Da nije VAR tehnologije, ovo bi bila osmina finala Mundijala!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 29.06.2018.
09:20
Izvor: Sportske.net

Eh, da su i sudije svirale po savesti, možda bi bili drugačiji učesnici...

EPA-EFE/PAULO NOVAIS
EPA-EFE/PAULO NOVAIS

Povezane vesti

Grupna faza je završena, mnogima ostaje žaljenje, polemika oko VAR, ali ako se pogledaju odluke koje su promenjen, tačnije golovi koji su poništeni ili dosuđeni, bez tehnologije, svih 16 učesnika druge faze bi se našlo u narednoj rundi.

Dakle, VAR nije uticao na spisak onih koji su prošli, ali šest promenjenih odluka bi promenili parove osmine finala.

U grupama B, C, F, stvari bi bile drugačije kada su prvoplasirani u pitanju. Špancima bi posao bio teži, jer je Portugal izgubio dva boda protiv Irana, zbog penala, pa bi "La Roha" morala na Urugvaj, a Portugal bi igrao protiv domaćina, što su Rusi i priželjkivali.

Takođe, u grupi C, Danska bi bila prva što bi Francuze odvelo odmah na Hrvatsku, dok bi Eriksen i Kompanija igrali protiv Argentine.

I Šveđani su izvukli korist protiv Južne Koreje, bez VAR, odnosno naknadnog penala, završili bi kao drugi u grupi i otišli na Brazil, umesto na Švajcarsku koja bi igrala sa Meksikom. Dakle, Šveđani su veliki dobitnici, mada da je Feliks Brih konsultovao VAR kao što nije, možda Švajcarska ne bi bila u top 16, ko zna...

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Malo veliki covek
Friday, 29.06.2018
09:40

A pazi ovo, da je bilo VAR tehnologije na svakoj utakmici podjednako i da su bile kasvetne sudije, Srbija bi bila u top16 ekipa SP.