Hrvati imaju i ''komentatorsku superzvezdu'', Englezi impresionirani!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 01.07.2018.
14:14
Izvor: Sportske.net

Tokom Mundijala u Rusiji Hrvatima odlično ide i na terenu, ali i u komentarisanju utakmica.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Na terenu smo videli bravure Modrića i drugova, koji su u grupnoj fazi takmičenja ostavili možda i najbolji utisak od svih reprezentacija učesnica i sve je više onih koji prognoziraju finale Hrvatska - Brazil.

Ipak, dug je put do finala, večeras od 20 časova ih očekuje duel osmine finala protiv Danske.

A za to vreme, na komentatorskoj poziciji briljira i nekadašnji hrvatski reprezentativac, sada poznati trener Slaven Bilić.

On je tokom Mundijala angažovan na britanskoj televiziji ITV, zajedno sa još nekolicinom nekadašnjih fudbalera (Henrik Larson, Roj Kin, Rajan Gigs...) dok je druga grupa bivših asova angažovana na BBC-u (Gari Lineker, Alan Širer, Rio Ferdinand, Frenk Lampard...).

Ipak, prema oceni uticajnog ''Observera'', upravo je Slaven Bilić od svih tih stručnih komentatora ostavio najbolji utisak u dosadašnjem toku Svetskog prvenstva.

Njemu su dali ocenu 9.5, uz brojne pohvale u komentaru:

"Još jedan turnir i još jedne zadivljujuće opservacije i zapažanja bivšeg defanzivca hrvatske reprezentacije. Niko drugi tako dobro ne kombinuje veliki entuzijazam i tačne analize kao Slaven Bilić, koji povremeno oduševi i nekom izjavom tipa 'Iskreno, zaboli me' kao tokom rasprave o VAR-u nakon utakmice Brazila i Švajcarske. Njegovo smirivanje Martina O'Nila tokom meča Urugvaja i Rusije takođe je bilo izvrsno. Slaven Bilić je komentatorska superzvezda", poručuju iz ''Observera''.

Ne propustite