa Rusijom, bili smo svedoci da se nekoliko hrvatskih reprezentativaca žalilo na povrede, pre svih Šime Vrsaljko, golman Danijel Subašić i Mario Mandžukić, pa se postavlja pitanje u kakvom će sastavu Hrvatska večeras nastupiti protiv Engleske.

Prema informacijama koje prenose hrvatski mediji, jedina je dilema oko Vrsaljka, koji nije potpuno spreman, i tu se razmišlja o dve alternative.

Prva je, naravno, opcija da Vrsaljko zaigra od prvog minuta, a da Vida i Lovren kao i do sada čine štoperski par.

Ako Vrsaljko ne bude mogao da igra, njegovo mesto bi u drugoj opciji mogao da zauzme Domagoj Vida, koji se protiv Rusa sjajno pokazao i u toj ulozi, pogotovo kada je u produžetku odličnim prodorom po desnoj strani iznudio korner, a onda posle tog kornera postigao i gol za 2:1.

U tom slučaju, štoperski tandem činili bi Ćorluka i Lovren.

I treća opcija je da Vida ostane na štoperu, a da Vrsaljkovo mesto uz desnu aut liniju zauzme Tin Jedvaj.

Ali, najveće iznenađenje koje se danas najavljuje u hrvatskim medijima je da će se Ivan Perišić gotovo sigurno preseliti na klupu, a njegovo mesto zauzeće Ivan Brozović.

Takođe, i Badelj se vraća u startnih 11 u odnosu na meč sa Rusima, kada je među starterima bio i Andrej Kramarić.

Prema tome, sastav Hrvatske bi večeras mogao da izgleda ovako: Subašić - Vrsaljko (Vida, Jedvaj), Lovren, Vida (Ćorluka), Strinić - Badelj - Modrić, Rakitić, Brozović, Rebić - Mandžukić.

Ulogu veoma blagog favorita večeras će imati Englezi, ali Hrvatska je na ovom šampionatu već potvrdila svoj kvalitet i bez obzira što je  u prethodne dve utakmice prošla tek posle penala, zaslužila je plasman među četiri najbolje ekipe Mundijala.

Ne propustite