Evo zašto Srbiji nije sviran penal

Autor: Nikola Miloradović
petak 22.06.2018.
23:26
Izvor: Sportske.net

Situacija iz sredine drugog poluvremena je obišla planetu.

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Srbija je poražena od Švajcarske rezultatom 2:1, a situacija koja je privukla puno pažnje na svim krajevima sveta je duel Mitrovića i dvojice švajcarskih defanzivaca Šara i Lihštajnera.

Naime, u 72. minutu su pomenuta dvojica Švajcaraca oberučke zagrlila Mitrovića, kako bi ga onemogućili da dođe do lopte posle centaršuta sa desne strane.

On je pokušao da se izvije i zakači loptu, nije uspeo, završio je na zemlji, zajedno sa Šarom i Lihštajnerom, a sudija Brih je umesto penala svirao kontra faul i dodelio loptu Švajcarcima.

Puno komentara izazvala je ova odluka, više o tome OVDE.

Mnogi se pitaju kako sudije iz studija u okviru VAR programa nisu intervenisale, a sada je stigao i odgovor zašto je to tako.

Izgleda da su "video asistenti" bili zauzeti igranjem popularne video igre "Fortnajt".



Naravno, reč je o šali, jasno je da bi nam sada svima dobro došlo malo smeha, a više o svim dešavanjima iz Rusije OVDE.

Ne propustite

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Saturday, 23.06.2018
11:10

Dzabe je sada sve, nije ga dunuo, njima 3 boda, samo se nadam da ce biti adekvatno kaznjeni ovi iz VAR I sudija naravno.

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Saturday, 23.06.2018
04:17

Penal ko kuca. Trojica komentatora argentinske televizije, svi bivsi fudbaleri, su se cudili zasto sudija nije dosudio penal. Nadam se da ce FIFA istraziti zasto sudija nije konsultirao VAR, kad sve sudije do sada, u slucaju kad je bilo koja reprezentacija trazila VAR, isli su da provere usporeni snimak.
Napred Srbija, idemo muski protiv Brazila!

avatar
Edin Salja
Friday, 22.06.2018
23:46

Situacija koju je sudija ocjenio kao obostrano guranje, ruke Svicarca na Mitru, Mitru ruka na licu od jednog od njih dvojice. Iz jednog ugla se stice dojam da je penal, iz drugog da nije.

Medjutim Srbiji je kriva taktika, previse branjenja, kalkulisanja i necuvanja lopte, nade da ce se bez nadigravanja nekom kontrom ili prekidom rijesiti utakmica, suvise prepustanja diktiranja tempa Svicarcima, pokusali su nedostatak trka u sredini nadoknaditi sjeckanjem igre Svicarcima, ali sudija to nije dopustio, otuda i oni silni kartoni, vec u prvom su Svicarci imali sanse koje su slutile preokretu, a bome i bolju i ljepsu igru.

Na kraju se to i desilo.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 23.06.2018
00:07

Jeste, a Mandžukiću protiv Nigerije isto svirano

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 23.06.2018
00:09

Umetnicki dojam Edina Salje.