Jero ima puno poverenje u tim, Silvu ne dotiču kritike

Autor: Pavle Knežević
subota 30.06.2018.
17:01
Izvor: Sportske.net

Jero se spremio za Rusiju, a šta kaže o španskoj polovini žreba?

EPA-EFE
EPA-EFE

Povezane vesti

Selektor Španije Fernando Jero kaže da ima vrlo precizan plan za meč protiv Rusije, a više puta je istakao da potpuno veruje u svoj tim. Ne plaši ga 80.000 protivničkih navijača na Lužnjikiju.

"Znamo šta je Rusija i kako igra. Znamo njihove mane i vrline i na osnovu toga smo napravili vrlo precizan plan. Imamo poverenja u naše igrače i njihov kvalitet. Sve smo analizirali, radimo sve što možemo, kao i svi ostali treneri, ali pre svega imamo poverenja u tim.

Mnogo smo trenirali, mnogo smo radili na pripremi. Mislim da su igrači spremni i fizički i psihički. Želimo da budemo  pozitivni pre svega i bićemo pozitivni. Verujemo da će sve biti dobro. Ne razmišljamo o neuspehu, jer imamo puno poverenje u naše igrače
", rekao je Jero.

Španski novinari su primetili da je Rusija jako brza, ali i da ume sjajno da se brani.

"Imamo vrlo jasan plan na umu, moram da ponovim. Oni imaju vrline i mane, baš kao i mi, baš kao i svaki tim. Moramo da budemo pametni i da analiziramo protivnika. Znamo šta treba da uradimo, ali znamo i da to nije lako. Utakmice na ovom turniru nam mnogo značile, jer smo se suočavali sa teškim trenucima i nismo gubili prisustvo duha.

Gubili smo dva puta od Portugala i na kraju smo primili gol u finišu, bilo nam je teško da slomimo Iran…sve to nam je pomoglo, jer smo dokazali da možemo da reagujemo u teškim situacijama i da tim ume da igra i tada", rekao je Jero.

On nije želeo da priča o tome kako je postao selektor dva dana pre početka turnira, rekavši da je to "praistorija" i da je dovoljno govorio o tome. Ali, sutra vas čeka pun stadion koji će navijati za domaćina.

"Znamo da imaju navijače, ali utakmica se rešava na terenu. Moji igrači su navikli da igraju važne utakmice na velikim stadionima i da igraju u gostima, jer pola utakmica igrate u gostima", rekao je Jero.

Upitan za to što je Španija u lakšem delu žreba, selektor je kratko odgovorio: "Na Svetskom prvenstvu su svi protivnici teški, što ste videli i u našoj grupi. Mislim da će protiv Rusije biti jako teško kao i da igramo protiv Brazila".

David Silva je bio na meti kritika španske javnosti zbog igara na Mundijalu, ali to ga ne uzbuđuje.

"Svi timovi imaju problema sa kim god da igraju. Moramo sada da ispravimo svoje greške. Nekada timovi igraju bunker i teško ga je probiti, nekada je naš posed ključ, ali svaka utakmica je posebna i analiziraćemo svaku zasebno.

Što se tiče kritika, mislim da je dovoljno rečeno o tome. Na kraju krajeva, mi smo profesionalci i treba da igramo fudbal i da tako promenimo mišljenja ljudi. Ovde sam 12 godina i navikao sam na kritike. Igrali smo dobro, ali treba da znamo da je i drugi tim na terenu. Grupa je bila teška, ali treba da smanjimo greške i prođemo dalje
", kaže igrač Mančester sitija.

Utakmica Španija - Rusija igra se sutra od 16 sati u Moskvi na stadionu Lužnjiki.

Ne propustite