Ko će se radovati - Kolinda i Makron zajedno na Lužnjikiju

Autor: Beta Beta
subota 14.07.2018.
15:01
Izvor: Beta

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila je u Briselu da će u nedelju ići u Moskvu na finalnu utakmicu Svetskog fudbalskog prvenstva između Hrvatske i Francuske, kojoj će prisustvovati i francuski predsednik Emanuel Makron.

Epa/Ronald Wittek
Epa/Ronald Wittek

Povezane vesti

Grabar-Kitarović je za vreme polufinalne utakmice Hrvatska - Engleska bila s ostalim čelnicima NATO-a na večeri i nije mogla da prati prenos utakmice, osim nekoliko poslednjih minuta.

Tokom večere do nje su stizale informacije o promenama rezultata, piše Hina.

"Kada mi je generalni sekretar Jens Stoltenberg dao reč u tom trenutku su Žan-Klod Junker i Donald Tusk (predsednik Evropske komisije i predsednik Evropskog saveta) počeli da mi pokazuju da je Hrvatska izjednačila, što me je u početku malo dekoncentrisalo. Nakon večere, zajedno s predsednikom Makronom pogledala sam nekoliko poslednjih minuta. Čestitao mi je, zagrlili smo se i dogovorili da se vidimo u nedelju u Moskvi", rekla je Grabar Kitarović, prenosi Hina.

Ona je najavila je da će utakmicu pratiti u dresu Hrvatske i da je malo provocirala Makrona da se i on pojavi u nacionalnim bojama, a ne u odelu.
 
"Rekla sam mu da se ljudi u Hrvatskoj pitaju ko je veći navijač on ili ja, pa ćemo morati da se dokazujemo u Moskvi", rekla je predsednica Hrvatske.

Grabar-Kitarović je izrazila nadu da bi se optimizam koji je preplavio zemlju zbog istorijskog uspeha fudbalera mogao preliti i na ostale delove društvenog života i ekonomiju.

Finale Svetskog prvenstva na programu je u nedelju od 17.00.

Ne propustite