Don Andres na ivici: "Nisam želeo da bude ovako"

Autor: Pavle Knežević
nedelja 01.07.2018.
21:36
Izvor: Sportske.net

Nije bilo lako legendarnom Inijesti posle bolne eliminacije. On kaže da se zna ko je krivac

EPA-EFE
EPA-EFE

Povezane vesti

Legendarni "Don" Andres Inijesta potvrdio je posle eliminacije Španije da je završio svoju reprezentativnu karijeru i rekao je da je ceo tim jako tužan. Ako treba nekog da krivi za poraz, onda su to igrači.

"Povlačim se. Sanjali smo da osvojimo Mundijal, ali to nije bilo moguće. Teško je, jako je težak trenutak za sve nas. Nismo uspeli da savladamo njihovu odbranu i svi smo besni zbog toga. Probali smo sve danas, ali nismo bili na potrebnom nivou. Na kraju, nije ovo način na koji sam želeo da se oprostim od reprezentacije, ali takav je fudbal", rekao je Inijesta.

On je utakmicu počeo sa klupe, ali nije želeo da komentariše odluku selektora Fernanda Jera.

"Ne želim o tome da pričam. Trener je donosio svoje odluke i probao je da uradi najbolje za tim. Šteta je da nismo uspeli da pobedimo Rusiju. Ko je kriv? Pa u fudbalu su uvek krivi igrači. Svi imaju svoje zadatke na terenu i svi znaju šta treba da se radi tokom utakmice i svako je odgovoran za svoj deo. Teško nam je. Neka svako donosi svoje zaključke, ali na kraju krajeva – eliminisani smo i to je to", rekao je Inijesta.

Reprezentaciju Španije potresla je odluka da se dva dana pre početka turnira otpusti Đulen Lopetegi zato što je preuzeo Real Madrid bez znanja saveza, ali Inijesta nije želeo ni reč da kaže o tome.

Poruka za kraj?

"Važno je da Španija nastavi i da se vrati. Neće biti lako da se vrati na pobednički put. Nije lako, vrlo je komplikovano, više nego što izgleda na prvi pogled, ali Španija ponovo može da bude najbolja, jer ima toliko mnogo velikih talenata i kvaliteta i sada treba da vidimo šta novi igrači mogu", rekao je Inijesta.

Ne propustite

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NRad17
Monday, 02.07.2018
00:52

Da im nije tebe ne bi videli boginju pre 8 godina.

avatar
Steffmajster
Sunday, 01.07.2018
23:20

real i spanski savez najveci krivci...

avatar
Колатерална Штета
Sunday, 01.07.2018
22:57

Jedini krivac je predsednik fudbalskog saveza Španije koji je otpustio selektora reprezentacije koja je dominirala u svakom meču...

avatar
Don Andres
Sunday, 01.07.2018
23:18

ma da, kriv predsjednik saveza sto lopetegi nije mogao sacekati 20 dana da se zavrsi prvenstvo pa da tada potpise za real.

avatar
Ulquiorra Cifer
Monday, 02.07.2018
13:32

Van Gal u junajted I ostao je sa Holandijom, Konte u Celsi a vodio Italiju, tako da je definitivno predsednik saveza kriv.

avatar
El Clásico leyendas
Monday, 02.07.2018
13:03

a sta je savezu smetalo to ako su svi igraci bili uz njega? ako su Konte i Van Gaal to mogli ili Aragones koji je u sred Eura 2008 potpisao ugovor sa Fenerbahceom , i to ih nije sprecilo da dobro vode svoje timove ,zasto je sad predsednik upropastio sansu da ponovo uzmu trofej

avatar
NikkiCFC
Monday, 02.07.2018
00:42

Promena trenera nije imala nikakav uticaj. Sve je ostalo isto. Sastav, igra, i posed...

avatar
Колатерална Штета
Sunday, 01.07.2018
23:25

Pa svaki klub kad mu se to desi trazi da resi pitanje trenera sto pre. Postoji mnogo primera gde trener vec ima posao, prihvati sledeci, iako nije zavrsio turnir, sezonu sa svojim sadasnjim timom, npr. prelazak Gvardiole u Siti, ili Kovača u Bajern, a nisu dobili momentalni otkaz od svojih poslodavaca, tako da to nije opravdanje,...

avatar
Amar Zornic
Sunday, 01.07.2018
22:00

Ti si svakako zaduzio naciju al svako ima svog Kokezu