Brazilci na Mundijal stižu bez poraza u poslednjih godinu dana, moć Titeove ekipe osetila i Austrija!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 10.06.2018.
17:56
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Brazila slavila je u poslednjoj pripremnoj utakmici pred Mundijal u Rusiji.

EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Povezane vesti

Na stadionu "Ernst Hapel" u Beču, Brazil je sa 0:3 (0:1) bio bolji od Austrije.

Do prednosti su došli u 36. minutu, strelac je bio Gabrijel Žesus. Lopta se odbila do napadača Mančester sitija u kaznenom prostoru Austrijanaca, taj poklon nije propustio da iskoristi, te je lako matirao Lindnera za 0:1.

Do kraja prvog dela nije bilo puno prilika, da bi nakon osam minuta igre u nastavku Vilijan bio u dobroj prilici, ali je njegov udarac izblokiran.

A onda, igrao se 63. minut, Nejmar je majstorski izlomio dvojicu čuvara, izbio sam pred golmana Austrije i sa par metar ga rutinski matirao za 2:0. Bio je to njegov 55. gol za Brazil, treći je najbolji strelac u istoriji te reprezentacije, zajedno sa Romariom, dok su ispred samo Pele (77) i Ronaldo (62).

Samo šest minuta kasnije, konekcija bivših saigrača iz Liverpula, Firmino pronalazi Kutinja, ovaj beži odbrani domaćina i takođe rutinski matira Lindnera za 3:0.

U 75. minutu nova prilika za fudbalera Barselone, odlično je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je na njegovu nesreću lopta pogodila prečku.

Sedam minuta kasnije, Firmino u situaciji jedan na jedan sa Lindnerom, ali je golman Austrijske reprezentacije ovoga puta sjajno intervenisao, te je sačuvao svoju mrežu.

U 86. minutu retka prilika za Austrijance, Marko Arnautović je dobro šutirao iz velike udaljenosti, ali je lopta prohujala sa spolnje strane leve stative.

Na kraju ubedljiv trijumf "Karioka", nakon Hrvatske savladali su i Austriju u okviru priprema za Mundijal i to sa gol razlikom 5:0.

Poslednji poraz su doživeli pre godinu dana, tačnije devetog juna, kada ih je Argentina savladala sa 1:0 u prijateljskom susretu.

Brazil će se u Rusiji takmičiti u grupi sa našom reprezentacijom, Kostarikom i Švajcarskom, a prvu utakmicu igraju za tačno nedelju dana, 17. juna u 20h, protiv selekcije Švajcarske.

Naš specijal o Mundijalu možete pratiti OVDE.

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
adidas forever
Sunday, 10.06.2018
20:36

Vrlo moćno deluje Brazil. I za razliku od Francuza, Španaca pa i Nemaca ovi su objasnili zašto spadaju u grupu favorita. Za sada deluju kao ekipa koja će pre pobediti samu sebe nego što će to neko drugi uraditi.

avatar
MalaSkoljkica
Monday, 11.06.2018
00:04

Nej se sprda sa odbranama. Ne vidim odbranu koja ce zaustsviti Neja, Kuta i Firmina(Jesusa) .

avatar
Marcos Alonso
Sunday, 10.06.2018
18:13

Red je da Brazil osvoji ponovo nakon 16 godina :D

avatar
Fan Celsija
Sunday, 10.06.2018
18:07

Brazil je trenutno najjaca reprezentacija na svijetu. Ejj, njima Daglas Kosta i Firmino (Jesus) sjede na klupi. Po sastavu mogu da im pariraju samo Francuska i Spanija.