FSS priložio sedam video snimaka protiv Briha!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 23. jun 2018.

  • 23:53

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Fudbalski savez Srbije večeras se oglasio saopštenjem povodom jučerašnjih dešavanja na utakmici protiv Švajcarske u Kalinjingradu.

FSS priložio sedam video snimaka protiv Briha!
Foto: Sportske.net

Kako je ranije i najavljeno, FSS je uputio zvaničnu žalbu FIFA i zbog propusta sudije Feliksa Briha na štetu reprezentacije naše zemlje, ali i zbog skandaloznog ponašanja pojedinih reprezentativaca Švajcarske.

Sve je potkrepljeno i odgovarajućim video snimcima, a u nastavku je kompletno saopštenje FSS koje prenosimo u celini.

''Fudbalski savez Srbije uputio je danas žalbu FIFA posle pristrasne arbitraže nemačkog sudije Feliksa Briha u meču 2.kola Grupe E između Srbije i Švajcarske.  Brojni izveštaji vodećih svetskih medija, a posebno video snimci svih spornih situacija u toku meča, govore u prilog činjenici da smo na toj utakmici teško oštećeni.

Uz napomenu da nam je nejasno kako je nemački sudija uopšte mogao da bude delegiran da sudi utakmicu između Švajcarske i Srbije, kada je opštepoznato da je jedan od švajcarskih konfederalnih kantona nemački kanton, FIFA smo priložili sve dokaze koji jasno ukazuju na mnoge propuste.

Posle detaljne analize svih spornih detalja sa utakmice FIFA smo priložili sedam video snimaka koji jasno pokazuju tendenciju u presuđivanju sudije Briha na štetu naše reprezentacije.

Na priloženim snimcima jasno se vidi neujednačen kriterijum prilikom dodeljivanja žutih kartona kada je većini naših ključnih igrača olako dodelio javne opomene, a da za iste ili slične situacije to nije činio na drugoj strani. Najteži propust odnosi se na nedosuđivanje kaznenog udarca nad Mitrovićem pri rezultatu 1:1 koji je mogao da prelomi utakmicu u našu korist.

Penal koji je ceo svet video, a samo Brih nije, morao je biti predmet VAR analize.

Na ovom svetskom prvenstvu VAR tehnologija je korišćena na svim utakmicama i njene prednosti primenjene su u brojnim spornim situacijama.

Pitamo se zbog čega je Srbija jedina reprezentacija na Svetskom prvenstvu na čiju štetu je sudija doneo odluku da ignoriše sporne situacije.

Ako se uzme u obzir činjenica da je postojala slična situacija i na meču sa Kostarikom, kao i činjenica da je za mnogo blaži prekršaj selekciji Hrvatske u meču protiv Nigerije dosuđen kazneni udarac, koji je potvrđen VAR-om, onda se opravdano postavlja pitanje da li je reč o dvostrukim standardima i da li se VAR sistem upotrebljava selektivno?''

Podsetimo, FIFA je u međuvremenu pokrenula postupke i protiv Švajcaraca, ali i protiv našeg selektora Krstajića, kao i našeg Saveza zbog ponašanja dela navijača. Opširnije o tome čitajte u prilogu.

-
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari