Došao je i taj dan, srećno ''Orlovi''! Šta je Krstaja smislio, tri opcije u igri?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.06.2018.
09:08
Izvor: Sportske.net

Vreme je, Srbijo...

Epa/Dominik Angerer
Epa/Dominik Angerer

Povezane vesti

Osam godina smo čekali, još od onog bolnog poraza od Australije (1:2) u Južnoj Africi, da naš nacionalni tim ponovo zaigra na Svetskom prvenstvu.

Čekanju je danas došao kraj...

Mnogi od nas sigurno nisu spavali noćas od uzbuđenja, željno iščekujući 14 časova i početak utakmice između Srbije i Kostarike u Samari.

A kada već govorimo o čekanju, mnogo duže od tih osam godina čekamo da naša reprezentacija ostvari pobedu u prvoj utakmici bilo na Mundijalu, ili na Evropskom prvenstvu. Pisali smo već na tu temu, prethodni put smo još davne 1998. godine uspeli da na startu takmienja savladamo Iran sa 1:0, onim golom Siniše Mihajlovića iz ''slobodnjaka'', vreme je da danas razbijemo i taj maler.

Tri boda protiv Kostarike bila bi ogroman vetar u leđa našim reprezentativcima i pred naredne dve utakmice u Grupi E, protiv Švajcarske i Brazila, ujedno i veliki korak ka plasmanu u osminu finala Mundijala.

Današnja utakmica biće i ''vatreno krštenje'' našeg selektora Mladena Krstajića, kome će ovo ujedno biti i debi na klupi Srbije u takmičarskim utakmicama. U prethodnih osam meseci posle smene Slavoljuba Muslina, Krstajić je ''Orlove'' vodio samo u prijateljskim utakmicama, ali je u izjavi novinarima prethodnih dana naglasio da zbog toga ne oseća veći pritisak.

Ono što ljubitelje fudbala u Srbiji najviše zanima u ovih nekoliko sati do početka meča, jeste za koju će se startnu postavu odlučiti selektor našeg nacionalnog tima.

Prema informacijama koje stižu iz Rusije, utisak je da su tri opcije u igri, a dileme su vezane za jedno mesto u veznom redu. Da li od prvog minuta ukazati šansu Kostiću, Milivojeviću, ili obojici, a da u tom  slučaju Ljajić ili Sergej Milinković-Savić ostane na klupi.

Dakle:

Opcija 1: Stojković - Ivanović, Milenković, Tošić, Kolarov - Matić, Milivojević - Tadić, Milinković-Savić, Ljajić - Mitrović.

Opcija 2: Stojković - Ivanović, Milenković, Tošić, Kolarov - Matić, Milinković-Savić - Tadić, Ljajić, Kostić - Mitrović.

Opcija 3: Stojković - Ivanović, Milenković, Tošić, Kolarov - Matić, Milivojević - Tadić, Milinković-Savić (Ljajić), Kostić - Mitrović.

Podsetimo, selektor je juče naglasio da već pet dana zna startnu postavu, ali je tokom priprema donekle uspeo da sakrije svoju ideju kada je u pitanju vezni red ''Orlova''.

Za koju opciju se odlučio saznaćemo oko 13 časova, dakle sat pre početka meča, a još ranije, u 11:50h, imaćete priliku da vidite i najbolju najavu ove utakmice.

Kada je u pitanju Kostarika, očekuje se da na teren izađu u formaciji sa petoricom u poslednjoj liniji, i to:

Navas - Gamboa, Duarte, Akosta, Gonzales Kalvo - Gizman, Borhes, Ruiz, Venegas - Urenja.

Za razliku od nas, nisu uspeli da u poslednjim pripremnim mečevima naprave dobru uvertiru, pred polazak u Rusiju poraženi su od Belgije sa 4:1, ali njihovi sjajni rezultati sa prethodnog Svetskog prvenstva dovoljna su ilustracija koliko mogu da budu neugodni i opasni.


U našoj grupi od 20 časova igraće i Brazil i Švajcarska, pa ćemo večeras imati mnogo jasniju sliku o mogućnostima našeg tima za plasman u osminu finala Svetskog prvenstva.

Srećno, ''Orlovi'', obradujte nas!

Ne propustite

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 17.06.2018
13:12

Sonja* je na FIFA sajtu upravo objavila: Stojković - Ivanović, Milenković, Tošić, Kolarov - Milivojević, Matić - Tadić, SMS, Ljajić - Mitrović. Srećno!

avatar
NikolaBuki
Sunday, 17.06.2018
12:07

Opcija 1 za kostariku i svajcaraku opcija 2 za brazil. Radonja ulazi u zadnjih pola sata da se igra sa sirotinjom pi boku.

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Sunday, 17.06.2018
12:06

Prva opcija deluje opasno. Videcemo kako to izgleda na terenu. Ne treba da idemo grlom u jagode, ali treba odraditi visoki presing na odbranu Kostarike i traziti njihov kiks pri iznosenju lopte. Velike kalkulacije i nemamo, 3 boda danas ako zelimo plasman u doigravanju.
Napred Orlovi, mnogo srece i podrska iz dalecne Argentine.

avatar
Sunday, 17.06.2018
11:45

Druga opcija treba da počni iz razloga što ne treba da igramo danas sa 2 zadnja vezna. Hteo sam da kažem da je raspored utakmica u ovoj grupi dobar za nas, krećemo od najslabijeg protivnika pa do najjačeg. Ako pobedimo danas, podići će se moral i pobedićemo i Švajcarsku, a ona sa Brazilom nije bitna ako pobedimo ove dve. Srećno momci danas!

avatar
deki trbic
Sunday, 17.06.2018
11:17

ili ce biti 1:1 ili gubimo 1:0 , nema trece opcije :D

avatar
Mads87
Sunday, 17.06.2018
10:32

Svaka cast Damire drago mi je da nas ima normalnih sa obe strane :)

avatar
magister
Sunday, 17.06.2018
10:26

Isto sam juče napisao, s tim što sam uključio i opciju sa Rukavinom na beku, a Ivanovićem na centarhalfu. Da dodam, očekujem da svakako, makar poslednjih 15 minuta uđe Radonjić. Pokazao je da je baš u formi.

avatar
Damir Vrb
Sunday, 17.06.2018
10:02

Ja sam Damir iz Rijeke. Upravo sam se registrirao, prvenstveno iz razloga da vam poželim uspjeh u današnjoj utakmici. Znam da ima "onih" u Hrvatskoj koji će navijati protiv Srbije, isto kao i "onih" u Srbiji koji navijaju protiv Hrvatske. Nisam jedan od tih i iskreno vam želim uspjeh! (Uostalom, igrao sam hendikep na Srbiju!)

avatar
indosrbija
Sunday, 17.06.2018
09:55

A ja danas druga smena e zivote

avatar
Александар_НС
Sunday, 17.06.2018
09:45

Ај нек' је са срећом!

avatar
Petar Gazivoda
Sunday, 17.06.2018
09:25

Rajkovic (GK) Ivanovic (RB) Kolarov (LB) Milenkovic (CB) Veljkovic (CB) Matic (DM) Milivojevic (DM) Milinkovic-Savic (MC) Radonjic (AML) Tadic (AMR) Mitrovic (SC)

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 17.06.2018
09:22
avatar
deki trbic
Sunday, 17.06.2018
11:18

KOSTA RIKA ima velike sanse da nas pobedi.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 17.06.2018
14:50

Kostarika je jedna rec.