Kakva poruka Smolovu posle promašenog penala: ''Bog je njegov sudija''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.07.2018.
19:40
Izvor: Sportske.net

Ne stišavaju se reakcije u Rusiji posle eliminacije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, a mnogi upiru prstom u Fjodora Smolova.

EPA/FRIEDEMANN VOGEL
EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Imali su Rusi priliku da sinoć ponove podvig iz duela sa Španijom u osmini finala, ali ovog puta su poklekli u penal-seriji.

Jedan od tragičara je Fjodor Smolov, koji je već u prvoj seriji bio neprecizan, ali više od promašaja ruske ljubitelje fudbala boli način na koji je iskusni fudbaler izveo taj penal.

Među brojnim komentarima na ovu temu, tokom dana izdvojile su se reči nekadašnjeg ruskog reprezentativnog golmana Ruslana Nigmatulina koji je imao jasnu poruku za Smolova.

''Govorio sam o ovome i odmah posle utakmice. Nemam ništa više da kažem, ali dodaću da je Bog njegov sudija. Pretpostavljam da će sada postati 'žrtveni jarac'. Ja sam bivši fudbaler i ne bih želeo da padne, ali ću mu poručiti: ''Feđa, pogrešio si''. Izvođenje penala je jedna velika odgovornost'', istakao je Nigmatulin, a prenosi ''Sport Ekspres''.

On ipak smatra da će Smolov imati priluiku da u narednoj sezoni pokaže koliko vredi.

''Nastaviće karijeru u Krasnodaru, neće se nigde izgubiti. Fudbal je takav, danas si heroj, sutra si već anti-junak. S jedne strane želim da ga podržim, a s druge i da ga podstaknem da u potpunosti razume svoju odgovornost zbog svega što se sada dešava i šta je zapravo uradio.

Nadam se da će uložiti dodatni napor da povrati poverenje navijača. Od ljubavi do mržnje je samo jedan korak i neki mali neodgovorni čin može da uništi taj odnos. Sada će mu promašaj iz penala biti pamćen na svim stadionima'', zaključio je Nigmatulin.

Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slaninar94
Monday, 09.07.2018
00:58

To se dogadja kad umislis da si zvezda. Voleo bih da sam gledao ovaj tim u borbi za medalju, pogotovo Ceriseva, Akinfejeva i Golovina.

avatar
Sunday, 08.07.2018
20:18

Zašto svi razapinju njega? Što niko ne kaže ništa za Fernandeša koji je promašio ceo gol?

avatar
Čeki
Sunday, 08.07.2018
20:43

Zato sto se decko zaleteo i raspalio po lopti kako i treba. Jos je plus uradio ono sto uce fudbalere odmalena: sutiraj po visu ili po zemlji i uvek gadjaj ugao. Decko je to radio, gadjao ugao, jos je i gol dao, a Smolov je kriv i za gol koji je Vida postigao.

avatar
Alex DeLarge
Sunday, 08.07.2018
20:50

Fernandes je pucao i promasio. Fernandes nije glumio pajaca u najvaznijoj utakmici njihove fudbalske istorije... Ono kako je Smolov pucao penal prevazilazi i glupost i drskost, ma i bezobrazluk, cega god mozes da se setis. Ja ne znam koje pomracenje svesti ili koliko zapravo mozes da nemas mozga da bi onako izveo penal u onakvom trenutku...

avatar
Sunday, 08.07.2018
20:02

Хајде промашен пенал - није ни први ни последњи који је покушао атрактивно, а испао грбав (искрено сам видео како прилази лопти као да иде на стрељање), али код гола који је постигао Вида лопта минут путује ка голу и пролази тик поред њега, он ни да се помери (а и те како је могао да спаси ситуацију) ?! Стварно да човек не поверује ...