Hrvati svesni da su mnogo jaki, ali...

Autor: Beta Beta
subota 23.06.2018.
19:04
Izvor: Beta

Fudbalski reprezentativac Hrvatske Vedran Ćorluka rekao je danas da je njegova ekipa svesna koliko je jaka, ali je istakao da još niko ne razmišlja o utakmici osmine finala Svetskog prvenstva.

EPA-EFE/FRANCK ROBICHON
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Povezane vesti

"Došlo je vreme da napravimo korak više. Nije dovoljno dobiti Argentinu, Španiju ili Nemačku u grupi, sada moramo da napravimo taj korak više", rekao je Ćorluka, prenosi Hina.

"Pokazali smo da smo jaki, ali isto tako da smo i nepredvidivi. Zato moramo ići iz utakmice u utakmicu. Još ne razmišljamo o osmini finala, imamo utakmicu ispred sebe. Za nas je bitno da ostanemo na ovom nivou kao i do sada", dodao je Ćorluka.

Fudbaleri Hrvatske su pobedama u prva dva kola obezbedili plasman u osminu finala Mundijala u Rusiji.

Hrvatska je na posljednjem velikom takmičenju, Evropskom prvenstvu 2016. u Francuskoj, igrala sjajno u grupi, a potom je ispala u osmini finala od Portugala.

"Verujem da smo izvukli pouku iz te utakmice. Sada smo puno ozbiljniji. Postali smo svesni koliko smo jaki", rekao je Ćorluka.

Ćorluka nije mogao da izbegne uporedjivanja ove generacije Hrvatske i one bronzane generacije iz 1998.

"Sve su to naše legende i idoli. Mi 20 godina nismo prošli grupu i nadam se da ćemo se nakon ovog prvenstva približiti njima. Oni su nam bili vodilja i nadali smo se da ćemo biti poput njih", rekao je Ćorluka.

Hrvatska u poslednjem kolu igra protiv Islanda.

"Island će imati više simpatija, ali želim da upozorim ruske navijače da je njihova reprezentacija svoj najveći uspeh 2008. napravila zbog nas jer smo pobedili Englesku u Londonu", poručio je za kraj Vedran Ćorluka. 

Ne propustite