JAPAN SLAVI! Šokantan početak skupo koštao Kolumbijce!

Autor: Darko Mitrović
utorak 19.06.2018.
15:52
Izvor: Sportske.net

Brojčano nadmoćniji od samog početka meča, Japanci osvojili ceo plen protiv Kolumbije.

Beta/AP Photo/Vadim Ghirda
Beta/AP Photo/Vadim Ghirda

Povezane vesti

U prvoj utakmici prvog kola Grupe H na Svetskom prvenstvu u Rusiji, reprezentacija Japana je danas na ''Mordovija Areni'' u Saransku savladala Kolumbiju rezultatom 2:1.

To je ujedno i prva pobeda neke azijske reprezentacije nad južnoameričkom na Svetskim prvenstvima.

Početak Mundijala za selekciju Kolumbije bio je šokantan. Igrao se tek treći minut utakmice, kada je Kagava šutirao ka golu Ospine, ali je Karlos Sančez tu loptu zaustavio rukom u svom kaznenom prostoru i za sudiju Skominu nije bilo dileme - jedanaesterac za Japan, a Sančezu je pokazan put u svlačionicu! To je prvi direktan crveni karton od početka Mundijala u Rusiji.


Ali, i pored  velikog kadrovskog hendikepa, kao i rezultatskog minusa, Kolumbijci se nisu predavali, a njihov selektor Hose Pekerman bio je primoran da posle pola sata igre izvrši prvu izmenu - umesto Kvadrada na teren je poslao Bariosa.

I, već u 39. minutu Kolumbija stiže do izjednačenja. Sve se dogodilo posle slobodnog udarca iskosa sa desne strane, Kintero je poslao loptu po zemlji u bliži ugao, golman Kavašima je uhvatio loptu, ali tek pošto je ona prešla gol liniju - 1:1.

Ovaj gol je utakmicu učinio mnogo zanimljivojom, Kolumbijci su se vratili u igru, ali početak drugog poluvremena opet su obeležili Japanci, koji su preko Sakaija i Inuija propustili još dve velike prilike za novo vođstvo.

U 73. minutu još bolja prilika za Sakaija, koji je sa peterca šutirao, ali je neko od kolumbijskih igrača uspeo da loptu izbije u korner. Ali, taj korner je samo odložio kapitulaciju Kolumbije.

Honda ga je odlično izveo sa leve strane, a Osako je bio viši u skoku od trojice protivničkih igrača, zahvatio loptu glavom i poslao je u levi ugao nemoćnog, ali i neodlučnog Ospine u ovoj situaciji - 2:1 za Japan!

Najbliži izjednačenju Kolumbijci su bili u 77. minutu, kada je pokušao Rodrigez, ali je Sakai izblokirao njegov pokušaj.

KOLUMBIJA: Ospina, Muriljo, Arijas, Mohika, D. Sančez, K. Sančez, Kvadrado (od 31. Barios), Lerma, Kintero (od 59. Rodrigez), Falkao, Iskerdo (od 70. Baka).

JAPAN: Kavašima, Šoji, Nagatomo, Sakai, Jošida, Šibasaki (Jamaguči od 80.), Haraguči, Kagava (od 70. Honda), Inui, Hasebe, Osako (Okazaki od 85.).

Od 17 časova u ovoj grupi igraju Poljska i Senegal.

Naš specijal o Mundijalu čitajte OVDE.

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Fan Celsija
Tuesday, 19.06.2018
16:29

Ovi juznoamerikanci nesto zastekali.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 19.06.2018
16:01

Haj sta rade zutaci

avatar
Stevan Mikša
Tuesday, 19.06.2018
16:01

Prvo kolo grupne faze: Seca favorita. Nadam se da ce biti i trece isto tako :D

avatar
Marcos Alonso
Tuesday, 19.06.2018
17:26

Da mi dobijemo UN pa u trecem i nek gubimo haha

avatar
Tuesday, 19.06.2018
15:58

Браво Јапанци, драго ми је због гола који је Колумбија постигла из слободног ударца где прекршај уопште није постојао !