"Crni kontinente", crno ti se piše!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 28.06.2018.
18:32
Izvor: Sportske.net

Sećate se kada je Pele prognozirao da će neka afrička selekcija uskoro osvojiti Svetsko prvenstvo? Dobro će razmisliti nakon turnira u Rusiji...

EPA-EFE/WALLACE WOON
EPA-EFE/WALLACE WOON

Povezane vesti

Mundijal u Rusiji pamtićemo po mnogim slavnim i nestvarnim rekordima, a danas nam je stigla ne tako dobra statistika za afrički fudbal.

Na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu NIJEDNA afrička selekcija nije prošla grupnu fazu takmičenja!

To se poslednji put desilo 1982, ali od tada smo videli brojne bljeskove ekipa sa "Crnog kontinenta" što neće važiti i za ovaj šampionat.

Egipat je u grupi A imao šansu da pomrsi račune Rusiji i Urugvaju, a na kraju su uspeli da izgube i od Saudijske Arabije i tako sa nula bodova zauzmu poslednje mesto.

Maroko je u grupi B takođe bio poslednji, ali je ipak ostavio nešto bolji utisak, naročito na meču sa Špancima kada su vrlo lako mogli da budu pogubni po "Furiju".

Amrabat Spanija Maroko

Nigerija je bila jako blizu senzacije da izbaci Argentinu iz daljeg takmičenja, ali se "pojavio" Mesi koji je prvim golom pogurao svoju selekciju do osmine finala.

Mozes i drugovi su izgubili i od Hrvatske, dok su glatko savladali Island sa 2:0. Nedovoljno.

Tunis je još jedna selekcija koja je, barem za sada ostala bez bodova u grupi G. Priliku za popravni imaće protiv Paname večeras od 20 sati, ali su se već oprostili od naredne faze takmičenja.

Najbliži plasmanu u osminu finala bio je Senegal koji je u potpuno neverovatnoj završnici grupe H "uspeo" da ispadne sa šampionata zbog - broja kartona!

Imali su Senegalci istu gol razliku i broj datih golova kao i Japanci, dok je u njihovom međusobnom meču bilo 2:2. Presudni su bili žuti kartoni pošto ih "Samuraji" imaju dva manje.

Naš specijal o Mundijalu možete pročitati OVDE.

Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marcos Alonso
Friday, 29.06.2018
18:02

Odlican tim ima Senegal,kao sto je imala ranije Obala Slonovace ali ni oni nisu uspjeli da prodju grupe nikad a Senegal nazalost nastavio tako za sada kao najbolja africka reprezentacija na papiru

avatar
CZYNWA
Friday, 29.06.2018
01:30

Сенегал дефинитивно има квалитет за осмину финала, али просто су баксузи. Пресудио им је црвени Колумбије против Јапана.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 28.06.2018
20:24

Bitno oni dobili povecanje za 2026 najvece.

avatar
GrobariJug
Thursday, 28.06.2018
19:09

Gluplje pravilo FIFA nije mogla da smisli

avatar
Joker96
Thursday, 28.06.2018
19:35

A kako bi ti resio problem kada dve ekipe imaju potpuno isti skor? Revans bi bio najposteniji ali to je nemoguce.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 28.06.2018
20:24

Pa u nekim takmicenjima se poslednji izbaci iz jednacine (u ovom slucaju Poljska) i onda se pravi tabela. Onda Japan ima 4, Kol 3 a Senegal 1. Tako da je svakako Japan zasluzio prolaz.