Duško Tošić otvorio dušu, ko je trebalo da igra protiv Brazila? ''Orlovima'' sad još teže kad vide kako Hrvatska igra

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.07.2018.
10:19
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Iskusni defanzivac je odlično startovao u Kini, ali mundijalske rane i dalje bole...

Epa/Dominik Angerer
Epa/Dominik Angerer

Povezane vesti

Duško Tošić nije imao mnogo odmora posle eliminacije Srbije sa Svetskog prvenstva, klupska sezona u Kini je već nastavljena, a novi fudbaler Gvangžua R&F je već upisao debi u dresu novog kluba i - oduševio navijače.

Ali, ono što mu kvari raspoloženje jeste učinak ''Orlova'' u Rusiji, pa kako vreme prolazi, možda je žal za neostvarenim plasmanom u nokaut fazu takmičenja sve veći.

Na tu bolnu temu Tošić je govorio u intervjuu za ''Kurir'', iskreno i otvoreno, a otkrio je i šta ga dodatno tišzi posle svega.

U najkraćem, Tošić smatra da je Srbija morala da prođe grupu, s obzirom na kvalitet igrača koji su branili boje našeg nacionalnog tima.

Ispostavilo se da nam je presudio poraz od Švajcarske (1:2), a posle tog meča mnogi su upirali prstom baš u Tošića, što nije faulirao Šaćirija u 90. minutu, neposredno pre nego što je ovaj savladao Stojkovića.

Tošić ima drugačije viđenje te situacije. Iako ne beži od sopstvene odgovornosti, on smatra da je u toj situaciji bilo još nedopustivih grešaka.

''Jednostavno, ko gleda fudbalski, ko se razume u fudbal, nedopustivo je da budem sam na sredini terena. Mislio sam da će Bleki (Nikola Milenković op.a.) imati taj pas. Iznenadio sam se da je lopta prošla, krenuo sam u trk sa njim, mislio sam do poslednjeg momenta da ću ga stići i blokirati udarac.

Na žalost nisam uspeo. Možda sam mogao da ga rušim na 16-18 metara, dobio crveni, oni dali gol iz slobodnog udarca. Lako je sada pričati, a na terenu je bilo teško doneti odluku. Sad, ne tražim neko opravdanje, ali morao sam sprečiti gol. Krivac sam i snosim odgovornost. Žao mi je, kažem opet, morali smo svi biti pametniji u nekim datim momentima'', objašnjava Tošić.

Još nešto što ga boli posle Mundijala, jeste i to što je utakmicu protiv Brazila presedeo na klupi. Selektor Krstajić se u toj utakmici odlučio za Miloša Veljkovića, a Tošić ne krije da bi napravio drugačiji izbor, da je bio u prilici.

''Ja mnogo volim Veljkovića i Milenkovića, oni su budućnost našeg fudbala, dobri su momci i pošteno su radili i borili se za mesto kao svaki igrač. Moje mišljenje je da je trebalo da igramo Bane i ja. Ne znam da li bismo pobedili, ali sigurno je da imamo u nogama milion takvih utakmica i da bismo znali kako sa Brazilcima'', ističe Tošić.

Otkrio je takođe i da su naši reprezentativci posle eliminacije imali dug sastanak koji je inicirao kapiten Kolarov, ali za ispravljanje grešaka je tada već bilo prekasno.

Mundijal je ušao u samu završnicu, za titulu će večeras igrati Hrvatska i Francuska

''Samo mi igrači znamo koliko nam je bilo teško. Svi smo osvojili mnogo uspeha sa klubovima, a reprezentacija je nešto posebno. Greše svi kad kažu da se ne trudimo, da se dovoljno ne borimo. Još više nam je teško kad vidimo kako Hrvatska pobeđuje i donosi radost svom narodu'', priznaje Tošić i dodaje:

''Ja sam sve ovo što govorim vama rekao onima kome je trebalo, ne plašim se posledica, svako ima pravo na svoje mišljenje'', zaključio je Duško Tošić.

Ne propustite

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Sunday, 15.07.2018
13:50

Toliko limitiran igrac da je to svima jasno.kada ga je terza prodao u soso expresno je otpisan u werderu probali i videli da ne moze ni bundes liga od tada on na cv uzima lovu.spor za beka za stopera nema odraz eksplozivnost nista.srcan i profesionalac dobar decko i to je to.sa nasim porazom nema nista on uvek igra koliko moze.

avatar
Silent
Sunday, 15.07.2018
12:08

Da ali se pita fss ko ce igrati zato su i oterali Muslina da mogu oni odlucivati ko treba da igra

avatar
NS SHADOW
Sunday, 15.07.2018
11:52

I Aca Jovanovic ostaje kao jedna od ozbiljni(ji)h opcija za golmana, naravno.

avatar
sasha mufc
Sunday, 15.07.2018
11:21

Niste imali zelju za pobjedom kao hrvati a nista drugo vam nije falilo.... odigrali ste malodusno... mora da se gine na terenu za svoj narod a vi ste vise manekeni nego borci... cast izuzecima!!

avatar
NS SHADOW
Sunday, 15.07.2018
12:15

Falilo je i fali i kvaliteta.

avatar
Brane Lala
Sunday, 15.07.2018
14:56

Pa upravo je on izuzetak. Mada ne slazem se da je borbenost presudila. Selektor, selekcija, formacija

avatar
The_Matrix
Sunday, 15.07.2018
11:10

😂😂😂 ne znas kako sa svajcarcima mrtvim i to u trenutku dok imas rezultat, a znas protiv Brazila kojem igra pobeda. Uvlacis u pricu Milinkovica koji je bez premca bio nas najbolji igrac da bi sebe oprao. A sto se tice meca protiv Brazila ona dva momka su odigrala odlican mec, a propuste su napravili tvoji drugari koje stitis. Ceo vezni red je zaspao posebno Kostic kojem je Paulinjo pobegao i iz drugog plana se ubacio. Kao sto ti kazes, svako ko se razume u fudbal zna da je to greska veznog reda, ali tebi je lakse njima da se dodvoravas i krivicu svalis na mlade momke. Ona deca imaju srce, a i znanje...vase je proslo, mozete da se vratite na splavove

avatar
NS SHADOW
Sunday, 15.07.2018
12:14

* Milenkovica Za taj gol su krivi i sredina terena i odbrana.

avatar
boba89czv
Sunday, 15.07.2018
13:55

Hahahhaa pa jel čuješ sebe? Paulinho izlazi 1 na 1 sa golmanom tako što lopta preleće Veljkovića koji je izašao da duplira tamo nekog bezveze, a levo krilo je krivo?!?! Hahahaha dobro da Mitrović nije bio krivac za taj gol...

avatar
Susaeta
Sunday, 15.07.2018
11:06

Svaka ti je na mjestu Dule majstore!

avatar
svojnasvome
Sunday, 15.07.2018
11:02

Pa ti si kvalitet, prozivaš blekija sa dva meča u A a sebe pokušavala abolirati....kao kriv si ali ima to, pa ovo .....

avatar
Sunday, 15.07.2018
10:53

Нема шта да буде тешко због успеха Хрвата у поређењу са нашим неуспехом. У овом тренутку су много бољи као тим и заслужено су ту где су. То што смо покрадени од Немца који нам је судио против Швајцарске уопште не значи да смо имали квалитет да прођемо даље од осмине финала. У комшилуку имају култ репрезентације, ми имамо култ провода са спонзорушама на сплавовима. Наша главна навијачица голу задњицу усклађује с наџионалним обележјима, њихова главна навијачица одећу усклађује са националним обележјима. Крај приче.

avatar
NS SHADOW
Sunday, 15.07.2018
10:34

E. sad jos i Bane da se oglasi pa da se o tome prica narednih mesec dana -doduse, stvarno me zanima sta ce imati da kaze. Nas najjaci tim (ukoliko sad uzmemo u obzir i one koji nisu bili tamo): Dmitrovic- Ivanovic (Gajic), Milenkovic (kad vec nema Nevena), Tosic/Veljkovic, Kolarov- Maksimovic, Matic (sa njim mora ozbiljno da se porazgovara jer je dobrano podbacio isto kao i Sergej i Adem)- Sulejmani/Zivkovic, SMS/Tadic, Ljajic/Gacinovic- Mitrovic/Jovic/Prijovic. Tu dodajte jos dva golmana, Spajica ili Pejcinovica, Fejsu, Radoju ili Milivojevica, Gudelja i(li) Lukica. Za rezervne golmane bih uzasno voleo da vidim Rajkovica i Radunovica ili Rockova (naravno, uvek i Svilara, ali nesto mi se cini da od toga nece biti nista, a ako i bude, i nece bas brzo), a zasto da ne i Manojlovica. Od onih koji su bili na SP, MORAO je ovako protiv Brazila: Dmitrovic/Stojkovic- Ivanovic, Milenkovic, Tosic (a Veljkovic tek kasnije da dobije sansu koliko god se ne menjala odbrana u toku meca- naravno, mogao je i protiv Kostarike da udje pred kraj, setite se da je Rukavina zamenio Tadica:-)), Kolarov- Milivojevic, Matic- Zivkovic (izdominirao je mali kad je usao, tuzno je bilo jako sto je samo toliko bio na terenu), Tadic, Ljajic- Mitrovic. Neka se i taj Sergej malo nauci pameti!

avatar
Old_school
Sunday, 15.07.2018
10:34

U pravu je za sve sto je rekao.

avatar
Milan89
Sunday, 15.07.2018
10:34

U pravu je skroz! Najveca odgovornost je krstajiceva ako se pobedi prva utakmica zasto menja sastav? Druga se izgubi on opet baca debitante u vatru protiv brazila! Pa mi smo jedini koji se razigravaju u odlucujucoj utakmici

avatar
Budimo.ljudi
Sunday, 15.07.2018
10:26

Bravo Duško, svaka ti je na mestu.

avatar
S.P.Q.R. / Caligula
Sunday, 15.07.2018
10:23