Dalić bez tajni - Ovo je poruka kojom će ispratiti igrače na teren!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 14.07.2018.
12:42
Izvor: Sportske.net

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske rekao je da je ekipa spremna za finale Mundijala i otkrio sa kojim rečima će igrače ispratiti na teren stadiona Lužnjiki.

Epa/Abedin Taherkenareh
Epa/Abedin Taherkenareh

Povezane vesti

Sutra je veliko finale Mundijala u Rusiji.

Da ste pre mesec dana pitali nekoga ko će se boriti za "boginju", verujemo da bi mnogi videli Francusku u finalu, ali Hrvatsku...

"Vatreni" su vođeni Zlatkom Dalićem dogurali do velikog finala i do prilike da se okite titulom prvaka sveta.

"Zaista smo srećni i preponosni. Hrvatski narod je zaboravio sve nevolje i nedaće u ovoj euforiji. To nam je motiv, da 4 miliona izađe na ulice i slavi", počeo je svoje izlaganje Zlatko Dalić.

Selektor "Vatrenih" ne sumnja u svoje izabranike. Poručuje da više nema nikakvog treniranja i pripreme.

"Sutra je finale Svetskog prvenstva i jednostavno igrači sve znaju. Veseli me da će igrači reći ako nisu 100 odsto spremni. Imamo takvu grupu, ako ne mogu sami će reći. Nemamo više šta da treniramo. Sve smo istrenirali, sve znamo, ostaje odmor. Uopšte nisam zabrinut,  niti imam problema po tom pitanju", kazao je Dalić.

On se potom osvrnuo na sjajnu atmosferu koja vlada u ekipi, a koja je građena od početka priprema.

"Između nas vlada veliko poverenje i poštovanje. Hoću da budem prijatelj sa igračima i mislim da je to ključno, potreban je takav odnos. U meni imaju prijatelja kome sve mogu reći. Postali smo porodica i pitaju se kako ćemo jedni bez drugog", istakao je selektor Hrvatske.

Novinari su se pozivali na statistiku, podsećali da je Francuska veliki dužnik Hrvatima zbog onoga što se desilo pre 20 godina.

"Ja ne polažem puno u statistiku i tradiciju. Ona je tu da se ruši. Sutra je finale. Mi smo došli da uživamo u finalu. Ne zanima nas ko nam je protiglvnik. Mi smo ovo izborili, da ceo svet gleda Hrvatsku i da uživa u utakmici. Nema lepšeg trenutka za selektora, mi ćemo uživati i šta god da bude, bićemo srećni i ponosni. Ovi momci su tu desetak godina. Idemo u fajt i šta nam Bog da" poručuje Dalić.

Za kraj, Zlatko Dalić otkriva sa kojim rečima će ispratiti igrače na teren pred sutrašnje finale.

"Osmina finala je bila najteža utakmica. Tu je bio grč i bila je teška utakmica. Sada nema opterećenja, niti ću ih opterećivati. Nema grča, idi igraj fudbal, ono što najbolje znaš", zaključio je Dalić.

Finale 21. Svetskog prvenstva u fudbalu igra se u nedelju od 17 časova.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Saturday, 14.07.2018
14:06

Ni dalic nema nekog silnog iskustva al u apsolutno svakom segmentu je milju ispred Krleta trenutno

avatar
Südkurve München
Saturday, 14.07.2018
13:44

Ma Dalic je munja covek. Mogu zamisliti sta bi on radio nasim igracima, kada je Kalinica isterao iz reprezentacije