Grupa iznenađenja! Posle Japana, slavio i Senegal!

Autor: Darko Mitrović
utorak 19.06.2018.
18:55
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda Senegala, Poljaci u problemu!

Beta/AP Photo/Themba Hadebe
Beta/AP Photo/Themba Hadebe

Povezane vesti

Posle iznenađenja koje je ranije danas napravio Japan protiv Kolumbije, novo je usledilo i u drugoj utakmici prvog kola Grupe H na Mundijalu u Rusiji.

Senegal je mimo očekivanja savladao selekciju Poljske, prvog favorita u ovoj grupi, rezultatom 2:1 i tako situaciju u ovoj grupi učinio superzanimljivom!

Uvodnih pola sata ovog meča bili su daleko od zanimljivih, a problemi za Poljake počeli su od 37. minuta. Tada je Idrisa Gana Geje prihvatio loptu na ivici kaznenog prostora, uputio udarac, a lopta je na putu ka golu pogodila Cioneka, promenila pravac i prevarila golmana Ščešnjija - 1:0 za Senegal.

Poljaci danas prilično bezopasni, čak i njihov najbolji strelac Robert Levandovski, koji je u 50. minutu imao dobar pokušaj sa dvadesetak metara, ali je golman Senegala N'Diaje odlično intervenisao.

I kada se očekivao sve veći pritisak Poljaka i njihovo eventualno izjednačenje, usledio je još veći šok za njihov tim.

Veliki kiks napravio je Krihovjak u 60. minutu, kada je sa sredine terena vratio loptu nazad, ali nije video Nijanga koji je u tom trenutku ulazio na teren posle ukazivanja pomoći poreed aut linije. Nijang je prihvatio loptu, munjevito krenuo ka golu i savladao Šćešnjog za velikih 2:0 u korist Senegala.

Poljaci su delovali prilično nemoćno u tim trenucima, vreme je radilo za Senegalce, a nova uzbuđenja usledila su tek na ulasku u finiš meča. Prvo jedna sporna situacija u kaznenom prostoru Senegala, kada opravdano nije dosuđen penal, a minut kasnije na drugoj strani Poljaci uspevaju da prepolove prednost rivala.

Strelac je bio Krihovjak, na asistenciju Grosickog iz slobodnog udarca u 86. minutu i ipak se ušlo u dramatičan finiš - 2:1.

Naravno, do kraja meča gledali smo pritisak Poljaka na polovini rivala, ali Senegal je izdržao i uspeo da izbori veliku pobedu na startu takmičenja na ovogodišnjem Mundijalu.
--
POLJSKA: Šćešni, Pišček (Berežinski od 83.), Cionek, Pazdan, Ribus, Krihovjak, Zjelinski, Blažčikovski (od 46. Bednarek), Milik (Kovnacki od 73.), Grosicki, Levandovski.

SENEGAL: K. N'Diaje, Vag, Sane, Kulibali, Sabali, A. N'Diaje, Kujate, Gana, Nijang (od 75. Konate), Mane, Dijuf (od 62. Ndoje).

Današnji program na Mundijalu biće zaključen utakmicom drugog kola Grupe A, između Rusije i Egipta od 20 časova.
-         
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         

Ne propustite

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 19.06.2018
19:18

Није само група, читаво досадашње првенство је тако !

avatar
Marcos Alonso
Tuesday, 19.06.2018
19:02

Zasto je ovo iznenadjenje,Senegal ima odlicnu reprezentaciju,ocekujem da lagano prodju grupu nakon ove pobjede. Poljaci zeznuli slovenske reprezentacije :D report Polish

avatar
Tuesday, 19.06.2018
19:01

Poljska nosilac! Smejurija... Do prvog šešira su stigli, između ostalog, tako što nisu igrali prijateljske utakmice sve do kraja kvalifikacija, da ne bi gubili i padali na rang listi. Eto im ga sad, bravo Senegal!

avatar
äxwell
Tuesday, 19.06.2018
18:59

Nisam gledao nekvalitetniju utakmicu od ove do sada na ovom SP! Oba ima kao da se dogovorila da jedni i drugi budu podjednako nezainteresovani i da igraju u 2 brzini pa ko bude bolji tj gori na tom nivou...

avatar
RG VILI
Tuesday, 19.06.2018
19:02

Bravo,jednostavno objasnjeno!

avatar
MCCityzens
Tuesday, 19.06.2018
19:15

Moje misljenje da su utakmice Iran-Maroko i Svedska-Koreja duplo gore od ove.

avatar
II Plava Horda II
Tuesday, 19.06.2018
18:57

Kad se pogleda ko je sve kiksao tek onda se vidi koliko nasa pobeda ima na tezini.