Italijani u svom stilu, dan za "biskoto", odnosno nameštaljke na Mundijalu, ovo su opcije!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 26.06.2018.
10:30
Izvor: Sportske.net

Oni gledaju kroz svoju prizmu, mada sećate se 2004. i "biskota" između Šveđana i Danaca...

EPA-EFE/FRANCK ROBICHON
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Povezane vesti

Kod Italijana jasno, prizma se prelama kroz njihovo shvatanje, mada videćemo šta će se danas desiti, a svedoci smo da su ponekad bili u pravu, sećate se onih 2:2 između Šveđana i Danaca koji su eliminisali Italiju za EURO 2004.

"Biskoto" je duplo prepečeni hleb, ali u žargonu znači nameštaljku, pa današnji italijanski mediji tvrde da ćemo videti eliminaciju Argentine i Australije.

Naime u grupi C, Francuska i Danska bi mogle da podele bodove i odu u osminu finala, pa Australiji ništa ne bi značila pobeda nad Peruom.

Ali, realno, teško je očekivati i da "Kenguri" savladaju Peru koji je pokazao više nego što tabela govori.

Idemo dalje, večeras, Argentina mora da pobedi Nigeriju i da se nada da će Hrvati koji izvode rezervni tim odigrati ozbiljno protiv Islanda, odnosno da će zaustaviti rivala koji im je zadavao mnogo problema u prošla dva kvalifikaciona ciklusa.

Ako Island dobije, imaće četiri boda, pa i ako Argentina savlada Nigeriju, odlučivaće gol razlika.

Afrikanci bi remijem otišli dalje, dakle boriće se svim silama, a Island u ovom trenutku u odnosu na Argentinu ima bolju gol razliku, -2, u odnosu na -3. Jasno, ukoliko Argentina zabeleži ubedljivu pobedu biće blizu plasmana, jer niko ne veruje da će Island pobediti Hrvatsku nekom velikom razlikom, ako uopšte dobije.

Ima još jedna stvar, Francuzi bi navodno mogli namerno da izgube od Danske kako bi kao drugi išli na Hrvate, a ne na Argentince, mada je to tek van pameti jer su naše komšije pokazale da su mnogo bolji tim od "Gaučosa".

Ali, da sačekamo danas, od 16, odnosno 20 časova, pa ćemo videti.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 26.06.2018
10:36

Italijani opusteni...nema ih na sp pa prave neke svoje teorije