Četiri utakmice do kraja - Ko može da spreči Kejna da uzme "zlatnu kopačku"?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 08.07.2018.
14:28
Izvor: Sportske.net

Svetsko prvenstvo ulazi u samu završnicu a sa njim i trka za "zlatnu kopačku" koju će osvojiti najbolji strelac turnira.

Epa/David Ebener
Epa/David Ebener

Povezane vesti

Nedelju dana ostalo je do finala Svetskog prvenstva u Rusiji, utakmice kojom će biti spuštena zavesa na 21. planetarnu smotru fudbalskih reprezentacija.

U konkurenciji za titulu prvaka sveta ostale su reprezentacije Francuske, Belgije, Hrvatske i Engleske, a svaka od njih odigraće još po dva meča.

Pobednici polufinalnih duela igraće i finale, dok poražene čeka borba za utešnu bronzanu medalju.

Odavno je bilo jasno da osvajač "zlatne kopačke" sa Svetskog prvenstva u Brazilu Hames Rodriges neće uspeti da odbrani zvanje najboljeg strelca turnira.

Kolumbija je stigla do osmine finala, tu je eliminisana od strane Engleske, a Hames Rodriges je od početka turnira kuburio sa povredom, pa nije ni uspeo da se upiše u strelce za svoj nacionalni tim.

Na pol poziciji u trci za "zlatnu kopačku" trenutno se nalazi reprezentativac Engleske Hari Kejn koji je do sada postigao 6 golova. Kristijano Ronaldo i Denis Čerišev postigli su po četiri gola, ali ova dvojica više ne ugrožavaju Kejna jer su Portugal i Rusija završili takmičenje.

Brojke i činjenično stanje ukazuju na to da bi još samo Romelu Lukaku mogao da "otme" Hariju Kejnu "zlatnu kopačku" jer Belgijanac ima šansu da na sledeće dve utakmice nadomesti zaostatak od dva gola i eventualno preskoči Kejna. Sve to naravno pod uslovom da Hari zakaže u sledeće dve utakmice.

Romelu Lukaku do sada je postigao četiri gola, dva manje od Harija Kejna, a vodeći dvojac prate Kilijan Mbape i Antoan Grizman sa po tri pogotka.

Na Svetskom prvenstvu u Brazilu "zlatnu kopačku" je osvojio Hames Rodriges sa 6 datih golova, pratili su ga Tomas Miler sa 5 i Nejmar sa 4 pogotka.

Ne propustite

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
scofield
Monday, 09.07.2018
01:32

Greota da Kejn bude zlatna kopacka... stvarno greota

avatar
Rise up
Sunday, 08.07.2018
17:56

3 gola iz penala,3 gola sa par metara. Ispade da je Kejn najbolji igrac na SP. Po meni tri najbolja igraca na SP: Azar,Kante i Modric.

avatar
scofield
Monday, 09.07.2018
01:33

Tako je! Azar, Kante, Modric!

avatar
biTan
Sunday, 08.07.2018
16:00

Lukaku i Kej u konkurenciji kad davali golove protiv Paname i Tunisa,ovaj drugi jos iz penala davao...

avatar
Don Silvio
Sunday, 08.07.2018
15:19

Mislite da ce Lukaku stici kejna pod uslovom da Englezima ne svirnu penal.

avatar
NikkiCFC
Sunday, 08.07.2018
15:11

Niko ali Kejn nema dobro prvenstvo. Dao je 3 od 6 golova sa penala od toga 5 protiv Paname i Tunisa. Iz penala protiv Kolumbije. MVP ce biti iz pobednika dakle Azar ili Mbape, Grizman.

avatar
Silent
Sunday, 08.07.2018
18:45

Zlatna kopacka ide onom igracu koji postigne najvise golova.

avatar
JC\'90
Sunday, 08.07.2018
15:03

Kejn uzima zlatnu kopacku. Nadam se da daje Hrvatima dva komada, a posle mogu da izgube od Belgije ili Francuske u finalu.