I Švajcarci uzeli digitron! Boje se "scenarija 2010", neka bude tako!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 19.06.2018.
11:37
Izvor: Sportske.net

Mi imamo loša sećanja na Južnu Afriku, ali ona naših rivala su još gora. Ono što je jasno, u petak Srbija mora da igra na pobedu...

EPA-EFE/LAURENT GILLIERON
EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Povezane vesti

Mnogi se ne sećaju Južne Afrike, ne naravno kada je srpski krah u pitanju, već ono što se desilo Švajcarcima.

Naime, oni su otvorili prvenstvo pobedom protiv evropskog prvaka Španije i visoko poleteli. I onda im se dogodio poraz protiv odlično Čilea, ali su jasno verovali da će u poslednjem kolu overiti plasman u osminu finala.

Na kraju su ostali praznih ruku, igrali su nerešeno sa Hondurasom i ispali, četiri boda nisu bila dovoljna.

Sada upozoravaju na mogući isti scenario, kao i mi, i oni znaju da je ključ u petak.

Naime, njihova računica je jasna, očekuju da će Brazil iskaliti bes na selekciji Kostarike koja bi ispala u tom slučaju, a da bi i remi njihove selekcije protiv Srbije bio dovoljan da ih stavi u poziciju da stignu do osmine finala.

Zbog toga dominiraju naslovi, "Švajcarska ne sme jedino da izgubi protiv Srbije".

Naime, kako pišu tamošnji mediji, pobeda protiv Kostarike koja će verovatno biti demoralisana i pružiti šansu rezervama bi ih odvela u naredni krug.

Međutim, to je opet situacija iz 2010. oni se nadaju da Srbija nema šta da traži protiv Brazila, gde joj ni bod ne bi bio dovoljan zbog gol razlike odnosno broja postignutih golova, ako sva tri tima budu imala istu gol razliku.

Drugim rečima, takve spekulacije pravili su 2010. pa nisu pobedili Honduras.

Srbija će svakako igrati za pobedu, ne bi valjalo da sudbinu rešavamo protiv Brazilaca, protiv njih eventualno možemo da odlučimo ko će biti prvi u grupi.

Pa, nadajmo se da će se "scenario 2010" ostvariti za Švajcarsku...

Ne propustite

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
djan_franko
Tuesday, 19.06.2018
14:37

Sve je to lepo ali treba i costarika da ode kuci sa 0 bodova.
Ovi swajcarci nisu nista osim grube igre prikazali. Lako je tuci one kikireze od brazilaca neka udare matica ako smeju 😁

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 19.06.2018
14:30

Nadamo se da nece... Tako sto cemo da ih pobedimo.

avatar
Tuesday, 19.06.2018
13:44

Од срца се надамо да ће им се поновити тај сценарио !

avatar
Bojan100
Tuesday, 19.06.2018
13:29

Ljudi mi moramo da dobijemo Svajcarce i onda uopste da ne razmisljamo o drugom krugu , sve ostalo je matematika , koja nam kroz istoriju nikada nije bila naklonjena, realno onaj ko prodje na matematiku , taj i ne zasluzuje da igra osminu finala... NAJVAZNIJA UTAKMICA poslednjih 8 godina je ova protiv Svajcarske , svim srcem za Orlove , ajde Mitre sad nam trebaju tvoji golovi !

avatar
Don Silvio
Tuesday, 19.06.2018
13:17

Kakve smo srece bicemo prvi i otici na pancere a drugoplasirani na meksiko

avatar
McMilan
Tuesday, 19.06.2018
21:46

umemo mi sa pancerima, samo da mi prodjemo grupu

avatar
yboyka525
Tuesday, 19.06.2018
12:19

Zasto sviii predstavljaju Svicu kao babarogu?! Neka imaju ne znam kakav niz bez poraza,alo ljudi,njima su glavni igraci Saciri,Behrami,Dzemaili I slicni koji su dobili sut kartu iz boljih klubova! Jedina dva stvarno kvalitetna igraca su Dzaka I Rodrigez,koji opet nisu bolji od Matica i Kolarova. Na svakoj drugoj poziciji u timu imamo bolje igrace! Zasto se dovodi nasa lagana pobeda u pitanje?

avatar
Malo veliki covek
Tuesday, 19.06.2018
12:12

SP je pocelo, manimo se kalkulisanjem i sta drugi pricaju, kao i pljuvanju po nasima. Sada smemo i trebamo samo da bodrimo nase, a kada se zavrsi radite sta hocete. Napred Srbija, napred nasi!

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 19.06.2018
11:44

Sta bi bilo da remiziramo sa Svicarcima i Brazilom? Imali bi svi po 5 bodova, gledala bi se gol-razlika? Nevjerovarno kako smo u teskoj poziciji upkos pocetnoj pobjedi. :) Nema veze, ako budemo igrali kao protiv Kostarike sljedece dvije utakmice, to je za mene vec dobro, sta god da ostvarimo.