Iranci tvrd orah, Španija odnela bodove

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.06.2018.
21:53
Izvor: Sportske.net

Španci opravdali ulogu favorita protiv Irana, ali teže nego što se očekivalo.

EPA/SERGEY DOLZHENKO
EPA/SERGEY DOLZHENKO

Povezane vesti

Posle Portugala, večeras je i selekcija Španije upisala prvu pobedu u Grupi B na Mundijalu u Rusiji. ''Furija'' je u Kazanju savladala Iran sa 1:0, uz poništen gol rivala srerdinom drugog poluvremena.

Prvo poluvreme nije obilovalo zanimljivim dešavanjiuma na terenu. Španija je imala konstantnu inicijativu, u svom stilu su Španci, uz veliki broj dodavanja ''pleli mrežu'' oko kaznenog prostora rivala, ali nisu uspeli da nađu put do mreže Irana.

Izostale su i ozbiljnije prilike, izuzev u 30. minutu, kada je posle akcije Inijeste i centaršuta Pike spustio loptu za Silvu, a ovaj loptu poslao iznad prečke. Silva je pripretio još jednom u posldnjim trenucima prvog poluvremena, ali opet bez rezultata.

Finiš prvog dela igre obeležio je i ''bliski susret'' Dijega Košte i golmana Irana Bejravanda, opširnije o tome OVDE.

Bez golova se ušlo u drugo poluvreme koje je bilo znatno interesantnije i sadržanije. Posle prodora Iska, Buskets je u 50. minutu snažno šutirao sa nekih 18 metara, golman Bejravan je pomalo nespretno zaustavio tu loptu i sačuvao svoju mrežu ispred Lukasa Vaskeza.

Ali, samo četiri minuta kasnije mreža Iranaca se zatresla. Akciju koja je prethodila golu ''povukao'' je David Silva, poslao je u kazneni prostor loptu za Dijega Koštu, ovaj šutirao i uz dosta sreće savladao Bejravanda. Koštin pokušaj je zapravi bio izblokiran, ali se od Ramina lopta odbila opet do španskog napadača i završila u mreži - 1:0. To je treći pogodak Dijega Košte od početka Mundijala posle dva gola Portugalcima.

Irance ovaj primljeni gol nije pokolebao, hrabro su pokušali da uzvrate kvalitetnijem rivalu i umalo im je to uspelo u 63. minutu.

Posle centaršuta iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane, Ezatolahi je bio najspretniji u gužvi pred golom De Hee i loptu poslao u mrežu, ali taj gol nije priznat zbog ofsajda.

Iranci su bili ubeđeni da je sve čisto, njihovo slavlje je uveliko trajalo dok je sudija pokušavao da im stavi do znanja da od izjednačenja nema ništa. Potom je usledila i konsultacija sa VAR-om, ali ni to nije pomoglo Irancima, sudija je ostao pri svojoj odluci.

Mogla je selekcija Irana i u 82. minutu do izjednačenja, bila je to odlična prilika posle lepog prodora Amirija, ali Mehdi Taremi je pored Albe šutirao glavom preko gola.

Do kraja, Špansi su bez većih problema zadržali minimalnu prednost i tako se pridružili Portugalu na deobi prvog mesta na tabeli.

IRAN: Bejravand, Ramin, Hoseini, Purligandži, Hađi Safi (od 69. Mohamadi), Omid, Ezatolahi, Karim (od 74. Jahanbakš), Amiri (Godos od 86.), Mehdi, Sardar.

ŠPANIJA: De Hea, Karvahal, Pike, Ramos, Alba, Buskets, Inijesta (od 71. Koke) Silva, Isko, Lukas (Asensio od 80.), Košta (Rodrigo od 89.).
-         
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         

Ne propustite

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ton4i
Thursday, 21.06.2018
10:53

E na ovakvu borbenu igru Iranaca bi trener mogao sa ponosom reci kako nikome ne moze zameriti nista,a ne nas Djukic sto jedino to i izjavljuje,a kvazi manekenke trckaraju u "pojedinim" mecevima JSL...

avatar
Milorad Novakovic
Thursday, 21.06.2018
02:55

Kako je krenulo, rusija 5:0 s.arabija i spanija 3:3 portugal htedoh igrati sve utakmice 4+, sad vec razmisljam da do finala igram od 0-2 gola

avatar
Wednesday, 20.06.2018
23:45

Lepo sam napisao danas da će biti bunker i svi u 16. Dobro se brane Iranci, znalo se da će ići na bod, nema nikakve ovo veze sa Španijom, isto će biti i protiv Portugala. Šteta što nisu izvukli nerešeno.

avatar
BarsaSaMarsa10
Wednesday, 20.06.2018
22:17

Pikeova igra 1 na 1 je svakim danom sve gora i gora,bukvalno nekada imam osecaj da bi teze bilo zaobici cunj...Prilicno nezanimljiva utakmica,mada Iran se herojski branio...Potez dana aut na kraju...

avatar
Roj Kin 16
Wednesday, 20.06.2018
22:13

Ne znam da li su svi favoriti loši ili su ovi "autsajderi" dobri.. Do sad Belgija i Rusija igraju dobro i pobjeđuju lako, svi ostali se muče. Biće zanimljivo vidjeti kako će najjače ekipe da dižu formu..

avatar
adidas forever
Wednesday, 20.06.2018
22:07

Loša igra Španije pre svega što su u najvećem delu utakmice gledali da izbegnu duele (jer im je bilo jasno da Iranci neće biti ni malo nežni) i da se oslone samo na pas igru, a pasovi su im bili i spori i neprecizni. I naravno da čekaju da se desi ono što se desilo kada se lopta od Coste odbila u gol. Čak i sa parkiranim autobusom Iranci su imali 2-3 prilike da dođu do boda, što takođe Špancima nije smelo da se desi. Ponovo ne vidim nikakav smisao Jerovih izmena, koje očekivano ništa nisu donele.

avatar
Dimebag Darrell
Wednesday, 20.06.2018
23:57

772 pasa na utakmici je imala Španija i od toga 90% tačnih, tako da nisi u pravu što tiče pasova. I nije lako igrati kada su svi Iranci bili kod svoga gola i samo izbijaju loptu.

avatar
adidas forever
Thursday, 21.06.2018
01:23

Eto i sam vidiš kako statistika može da zavara. Od tih 90% tačnih pasova ogromna većina je bila na metar, dva ili par metara na sredini terena, a od tih 10% netačnih pasova ogromna većina su bili ili završni pasovi ili proigravanja u šesnaesterac Irana. Naravno da nije lako igrati protiv teškog bunkera, ali se jasno videlo da niko u najvećem delu utakmice nije želeo ni da pokuša bar po jednim driblingom nekome da otvori prostor. I zaista negde pred kraj je bilo jasno i zašto su to izbegavali: probao Asensio dobio po nogama, probao Isco par puta i dobio po nogama itd. Ako ne želiš duele onda moraš drastično ubrzati igru, a Španci to nisu uradili. Naravno da brža igra donosi više grešaka, otvara mogućnost za kontru protivnika itd., ali zar bi Španci trebali da se plaše Irana u bilo kom segmentu igre?

avatar
neme
Wednesday, 20.06.2018
22:05

Iran dobar ljudi izginuli al spanija to je neka druga planeta onaj isco se sprda buskets kao robot i onda ude koke i zakljuca sve.na terenu samo dehea silva i kosta nemaju ls x dva stvarno su nenormalni -sila.

avatar
Marcos Alonso
Wednesday, 20.06.2018
22:01

Iranci jako simpaticni i borbeni,steta ali namucice Portugal isto,ko zna sta ce biti nije Portugal jos siguran ali ono klanjanje kada su postigli gol a sudija prije pola minuta digao ofsajd i onaj poslednji aut su mi izbili suze na oci hahah

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 20.06.2018
22:00

Irancima svaka cast , ono sto me takodje iznenadilo je lakoca kojom ulaze u sanse kada im je bio potreban gol . Spanci ocigledno nisu na nivou , bice ovo dosta neivesno prvenstvo

avatar
Wednesday, 20.06.2018
21:57

"Згуснута одбрана Перуанаца" је дуго одолевала, Шпанија је победила голом који је дат уз доста среће, мада су и Иранци у другом полувремену имали своје шансе, чак и поништен гол ( ипак оправдано ) !

avatar
Stefoon
Wednesday, 20.06.2018
21:55

Gadan je Iran, ako Kristijano ne bude na nivou ispada Portugal.

avatar
Thursday, 21.06.2018
10:19

Care, Portugalu je dovoljno i nerešeno, imaće 5 bodova, a Iran 4. Španija će lako sa Marokom i imaće 7 bodova.

avatar
LuckyStrike
Wednesday, 20.06.2018
21:54

Hahahahah zadnji aut Irana plakao sam 😂😂😂

avatar
BarsaSaMarsa10
Wednesday, 20.06.2018
22:16

Hahahahaha ja nisam mogao da verujem sta je napravio lik,bukvalno je vredelo gledati citavu tekmu samo radi tog "poteza"...

avatar
LuckyStrike
Thursday, 21.06.2018
06:59

Blam karijere 😂😂

avatar
Wednesday, 20.06.2018
22:34

Хахахахаха, оно је било за најсмешнији видео !