FSS apeluje: "Budimo ujedinjeni, ne odgovarajmo na provokacije"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.06.2018.
12:22
Izvor: Sportske.net

Dan uoči utakmice drugog kola Grupe E između Srbije i Švajcarske, Fudbalski savez Srbije uputio je apel našim navijačima.

Epa/Wallace Woon
Epa/Wallace Woon

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije u petak igra verovatno najvažniju utakmicu grupne faze na Mundijalu u Rusiji. Protivnik "Orlova" biće reprezentacija Švajcarske koja u svojim redovima ima veliki broj igrača koji su poreklom sa Kosova i Metohije.

Utakmica na "Kalinjingrad Areni" označena je kao duel visokog rizika zbog političkih konotacija i svega što se dešava u južnoj srpskoj pokrajini i to je razlog što se FSS oglasio i uputio apel navijačima.

"Sve one navijače čije srce kuca za uspeh našeg najboljeg nacionalnog tima na Svetskom prvenstvu u Rusiji, molimo da u važnom meču koji naša Srbija igra protiv Švajcarske, u petak 22.juna na stadionu u Kalinjingradu, navijaju u duhu fer pleja i pravila koja ne krše dostojanstvo fudbalske igre", navodi se u apelu srpske kuće fudbala.

Fudbalski savez Srbije poručio je navijačima da će navijanje u duhu fer pleja ujedno predstavljati znak zahvalnosti za bratski narod Rusije koji organizuje Mundijal.

"Zbog visokog rizika koji nosi duel sa selekcijom Švajcarske, molimo navijače da se pridržavaju uputstava i obaveštenja od strane domaćina šampionata, koji od prvog dana prvenstva daje posebnu podršku i iskazuje veliko poštovanje prema našim navijačima. Razlog više da na isti način uzvratimo bratskom ruskom narodu kako bi na taj način dali veliki doprinos njihovom naporu da Mundijal u Rusiji učine do sada najbolje organizovanim šampionatom", dodaje se na sajtu FSS-a.

Predstavnici Saveza apelovali su još na navijače da na tribine stadiona u Kalinjingradu ne unose nikakve uvredljive transparente ili zastave već da i u tom pogledu ispoštuju integritet svih učesnika utakmice.

"Zbog svega navedenog molimo naše navijače da ne unose na stadion transparente sa uvredljivim sadržajem koji bi povredio bilo čiji integritet, odnosno da uz sebe imaju samo zvanične navijačke rekvizite Fudbalskog saveza i zastave države Republike Srbije. Budimo svi ujedinjeni kao što su to naši igrači na terenu, ne odgovarajmo na moguće provokacije, pokažimo svetu da smo ljudi koji ovu igru ne zloupotrebljavaju u političke i bilo koje druge svrhe. Za Srbiju i zbog Srbije. Za uspeh koji svi zajedno želimo! Vidimo se u Kalinjingradu", poruka je FSS-a.

Utakmica 2. kola Grupe E između selekcija Srbije i Švajcarske igra se u petak, 22. juna od 20 časova na "Kalinjingrad Areni".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marco Popovich
Thursday, 21.06.2018
13:14

''Svajcarci'' provociraju,Srbin odgovori,samo Srbija kaznjena. Poznat recept

avatar
NikkiCFC
Thursday, 21.06.2018
16:08

Sami smo krivi ako odgovorimo na provokaciju. Recimo onom pokusaju iz 2014 u Beogradu smo trebali da se nasmejemo a mi sta smo uradili?

avatar
Amar Zornic
Thursday, 21.06.2018
12:50

Nekako do sada huligani nisu bili ni na mapi , nadam se da ce nastaviti u tom maniru . Sutra je mec koji cekamo od 2010 i Australije i svi zajedno zelimo da uspemo , srecno momci ...