Italijani, "siročići Mundijala" za koga navijate?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 14.06.2018.
09:24
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva anketa, SP ne privlači veliku pažnju, ali sami mediji posprdno nazivaju svoju reprezentaciju. Dakle, za koga navija Italija?

EPA/DANIEL DAL ZENNARO
EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Povezane vesti

Mundijal bez Italije, zvuči nestvarno, ali je tako. U medijima je u krupnom planu prelazni rok, kada ne igraju "Azuri" čini se da je interesovanje malo, što je u neku ruku i normalno.

"Siročići Mundijala", tako štampa naziva "Azure" koji nisu uspeli da se plasiraju, a zanimljive su ankete o tome za koga će navijati stanovnici Apenina.

Kako se i očekivalo, čak petina, odnosno 20% onih koji su se izjasnili podržava Argentinu. Ima tu i malo zajedničke krvi, pre svega, dosta argentinskih fudbalera vuče korene sa Apenina pa je i to razlog. Uz to, recimo deo onih najbrojnijih navijača Juventusa su uz Argentinu zbog Dibale i Iguaina, svog napadačkog tandema.

Ovo je zanimljivo, Island je na drugom mestu, njih neutralci naprosto obožavaju zbog duha, činjenice da su hit jer su se nedavno pojavili na sceni, a treće mesto dele Brazilci i naše komšije Hrvati. Oko 10% Italijana, nešto manje, navijaće za "Vatrene".

Oko 5% se opredelilo za Portugal, verovatno zbog Ronalda, Urugvaj, takođe zbog italijanskih korena nekih igrača podržava oko 3%. Da ne zaboravimo Belgiju za koju se opredelio solidan broj ispitanika...

Na Apeninima ne vole jasno ni Engleze, ni Špance, recimo deo će navijati za Švajcarce, italijanski kanton Tićino tu ima glavnu ulogu, a što se Francuza tiče, ni za njih nemaju simpatije, ali na Sardiniji recimo velika većina navija za Gale.

Malo podržava Nemce i to je to, Srbija je negde na sredini, zahvaljujući našima na Apeninima, neko je sigurno učestvovao u anketi.

Tek, nije ni počelo, ali priznaćete, Mundijal bez Italije deluje pomalo bljutavo.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Doktor Trax
Thursday, 14.06.2018
15:01

Kvalifikacije nisu jedna utakmica, bolji timovi u ovom trenutku su otisli na Svjetsko prvenstvo, Italija to nije bila,kokice pivo i pred tv.hah

avatar
Al(a)din
Thursday, 14.06.2018
09:32

Mundijal bez onakve Italije - Prava stvar