"Generalna proba" uspešna! To je ono što nam je trebalo, "petarda" za samopouzdanje!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 09.06.2018.
19:50
Izvor: Sportske.net

Sjajna Srbija protiv ne tako ubedljive Bolivije, pobeda koja je veoma bitna za samopouzdanje pred početak Mundijala.

EPA-EFE/DOMINIK ANGERER
EPA-EFE/DOMINIK ANGERER

Povezane vesti

Pobeda koja mnogo znači pred odlazak na Mundijal za naš tim. Savladali smo Boliviju na "Merkur" areni u Gracu ubedljivom igrom sa 5:1 (4:0), delovali smo impresivno u pojedinim trenucima i u sjajnom raspoloženju odlazimo u Rusiju.

Odlično je sve funkcionisalo u našem timu na današnjem meču.

Srbija je počela u sastavu gde nije bilo Luke Milivojevića i to je bilo jedino iznenađenje, šansu od starta je dobio Adem Ljajić u formaciji 4-2-3-1 odmah iza Mitrovića, dok su Sergej i Matić bili zadnji vezni.

Branislav Ivanović je bio na desnom beku u svojoj 103. utakmici, izjednačio je rekord Dejana Stankovića i u meču protiv Kostarike bi trebalo da obori rekord po broju nastupa za nacionalni tim.

Od samog starta smo stavili Bolivijcima do znanja da smo bolji tim, a već u 4. minutu prvi gol na utakmici.

Korner je bio dosuđen za našu reprezentaciju, Adem Ljajić ga je izveo, Aleksandar Mitrović je bio najviši u skoku i pogodio je za 1:0.

Nije mnogo prošlo do druge prilike za reprezentaciju Srbije i novog gola, a ovoga puta smo videli sjajnu akciju koju je pokrenuo Branislav Ivanović po desnoj strani, proigrao je Dušana Tadića koji upućuje povratnu loptu Ademu Ljajiću, a fudbaler Torina pogađa za 2:0.

Imao je Kostić jednu šansu za 3:0, visio je gol u vazduhu i onda se i desio u 23. minutu, Aleksandar Mitrović je nakon nove asistencije Adema Ljajića, verovatno i najboljeg igrača prvog poluvremena, postigao drugi svog gol za 3:0.

Tadić je imao šansu, Matić je pogodio prečku, a onda u 42. minutu novi gol u mreži Bolivije, videli smo sjajnu akciju naše reprezentacije, Kolarov je uputio loptu Ivanoviću, lopta je došla do Milenkovića koji grudima spušta Ljajiću na glavu, ovaj dodaje Mitroviću koji makazicama šalje loptu Branislavu Ivanoviću, a fudbaler Zenita iz prve postiže gol na svojoj 103. utakmici u dresu reprezentacije!

Odmah na početku drugog poluvremena Luka Milivojević je ušao u igru, Matić je otišao van, rekli bismo da Krstajić ima najveću nedoumicu sa fudbalerom Kristal Palasa u ovom trenutku.

Samo 3 minuta je prošlo od početka drugog poluvremena, Bolivijci su smanjili rezultat. Prethodno smo imali dobru šansu u kaznenom prostoru, da bi nakon toga usledila kontra koju koristi Kampos, Tadić je ispao iz igre, Stojković nije imao velike šanse.

Imali smo šanse, nekoliko uzastopno, da bi u 68. viđen još jedan lep detalj sa današnjeg meča, Aleksandar Mitrović je opalio sa 16-20 metara od gola, pogodio gornji desni ugao za konačnih 5:1.

Nekoliko promena Krstajića do kraja utakmice, što je dovelo do manjka šansi za naš tim, pa promene rezultata nije bilo sve do samog kraja. Beležimo dve šanse Marka Grujića koji je dobio šansu, na samom kraju i šansu Kostića, nadamo se da će lopta sledeći put ući kada to bude daleko potrebnije nego danas.

SRBIJA: Stojković (od 80. Rajković), Ivanović, Tošić (od 67. Rukavina), Milenković, Kolarov, Matić (od 46. Milivojević), Milinković-Savić (od 63. Grujić), Ljajić, Tadić (od 84. Radonjić), Kostić, Mitrović (od 70. Prijović).

BOLIVIJA: Viskara, Anjez, Hakin, Beharano (od 80. Vargas), Justinijano, Arse (od 50. Vaka), Savedera (od 57. Ribera), Raldes, Sagredo, Kampos, Sančez (od 63. Ali).


Ne propustite

Komentari

43 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Golzalo Higuain
Sunday, 10.06.2018
00:24

Samo 451 i adem kao desetka i srbija ima da dere! Prvi put repka srbije u pravoj formaciji sa desetkom ljajicem na njegovom mjestu i deranje je uslijedilo! Sergje nek se snalazi na zadnjem veznom koji nije njegova pozicija, naravno tu xce biti los ko pogba... al to je nebitno, bitno je da umjetnik adem igra

avatar
Bojan Samardzic
Saturday, 09.06.2018
23:51

Neki moji utisci su: Bolivija veoma slaba i nije nikakav reper, najlosije organizovane pripreme za veliko takmicenje otkad ja pratim fudbal, Ivanovic ponovo desni bek - to je uvijek dobar znak. Ima tu materijala, ima razloga i za optimizam. Sada je vrijeme za punu podrsku, a na kraju cemo vidjeti hoce li se kockanje isplatiti Kokezi i Krstajicu. Jos nesto, da se ne lazemo, uspjeh je da se ne obrukamo i osvojimo barem bod, dok bi prolazak grupe bio, pa, ne bas podvig, ali veoma blizu tome. Smanjimo ocekivanja i bice sve ok.

avatar
Петар Чалић
Saturday, 09.06.2018
23:38

Како било да било ово је сасвим солидно. са игром коју смо фурали са Муслином, Ћурчићем, Друловићем и Адвокатом овде би играли 1-1 или 2-1.

А што се квалитета противника тиче: па није Костарика ништа боља од Боливије. Само знате ту да пљујете без везе по коментарима. А Чиле је можда и јачи од Швајцарске. Добри су ово резултати. Исто тако смо изгубили од Марока експериментисајући са саставом па кад се све склопило смо одували Нигерију.

Све иде засада како треба....или вам је можда мртва игра против оних смешних противника из квалификација била боља?!?! Или вам је логично било што вечита киксара Максимовић добија предност над бисерима као што су Вељковић и Миленковић или што је Настасић био резерва Вуковићу........

Ма дајте људи уозбиљите се мало.

avatar
Amar Zornic
Sunday, 10.06.2018
15:38

Niti je Bolivija bolja od Kostarike niti je Btim Cilea od Svice al apsolutno ne treba crniti vec dati podrsku oa sta bude

avatar
Markyc
Saturday, 09.06.2018
23:20

Svima sto pljujete po repki vam zelim to isto. Kada budete spremali nesto veliko, da vas okolina ne podrzava, da vas ismevaju, potcenjuju. A kad padnete, onda jos vise da vam se nabija na nos. Pa da vidite kako je to. Podrzi ih ako hoces, ako neces nemoj ni da pratis. Jedno je kritika, drugo je ismevanje, podcenjivanje, ogorcenost i mrznja.

avatar
Čeki
Saturday, 09.06.2018
23:00

Cestitam na ubedljivoj pobedi, mada protivnik i nje bio neki (9. od 10 mesta u kvalifilacijama u Juznoj Americi). U svakom slucaju, kao sto i u naslovu pise, pobeda za samopouzdanje. Svaka cast jos kednom i molim boga samo da nas Kostarika ne vrati u realnost koja je odavno trebalo da se promeni.

avatar
pre svega SRBIJA!!
Saturday, 09.06.2018
21:36

Mene zanima samo jedno: Zasto ovi iz saveza nisu dogovorili bar sa jednim ucesnikom SP.
Oni su bar u najjacem sastavu pa da vidimo koliko stvarno mozemo
Ali dobro su odigrali danas

avatar
magister
Saturday, 09.06.2018
20:46

Protivnik - slab. Sastav? Pretpostavljam da je sastav koji je počeo jako blizu onog koji će igrati prvu utakmicu. Možda čak Radonjić umesto Kostića? Deluje da je u top formi, i na prošloj je bio neuhvatljiv, čigrast, opasan. Ja bih protiv Kostarike znači izveo: Stojković - Ivanović, Milenković, Tošić, Kolarov - Matić, SMS, Tadić, Ljajić - Mitrović, Radonjić.

avatar
BlueBoy84
Saturday, 09.06.2018
23:47

Sve ok osim sto bi po bokovima igrali tadic i kostic , sam spic razbijac Mitar

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 09.06.2018
20:23

Ma sta je dobro,jel ste realni. Pa Zvezda i Partizan daju po 5 komada Javoru,pa onda na 4 utakmice skupa daju 1 gol Plzenu i CSKA,da ne pricam sta bi im uradili Barsa i Real ali da ih ozbiljno shvate. Promasili 10 100% sansi,gol sto su nam dali,ko da se Ronaldinjo vratio iz penzije,a ne neki sto igra za saku kokica. Mogli su nam dati jos 3 gola,gubili lopte na sredini i u odbrani i kao dobro jer je 5:1. U maxbetu kvota 1.9 da necemo dati 3 gola na 3 utakmice,fix!

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Saturday, 09.06.2018
20:21

Jeste da je Bolivija, ali da damo nekom pet golova, svaka cast. Sad da prodjemo grupu.

avatar
PLAYBOY
Saturday, 09.06.2018
20:13

petarda protiv jedne od najslabijih reprezentacija na svetu...it to nam je generalna proba ccc

avatar
Mambolica
Saturday, 09.06.2018
20:12

ne lazite narod o dobroj reprezentaciji ...sramna proba i jos gore primeljn gol od amatera...

avatar
karma
Saturday, 09.06.2018
20:12

Petarda protiv jedne od najlosijih reprezentacija Juzne Amerike....cime se mi samo tesimo,igra ne podrzava rezultat i trebali smo jaceg protivnika izabrati a ne neke afrikance koji su gle cuda jos gori od nas...Tadic i Mitrovic najbolji a onog Kostica nebih stavio ni na klupu,mnogo los...

avatar
Čeki
Saturday, 09.06.2018
23:02

Ovo je Juzna Amerika druze :D

avatar
Mambolica
Saturday, 09.06.2018
20:11

sramotna proba...bolivija sa b ekipom i igracima od 160cm, svaki prekid pola gola ne znaju da trce, lazna slike o dobroj reprezentaciji Srbije

avatar
Amar Zornic
Saturday, 09.06.2018
20:03

Odlicna partija , jedina dilema je da li igrati sa Milivojevicem mada bih ja licno u prvom mecu ovako jer tu moramo pobediti a onda za tvrdje meceve Milivojevic

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 09.06.2018
20:03

Kriticna nam je pozicija desnog beka...ivanovic je spor,nije stigao dosta lopti koje su mu saigraci poslali uz to je i star,isto se odnosi i na rukavinu...veoma deficitarna pozicija...

avatar
adidas forever
Saturday, 09.06.2018
20:02

Negde sam prilično siguran da ova reprezentacija ne bi uspela da pobedi sa 5:1 ni reprezentaciju klinaca sa ovoga sajta, ali dobro, ako je za samopouzdanje onda vredi. :D U svakom slučaju protivnik je bio po meri naše reprezentacije.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Saturday, 09.06.2018
21:04

Апсолутно! Нека нови напад еуфорије свечано отпочне!

avatar
NAJVECI IKADA
Saturday, 09.06.2018
21:52

Hejteri,navijajte za Maroko

avatar
Partizan/Lazio
Saturday, 09.06.2018
20:00

Visina je nas glavni adut i u tom segmentu smo broj jedan na SP tako da raduje sto konacno stvaramo sanse posle prekida, takodje raduje i raspucani Mitrovic kao i to sto je Bane konacno na beku. Tesko je govoriti o samoj igri kada je rival ovako slab i igraci mu mahom dolaze iz lige koja je dosta slabija i od nase. Sa jedne strane je ovo dobro zbog samopouzdanja sa druge nismo mogli da vidimo nasu defanzivu niti su nam pruzali otpor prilikom iznosenja lopte sto nam je bio ozbiljan problem u poslednje vreme. Sigurno da bi bilo bolje da je rival bio Peru ili makar Paragvaj, ali nek je sa srecom!

avatar
Tata Messi
Saturday, 09.06.2018
20:00

Ovo je prava Srbija za koju navijamo !

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Saturday, 09.06.2018
19:59

Ne znam koliko je pametno igrati generalnu probu protiv B tima jedne od najslabijih južnoameričkih reprezentacija ali je Krstajić izveo najjači sastav od ekipe koju je izabrao za SP. SMS na poziciji centralnog veznog u paru s Matićem je funkcionisao dobro u defanzivi protiv slabašnih Bolivijaca ali nisam siguran da će isto važiti protiv ofanzivnih veznih igrača na SP dok je Matić i protiv Bolivijaca imao nerezonske startove i propuste. Zaključak je da našoj reprezentaciji nedostaje pravi zadnji vezni, agresivniji, pokretliviji i bolji defanzivac. Osim toga Sulejmani je bolji od Kostića, a imao je i bolju sezonu i definitivno smo i na jednom krilu mogli biti jači. Mitrović i Ljajić su najbolji u napadu i definitivno demantovali sve koji bi da ih vide na klupi. SMS je pokazao da je klasa za Milivojevića, a Tošić da zaslužuje prvih 11.

avatar
pfc
Saturday, 09.06.2018
20:41

Po meni i Radonjic pre Kostica.

avatar
NAJVECI IKADA
Saturday, 09.06.2018
21:53

Ta 'naslabija' reprezentacija je pobedjivala i Brazil i Argentinu. Dosta pesimizma,ako si pravi Srbin podrzi ono sto imamo !

avatar
JUVENTIN
Saturday, 09.06.2018
19:57

A protivnik u rangu trece srpske lige, ipak mislim da smo trebali nekog malo ozbiljnijeg rivala uzeti za generalnu probu

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Saturday, 09.06.2018
21:06

Зашто озбиљнијег? Да нам руши самопоуздање?

avatar
2fast4you
Saturday, 09.06.2018
19:54

posle ovakve igre finale je realnost...

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 09.06.2018
19:54

Tacno je koncipirao tih 20 igraca u polju onako kako sam i ja zamislio da ce to uraditi, ali, stvarno nisam siguran da je ovo pametan izbor prvih 11. Srecno, momci...

avatar
BlueBoy84
Saturday, 09.06.2018
23:50

Nazalost najbolji izbor prvih , osim Karleusine rupe u odbrani

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Monday, 11.06.2018
06:52

Da, Veljkovic treba tu da igra. Ja bih i Kostica promenio, a voleo bih i Dmitrovica na golu. Dmitrovic, Veljkovic, Nemanja Maksimovic i Zivkovic- tu cetvoricu bih voleo od jeseni...

avatar
Al(a)din
Saturday, 09.06.2018
19:52

Krstajic - napolje, Sergej - napolje, reprezentacija Srbije - ne morate ni ici u Rusiju. Da vas sada vidim hejteri, da, recicete, ovo je Bolivija. Da.

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Saturday, 09.06.2018
20:29

Ne, ovo je B tim Bolivije i to je realnost.

avatar
NAJVECI IKADA
Saturday, 09.06.2018
21:55

A sta znaju hejteri drugo da rade u zivotu....