Dalić otkrio šta je presudilo u finalu!

Autor: Beta Beta
nedelja 15.07.2018.
22:53
Izvor: Beta

Selektor Hrvatske ipak ponosan na svoje igrače.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić ocenio je da je današnju finalnu utakmicu Svetskog prvenstva odlučio jedanaesterac, posle kojeg je Francuska povela sa 2:1.

Hrvatska je danas u finalu Svetskog prvenstva izgubila u Moskvi od Francuske sa 2:4.

Francuska je povela u 18. minutu autogolom Marija Mandžukića, a izjednačio je Ivan Perišić u 28. minutu. Francuska je ponovo povela u 38. minutu pogotokom Antoana Grizmana iz jedanaesterca, a dva gola prednosti doneo je Pol Pogba u 59. minutu.

Četvrti gol za Francusku postigao je Kilijan Mbape u 65. minutu, a četiri minuta kasnije Mandžukić je postavio konačan rezultat.

"Čestitam Francuzima na osvojenoj tituli svetskog prvaka. Mi smo tužni i ponosni, ali mislim da smo odigrali dobru utakmicu."

"Presekao nas je penal nakon kojeg je sve bilo teže. Ipak, moramo biti zadovoljni i ponosni na ono što smo ostvarili", rekao je Dalić, prenela je Hina.

Hrvatska

Hrvatska je plasmanom u finale ostvarila najveći uspeh u istoriji.

"Ostvarili smo najveći uspeh u istoriji hrvatskog fudbala, ali ostaje mali žal za titulom. Ali, to je život, to je fudbal. Francuzi nas nisu iznenadili, oni se brane, idu na kontru."

"Primili smo dva slučajna gola, prvi autogol i drugi penal", izjavio je Dalić.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je njegov kapiten Luka Modrić.

"Luka Modrić je zaslužio nagradu. Kada već nismo osvojili titulu, barem imamo najboljeg igrača. Zasluženo. Srećni smo zbog njega. Naš uspeh je ogroman.

"Napravili smo veliki rezultat, ovo je za istoriju. Kada sve prodje, bićemo svesni šta smo napravili. Nacija mora biti ponosna. Igračima idu sve zasluge. Ovo što sam doživeo sa njima, to je fantazija. Biće mi teško kada se razdjemo", rekao je Dalić.

"Žao mi je zbog igrača, zaslužili su da budu prvaci. Moramo biti zadovoljni srebrom. Da nam je neko pre turnira to prihvatio, ne da bismo prihvatili, nego...", dodao je Dalić, preneo je Indeks.

On je rekao da sada ekipa ne sme da stane.

"Uzeli smo tri trofeja u Rusiji, srebrnu medalju, zlatnu loptu i trofej za navijače. Danas smo ponosni što smo Hrvati. Ali, sada ne smemo da stanemo, kult mora da se gura dalje. Vidite koliko fudbal znači."

"Povici "Hrvatska" na stadionu, gledalo nas je milijardu ljudi. Ma čudo, ljudi hvala vam", rekao je Dalić.

Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Litbarski
Monday, 16.07.2018
01:17

ono nije bio penal, Perisic nije video loptu od igraca i ne postoji teoretska sansa da moze da brzo reaguje i skloni ruku u koju ga je lopta pogodila, jer on nije imao nameru da igra rukom. Poklonjen penal u trenutku kad je momentum bio na strani Hrvata.

avatar
NS SHADOW
Monday, 16.07.2018
16:23

I da to nije bio penal, onaj u drugom poluvremenu je bio kad je vida igrao rukom. Da li je bio regularan gol perisica kad je izjednacio u polufinalu? :-)

avatar
Srba Stamenkovic
Sunday, 15.07.2018
23:52

Ja mislim da su Vida i Strinic veceras uzeli nagrade za najgoreg levog beka i najgoreg stopera u istoriji finala Svetskih prvenstava.

avatar
NS SHADOW
Sunday, 15.07.2018
23:08

I sami ste dali jedan slucajan, ono je poklon kakav se samo pozeleti moze...

avatar
conecorleoneRM
Sunday, 15.07.2018
23:04

Ajde smorise vise i hrvati,da su nesto znali osvojili bi.Bolje da su kao nasi ispali odmah i uzivali po splavovima sa starletama a narod ima vece brige od njihovog srebra.

avatar
prike
Monday, 16.07.2018
09:09

Kamo srece da smo mi, pa da smaramo narednih sto godina.