Čileanci namučili i Poljake

Autor: Nikola Miloradović
petak 08.06.2018.
23:04
Izvor: Sportske.net

U okviru priprema za Mundijal, selekcija Poljske dočekala je Čile.

EPA-EFE/Jakub Kaczmarczyk
EPA-EFE/Jakub Kaczmarczyk

Povezane vesti

Na stadionu u Poznanju, Poljska i Čile su odigrali 2:2 (2:1).

Poveli su domaći fudbaleri u 30. minutu, sjajan gol je postigao Robert Levandovski. On je prihvatio pas Krihovijaka, raspalio po lopti sa ivice kaznenog prostora i efektno zatresao mrežu rivala.

Samo četiri minuta kasnije, kontra Poljaka, Grosicki ostavlja loptu na tacni Zjelinskom, a vezista Napolija rutinski vara čileanskog čuvara mreže za 2:0.

Ipak, usledio je ekspresni odgovor "La Rohe", igrao se 38. minut, kada je Valdes postigao gol glavom, nakon centaršuta Sagala.

U drugom poluvremenu, šok za Poljake, nakon samo 11 minuta, fantastičan gol Albornoza, uhvatio je volej sa ivice kaznenog prostora i prosto pocepao mrežu Lukasa Fabijanskog.

Do kraja je Arkadijuš Milik mogao da vrati prednost Poljacima, ali je njegov udarac iz kaznenog prostora Čilea otišao levo od gola.

Na kraju remi, Čileanci su bez najboljih igrača nedavno savladali i našu reprezentaciju, a sada su izvukli remi u Poljskoj.

Oni neće igrati na Mundijalu, dok se Poljaci nalaze u grupi H, zajedno sa Senegalom, Kolumbijom i Japanom.

Naš specijal o Mundijalu možete pročitati OVDE.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JAKOBREEE
Saturday, 09.06.2018
00:16

Fora je sto su obi Chileanci ustvari mnogo dobra reprezentacija samo ih je chudo izbacilo da ne odu u Rusiju a bolji su od Kostarike..Paname..pet puta

avatar
Karambol
Saturday, 09.06.2018
00:06

Poljaci imaju zanimljivu ekipicu i dobro igraju, mogu cak i do cetvrtfinala jer je Lewa u repki prava masinerija i primer kako svi treba da igraju za svoju domovinu.