Bolni kraj za Ruse, Hrvati su kraljevi penal-drame!

Autor: Darko Mitrović
subota 07.07.2018.
22:51
Izvor: Sportske.net

I jedni i drugi su do četvrtfinala došli posle penal serije, a večeras je na isti način pala odluka i u njihovom međusobnom duelu. Na kraju, Hrvati bolji i posle 20 godina ponovo će igrati u polufinalu Svetskog prvenstva.

EPA/FRIEDEMANN VOGEL
EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Poslednja četvrtfinalna utakmica na Mundijalu u Rusiji bila je i najdramatičnija!

Odigrana je u Sočiju, u spektakularnoj atmosferi, a kao pobednik je izašla selekcija Hrvatske, koja je posle boljeg izvođenja penala savladala domaću Rusiju rezultatom 4:3! U regularnom toku meča rezultat je bio 1:1, a posle produžetaka - 2:2.

Hrvati su tako ponovili podvig iz 1998. godine, kada su takođe stigli do polufinala Svetskog prvenstva, ali sada imaju priliku da taj rezultat i nadmaše.

Prema tome, parovi polufinala Svetskog prvenstva su:

Francuska - Belgija (10. jul 20:00h, St. Petersburg)
Engleska - Hrvatska (11. jul 20:00h, Moskva)

Nošeni velikom podrškom navijača, reprezentativci Rusije su hrabro ušli u meč protiv favorizovane Hrvatske i u prvih desetak minuta bilo je par obećavajućih akcija domaće selekcije, Dzjuba je bio najzapaženiji, ali bez rezultata.

S druge strane, Hrvatska je nešto kasnije počela da hvata svoj ritam igre i da dominira kada je u pitanju posed lopte (65:35% tokom prvog poluvremena). Snažni Ante Rebić je u 15. minutu iznudio slobodan udarac na ivici kaznenog prostora. Rakitić ga je izveo, ali je loptu poslao preko gola.

Ipak, do vodećeg gola su došli Rusi.

Igrao se 31. minut meča, Dzjuba je povukao akciju domaćih, usledio je dupli pas sa Denisom Čeriševim koji sa blizu trideset metara šalje neodbranjivi projektil u gornji desni ugao gola golmana Danijela Subašića koji se nije ni pomerio - 1:0!

Beta/AP Photo/Rebecca Blackwell
Subasic

Naravno, usledila je prava euforija među domaćim navijačima na tribinama, ali njihova radost nije dugo trajala.

Kao i protiv Danske u prethodnoj rundi, reprezentacija Hrvatske je ekspresno uspela da uzvrati protivniku. Mario Mandžukić je dobio previše prostora na levoj strani, imao je dovoljno vremena da uoči Andreja Kramarića koji je nadirao kroz sredinu, uputio mu je idealan centaršut, a ''devetka'' reprezentacije Hrvatske udarcem glavom pogađa mrežu Igora Akinfejeva - 1:1.

EPA/ETIENNE LAURENT
Kramaric Hrvatska

U drugom poluvremenu potpuna incijativa reprezentacije Hrvatske i sve veći pritisak na polovini rivala. Igrao se 60. minut, Ivan Perišić je bio u stopostotnoj šansi sa desetak metara, gađao je donji desni ugao, ali lopta pogađa stativu, onda je ''prošetala'' po gol liniji i otišla izvan gola!

Šesnaest minuta kasnije još jedna velika prilika za Hrvate, ovoga puta Luka Modrić je šutirao iz ''srca'' kaznenog prostora, njegov šut je izblokiran, baš kao i pokušaj Vrsaljka odmah zatim sa desne strane.

Rusi na drugoj strani praktično bezopasni, ali u finišu regularnog toka meča, velika briga za selektora Hrvatske Zlatka Dalića, jer se golman Danijel Subašić požalio na povredu zadnje lože tek što je izvršena i treća izmena u njihovom timu.

Subašić je posle ukazane pomoći smogao snage da nastavi meč, ali tek što je počeo prvi produžetak, još dva velika problema u reprezentaciji Hrvatske. Povrede su doživeli i Šime Vrsaljko i Mario Mandžukić, pa je selektor Dalić morao da odluči kog će od ove dvojice igrača ipak ostaviti na terenu, jer je imao još tu jednu izmenu u produžetku, ukupno četvrtu od početa utakmice.

Na kraju, odčulio je da umesto Vrsaljka uđe iskusni Ćorluka, a Mandžukić je morao da istrpi bolove i ostane u igri. Ćorluka je zauzeo mesto štopera, Vida je prebačen uz desnu aut liniju i to se ispostavilo kao dobitna kombinacija za Hrvatsku.

Igrao se 100. minut meča, Domagoj Vida je prodorom po desnoj strani uspeo najpre da iznudi korner, a onda i da postigne gol posle tog kornera za preokret reprezentacije Hrvatske - 1:2!

EPA/KHALED ELFIQI
Domagoj Vida Hrvatska
-
Ruski selektor Stanislav Čerčesov bio je besan zbog loše reakcije njegovih igrača u toj situaciji, a reagovao je dva minuta kasnije poslednjom izmenom na utakmici - Džagoev je dobio priliku umesto Golovina.

Selekcija Rusije je do kraja bila najopasnija posle kornera, imala je nekoliko izglednih situacija u kaznenom prostiru Hrvatske, ali je oporavljeni Subašić par puta odlično reagovao i otklanjao opasnost.

Ali, u 115. minutu je bio nemoćan!

Slobodan udarac iznudili su Rusi na ivici kaznenog prostora, iskosa sa desne strane. Džagoev ga je majstorski izveo, centrirao u kazneni prostor ka Mariju Fernandesu, koji udarcem glavom šalje loptu u desni ugao gola golmana Subašića - 2:2!

Foto: EPA/SHAWN THEW
Cerisev Rusija

Do kraja su Rusi imali i još jedan solidan pokušaj iz daljine, da dođu do konačnog preokreta, ali je Subašić ovog puta sigurno intervenisao.

Usledio je vrhunac drame i konačna odluka, posle penal serije.

1. serija: Smolov - Subašić brani! Brozović - 0:1!

2. serija: Džagoev - 1:1! Kovačić - Akinfejev brani, ostaje 1:1!

3. serija: Fernandes - pored gola! Modrić - 1:2, iako je Akinfejev imao loptu na ruci, ali ona se odbija od stative i završava u mreži!

4. serija: Ignaševič - 2:2! Vida - 2:3!

5. serija: Kuzjaev - 3:3! Rakitić - 3:4!

Penal seriju pogledajte OVDE.
-
RUSIJA: Akinfejev, Fernandes, Kutepov, Ignaševič, Kudrijašov, Zobnin, Kuzjaev, Semedov (od 54. Erokin), Golovin (Džagoev od 102.), Čerišev (Smolov od 67.), Dzjuba (Gazinski od 79.).

HRVATSKA: Subašić, Vrsaljko (Ćorluka od 97.), Lovren, Vida, Strinić (Pivarić od 74.), Rakitić, Modrić, Rebić, Kramarić (Kovačić od 88.), Perišić (Brozović od 63.), Mandžukić
.

Ne propustite

Komentari

101 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Broj1a
Monday, 09.07.2018
16:43

Pošto se pominje Modrić kao najbolji svih vremena, i sigurno spada među najbolje sa ovih prostora, ali nije u redu porediti igrače iz različitih vremena, ograničiću se na ovo moderno vreme: Oblak - Ivanović, Vidić, Lovren, Kolarov - Modrić, Prosinečki, Stojković, Savićević - Mijatović, Šuker.

avatar
Rooster
Sunday, 08.07.2018
21:57

Hrvatima svaka cast! Sreca prati hrabre. Igraju cvrsto organizovano, nekad mislim da ih je nemoguce pobetiti. U drugu ruku lepo im se "otvorio" maaalkice laksi put do polu finala, ali i to zasluzeno jer su bili prvi u grupi, na toj strani kostura nije bilo Nemaca, a u drugu ruku izbegli su engleze pobedom nad Argentinom. Rusija im je kranjim naporom izbacila Spaniju, tako da....Lepo im se namestilo, momci samo napred!

avatar
nemam pojma
Sunday, 08.07.2018
10:49
avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Sunday, 08.07.2018
08:25

Искрено жалим!

avatar
Sunday, 08.07.2018
03:02
avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Sunday, 08.07.2018
00:30

Steta, zao mi zbog Rusa, ali nazalost ipak su Hrvati tim

avatar
rossonero_t
Sunday, 08.07.2018
00:23

Napadate Smolova kao da je igrao za Srbiju, a ne za Rusiju...

avatar
Čeki
Sunday, 08.07.2018
04:03

Onako se penal nikad ne izvodi, ja sam uvek bio za to da se zaletis bez ikakvog zastajkivanja, cimanja i drugih stvari i raspalis - pa gde ode lopta, bitno da si jako pucao. Ja da sam selektor, vise me ne bi igrao za reprezentaciju nikad jer se onako penali ne sutiraju. Vise cenim onog njihovog Fernandesa koji je raspalio po lopti nego ovo sto je Smolov uradio.

avatar
Čeki
Sunday, 08.07.2018
04:03

Onako se penal nikad ne izvodi, ja sam uvek bio za to da se zaletis bez ikakvog zastajkivanja, cimanja i drugih stvari i raspalis - pa gde ode lopta, bitno da si jako pucao. Ja da sam selektor, vise me ne bi igrao za reprezentaciju nikad jer se onako penali ne sutiraju. Vise cenim onog njihovog Fernandesa koji je raspalio po lopti nego ovo sto je Smolov uradio.

avatar
Mak-Juventino
Sunday, 08.07.2018
00:22

Cestito ! Cela Makedonija naviva za Hrvatska zemja bratska !!!

avatar
theDarkKnightRises
Sunday, 08.07.2018
08:20

Ja sam iz Makedonije, a jel si ti bio u Hrvatsku da vidis brakja sto misle o tebi?

avatar
El Matador PFC-FCB
Sunday, 08.07.2018
12:01

Ja sam Srbin i svakog leta idem na more u Dubrovnik i NIKAD problem nisam imao i uvek sam se zaista prijatno osećao.

avatar
Steffmajster
Sunday, 08.07.2018
09:24

Jas ne navivam za hrvatska, tuku za pravoslavna Rusija

avatar
RSBelgrade
Sunday, 08.07.2018
00:02

Navijao sam za Hrvate,Rusima je ovo taman,realno gledali bi nezanimljivo polufinale Engleska-Rusija,ipak sa Hrvatima ce biti mnogo bolje,nek i osvoje,a oni nasi,nek se slikaju na instagramu kako sad vreme provode na moru po Maldivima,Bahamima,treba da ih bude sramota,ovoliki narod za njih navijao,pola ih nema sta da jede,al bitno da su oni hodali po terenu,pa sad odmaraju na plazama,i cekaju transfere u Real Madrid,i druge klubove,volio bi da Hrvati osvoje SP i da nam na glavi sede u narednih 500 godina!

avatar
Saturday, 07.07.2018
23:40

Федор Смолов ?!?!?! Други гол лопта поред њега као да никог нема, онакво извођење пенала тек није за коментар ! Наравно, честитке Хрватима, али првопоменути је доста посла за њих обавио !

avatar
Marcos Alonso
Sunday, 08.07.2018
01:15

Da je ostao Dzyuba prosli bi Rusi

avatar
NikkiCFC
Saturday, 07.07.2018
23:19

Nista specijalno. Dve reprezentacije trece klase u rangu nas Dansku i Rusiju ne mogu da pobede u 120 minuta pa odlucuju penali... Neko od Engleske i Hrvatske ce igrati finale bez ozbiljnog protivnika iz top10 na svetu ni kriv ni duzan.

avatar
RSBelgrade
Sunday, 08.07.2018
00:04

Hrvati su za klasu bolji od nas,nemoj da poredis uopste njih i nas,da mi imamo u glavi mentalite ko oni,sad bi mozda igrali sa njima u polufinalu,al ne nasi igraju 5 minuta i onda se brane ko da igraju protiv 22 igraca a ne 11!

avatar
NikkiCFC
Sunday, 08.07.2018
02:02

Nisam uporedio nas i njim nego sam rekao da smo mi treca kategorija kao Rusija i Danska i da hrvati nisu igrali ni sa jednim ozbiljnim timom.

avatar
Brat Rodrigoo
Saturday, 07.07.2018
23:14

Šta pišu ovi nezaslueženo? Pa ovi Rusi tri krštena pasa svezati ne znaju. Kakav netalentovan skup(liše pojednih). Davno im je Kapelo rekao da fudbal ne znaju igrati. Ni Hrvati nijesu briljirali, oba puta na penale, ali oba puta zasluženo. Bolja ekipa je prošla. Stvarno bi mnogo bilo da ove vezare i u 1/2 finalu gledamo. Pozdrav.

avatar
Padrino
Saturday, 07.07.2018
23:11

Fernandes doneo Rusima penale, a na kraju na istim ispao tragicar, Ruse niko nije ocekivao u 1/4 finalu, dobro su se borili, na kraju i nisu imali srece, a Hrvati sa ovakvom igrom vrlo verovatno idu u borbu za 3. mesto..

avatar
Čeki
Sunday, 08.07.2018
04:04

Ja Fernandesa cenim jer je raspalio po lopti, a ne kao Smolov koji je za mene pravi tragicar ovde, jos je i drugi gol za Hrvate zeznuo.

avatar
magister
Saturday, 07.07.2018
23:10

Može da se navija za ove ili za one, Hrvati su nam neuporedivo bliži, ali sa njima imamo i ružnih sećanja, ali rekao bih da je pobedila fudbalska pravda i da je ovo u interesu fudbala. Rusi su već 240 minuta bili opredeljeni da čekaju kraj. Protiv Španaca su uspeli, a večeras im je zaista malo falilo. Recimo falilo je da nije ušao Smolov. Jer, sve im je išlo na ruku, jednom ih je spasla stativa, a onda su iz kontre došli u 100% šansu, a onda je nastupio Smolov. Pokušao je da odglumi penal, kad je mogao da reši utakmicu, pao umesto da da gol, kad je bio 1 na 1 sa Subašićem, a onda berživotno posmatrao loptu koja mu je, ne tako jako upućena glavom od Vide prošla pored noge (izgleda da ima slabe reflekse). Da bi sve začinio, trener mu je dao da puca i penal, verovatno u nekom ludilu, jer mu niko normalan ne bi stavio taj teret na leđa, posle one dve situacije. Rezultat je poznat - fudbalska pravda. Jer bilo bi šteta da bolji ne pobedi, mada su Hrvati morali bolje. A sigurno će biti bolji protiv Engleza, Englezi će biti blagi favoriti na papiru, ali mislim da će Hrvati igrati sa manje opterećenja, a i da imaju - zrelijii i bolji tim, pre svega Modrića, Rebića, Perišića i Rakitića, koji će to rešiti.

avatar
Mino Raiola
Saturday, 07.07.2018
23:09

Sad će Hrvati da slave uz pesme kojima se preti Srbima. Koga god pobede oni pevaju Srbima;-D

avatar
Saturday, 07.07.2018
23:09

Pogle njih a pogle nas. Tuga tuzna..

avatar
John Cena
Saturday, 07.07.2018
23:08

Mislim da će Englezi gotovo sigurno proći Hrvate. Izmoreni su i fižički i psihički. 2 meča za redom su igrali po 120min plus penal serija.

avatar
munnngosss
Sunday, 08.07.2018
21:29

Možemo mi još dva puta tako pa da vidiš feštu :)

avatar
adidas forever
Saturday, 07.07.2018
23:04

Čestitke susjedima na zasluženom plasmanu u polufinale. A malo je falilo da Hrvati mnogo bolju kontrolu lopte i dominaciju na sredini terena 'krunišu' ispadanjem u četvrtfinalu. Pre svega primili su izuzetno glup gol u drugom produžetku (ne znam da li je gluplje bilo igranje rukom ispred svog šesnaesterca ili ostavljanje samog Fernandesa kod slobodnjaka). Kvalitetniji su tim od Rusa i morali su u regularnom delu da reše meč, ne da dočekaju produžetke, a kamoli penale.

avatar
BarsaSaMarsa10
Saturday, 07.07.2018
23:03

Rusima je ovo maksimum,previse su losi sa loptom u nogama bukvalno nisu u stanju da organizuju napad bez ispucavanja na Dzjubu.Hrvati meni totalno neubedljivi u oba ova meca,sto bi se reklo vise srece nego pameti,otvorio im se zreb ali sada sledi prvi pravi test.Nisu ni Englezi nista specijalno,ali su daleko bolji i od Rusije i od Danske.p.s.Smolova bukvalno treba dozivotno udaljiti iz reprezentacije,decko se ponasa kao da je Pele,a blage veze nema...

avatar
petar000
Sunday, 08.07.2018
00:50

Ne da organizuju napad, nego deset od jedanaest njihovih ne ume loptu da vodi po terenu, a ne da smislja napade. Rusi su pruzili ne 200% na ovom prvnstvu, nego 1000%. Ovo je ogromno neznanje, a bili su u igri protiv ekipe koja je realno bar za dva gola bolja od njih.

avatar
BarsaSaMarsa10
Sunday, 08.07.2018
11:56

Slazem se,ali ni Hrvati meni ne deluju ubedljivo...

avatar
Sportakus
Saturday, 07.07.2018
23:03

Prvi put u zivotu navijam za Engleze. Mada necu gledat gadi mi se fudbal fuj sad valja trpit kroosane ubicu se

avatar
SRBIJAA
Saturday, 07.07.2018
23:03

Navijao sam za Ruse, zeleo sam da oni prodju i borili su se ratnickii, ali Hrvati..... Brate onaj Modric u 100 minutii trci kao da je 5, kockasti su pokidali, iskrvarili i propisali majcino mleko veceraas. Nadam se da su nasi gledali tekmu, i videlii kako se bori za grb! Komsije uuz vas sam.

avatar
The Red Army
Sunday, 08.07.2018
01:37

Modric je premotao kako kida.. Da je nas proglasili bi ga najvecim ikada jer kad pogledas i jeste imao najbolju karijeru od igraca sa ovih prostora

avatar
SRBIJAA
Sunday, 08.07.2018
15:58

Neverovatan borac!

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Sunday, 08.07.2018
08:29

Можда су наши гледали, али каква корист? И своје утакмице су само гледали!

avatar
Südkurve München
Saturday, 07.07.2018
23:02

Sada idemo bat Engleze

avatar
Savoa
Saturday, 07.07.2018
23:02

Ljudi dizu Hrvate citavo prvenstvo u nebesa a nista nisu odigrali. Ukenjalo ih protiv Argentine. Greska golmana i Modric sa 30 m... Provukli se 2 puta. Nemam nista protiv njih ali Englezi ce ih oduvati.

avatar
Sunday, 08.07.2018
01:32

I nista nisu odigrali 😂😂

avatar
petar000
Saturday, 07.07.2018
22:59

Ali Smolov, LEGENDA. Ajde sto je balvan kao fudbaler, ali covek panjenkom za polufinale svetskog (i to u stranu gde je golman vec pao). Znaci, ja ne mogu da verujem. kapiram kad to izvode igraci koji ekipu dovedu dotle gde je i kad su apsolutno glavni u ekipi, ali decko je ubedljivo najgori fudbaler u ekipi i onda potez za prepricavanje. Hahah, strasno. Inace, Rusija kakav tim ima ovo sto su bili u ovakvoj prilici za polufinale je ravno ne osvajanju prvenstva, nego osvajanju dva prvenstva uzastopno. Realno, iz te reprezentacije bi u nasoj mogla da budu tri igraca, a prakticno ni jedan kao starter, osim mozda desnog beka, koji i nije Rus. Koliko domacinstvo moze imati uticaja na plasman. Inace, i Hrvati ovde zavrsavaju prvenstvo. I oni su na celom prvenstvu imali jednu utakmicu koju su odigrali dobro, a ni nju ne bi dobili da im je nije poklonio Kabaljero. Sreca je ipak veoma bitan faktor na ovakvim turnirima.

avatar
Axwell ciganin
Saturday, 07.07.2018
22:59

Kakav je igrac Luka Modric.

avatar
Stefan Lazović
Sunday, 08.07.2018
00:32
avatar
The Red Army
Sunday, 08.07.2018
01:39

Medju najboljima ikada sa ovih prostora ako ne i najbolji

avatar
Fan Celsija
Saturday, 07.07.2018
22:58

Cestitke komsijama na plasmanu u 1/2 finale, ali mislim da je poznat prvi finalista (Engleska).

avatar
rossonero_t
Saturday, 07.07.2018
22:57

Ovi Rusi su gori od Grcke 2004-te. Ajde sad lagano kuci... cekaj, vec ste kuci... 😂😂😂

avatar
Sportakus
Saturday, 07.07.2018
23:02

Ti si neki duhovit

avatar
El Matador PFC-FCB
Saturday, 07.07.2018
22:57

BRAVOOOOO BRAĆO! Samo jako do tronaaaaa! 🇭🇷🇭🇷🇭🇷💪

avatar
zeks
Saturday, 07.07.2018
22:57

Blede partije Hrvata u nok-aut fazi posle odlicne grupe,ocekivao sam dosta lakse prolaze oba puta.Sa ovakom igrom,Englezi ce ih rutinski dobiti.

avatar
munnngosss
Saturday, 07.07.2018
23:41

Hoće malo sutra...lakse nam igrati protiv engleza nego rusa ili danaca...

avatar
nemam pojma
Sunday, 08.07.2018
11:03

Tačno tako. Hrvatska teško igra utakmice u kojima je veliki favorit, a bolje one gde ulogu favorita prepušta drugima ili se gleda na timove izjednačeno.

avatar
Marcos Alonso
Saturday, 07.07.2018
22:57

Jao bas nezasluzen prolaz,u penal seriji kakva sreca kod gola modrica,ali Smolov mi nije jasan pa subasic jedva stojao na nogama on suta panenku maltene po zemlji OMG jedino su tako mogli promasiti Rusi ili da promase citav gol sto su i uradili,jako mi je zao zasluzili su Rusi polufinale i jos vise

avatar
rossonero_t
Saturday, 07.07.2018
23:01

Nezasluzen? HAHAHA, pa celu utakmicu salju duge lopte, kornere i prekrsaje slave kao penal da su dobili, i takav tim da prodje dalje? Nece moci.

avatar
Marcos Alonso
Sunday, 08.07.2018
01:26

pa uzmi u obzir da Hrvatska ima 10 puta kvalitetniju reprezentaciju prije nego sto krenes tako.. i provukli su se kroz iglene usi kao i protiv Danske od koje su bolji recimo 9 puta :D

avatar
Comy
Saturday, 07.07.2018
23:04

Pati.trebali smo proc I prije.rusi.sramota za nogomet.rade da smo igrali s spanjolskom makar izgubili 3:0 a ne sa antinogometom.uzas.

avatar
Dragan Jelena
Saturday, 07.07.2018
22:56

Igras na domacem terenu imas podrsku sa tribina i ti se odlucis na defanzivnu taktiku...nije mi ih zao jer su se odlucili za najocajniju taktiku....

avatar
stevan_vasic90
Saturday, 07.07.2018
23:00

Dragan Jelena@ Covece, da bi napao i od toga imao vise koristi nego stete, moras da imas i dobre igrace. Jedan juce kaze “Jel vidis Krstajicu kako se igra protiv Brazila?”, a Belgija u ekipi ima Lukakua, Hazarda, De Bruynea, jedan Carrasco im sedi na klupi. A koga mi imamo majke ti? Tako sad i ti. Pa Rusija sa igracima koje ima, treba da bude PRESRECNA, ej sa ovako limitiranom ekipom uci medju 8 najboljih je za njih fantasticno. Hrvatska je za klasu bolja ekipa. Nije mi jasno kako ovo nisu resili u 90 minuta.

avatar
stevan_vasic90
Sunday, 08.07.2018
14:36

Dragan jelena@ Koliko utakmica kao sto je Japan-Belgija imamo prilike da gledamo? Jako malo, slozices se. Uostalom, Japan je izgubio, ta taktika im nije donela puno toga osim sto su pobrali simpatije svih nas. A Rusiji sa druge strane, kukavicka taktika donela je i te kakav rezultat- pobedu protiv Spanije i bili su na korak da isto ucine i protiv Hrvatske, jer ih je ta taktika isto dovela do penala sto su i zeleli. Izgubili su na srecu. Dakle, da su samo dva penala bolje izveli, dobili bi i danas bi se pricala skroz druga prica. Oni su pokusali tu tvoju hrabru i napadacku igru protiv Urugvaja- i bili su pocisceni kao metlom. Onda su se ljudi opametili, shvatili da nemaju nikakav kvalitet i da do rezultata mogu jedino bunkerom i “kukaviclukom” i do rezultata su i dosli. Opet kazem, sinoc su na srecu izgubili jer su penali odlucivali, iako su za klasu losija ekipa od Hrvatske, dosli su u situaciju da su im sanse za pobedu podjednake. Mislim da ti treba da ukljucis mozak.

avatar
stevan_vasic90
Sunday, 08.07.2018
11:53

nemam pojma@ Hvala druze. Trudim se da pre svega komentarisem objektivno, bez obzira na navijacko opredeljenje, nacionalnost i ostale podele. Lepo je znati da neko to prepoznaje.

avatar
Dragan Jelena
Sunday, 08.07.2018
11:33

Alo fudbalski strucnjaci,analiticari i pametnjakovoci...ja nisam nista lose mislio niti pametovao svojim komentarima samo sam dao komentar na kukavicku taktiku...koliko god rusi bili losija ekipa od hrvata imali su taj domaci teren i navijace...a da se moze napasti i jaca reprezentacija to moze svakako Japan je pravi primer kako treba da se igra i to su igrali sa znatno jacom ekipom kakva je Belgija...i pre nego sto pocnete da pljujete po komentaru ukljucite malo svoje velike mozgove i razmislite sta je ko hteo da kaze svojim komentarom...

avatar
nemam pojma
Sunday, 08.07.2018
11:08

U moru nerealnih, jedan realan komentar.

avatar
BarsaSaMarsa10
Saturday, 07.07.2018
23:12

Zato sto ne znaju da igraju fudbal,vrlo jednostavno...

avatar
Tata Messi
Saturday, 07.07.2018
22:56

Zao mi Rusa.Prvo izborili penale a onda ispadose.Ne znam kako onaj Rus promasi gol od 7m.Tesko da ce se ovako provuci sa Englezima

avatar
Ronaldo da Lima
Saturday, 07.07.2018
23:10

Samo sto Fernandes i nije Rus😂

avatar
Südkurve München
Sunday, 08.07.2018
08:57

Sada se izjasnjava kao Rus, ipak su mu Rusi vratili veru u fudbal. Koliko sam cuo, krstio se i u ruskoj pravoslavnoj crkvi

avatar
BarsaSaMarsa10
Sunday, 08.07.2018
00:10

Ako cemo tako u Francuskoj nema pet Francuza...

avatar
pazza.INTER.amala
Saturday, 07.07.2018
22:55

Idemo bre hrvati do kraja.Suba doktoreeeee.

avatar
RealisticChelseaFan
Saturday, 07.07.2018
22:55

Bravo Kroasani! Rusi su se hrabro borili na ovom prvenstvu, ali ipak bi bilo previse da prodju u 1/2 finale.

avatar
Anthony
Saturday, 07.07.2018
22:54
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 07.07.2018
22:54

Bravoooo komsije....idemo do finalaaa

avatar
El Clásico leyendas
Saturday, 07.07.2018
22:54

bravo Hrvatska , bas mi je drago . a Rusi sa svojom taktikom cekanja penala od starta meca nimalo nisu zasluzili prolaz dalje

avatar
Marchisio8
Saturday, 07.07.2018
22:53

Еее,мој Смолове...

avatar
Bidza i Tridza
Saturday, 07.07.2018
22:53

Ovo je ogroman uspeh za Ruse,malo je falilo da naprave jos jedno cudo ali ovo je stvarno iznad svih ocekivanja. Hrvati su po meni favoriti protiv Engleza,jaci su i uigraniji.

avatar
Savoa
Saturday, 07.07.2018
23:03

Hahahhaha pojma Hrvati nemaju.

avatar
Sunday, 08.07.2018
01:35

Ha rusi imaju 😂😂

avatar
Sunday, 08.07.2018
01:26

Da nemaju pojma ni bi bili tu

avatar
Hrvoje Svečak
Sunday, 08.07.2018
00:56

slabo ti pratis nogomet Savoa

avatar
Hrvoje Svečak
Sunday, 08.07.2018
00:54

E moj Savoa,nama nikada nije lako protiv ekipa koje ne igraju nogomet.Protiv engleza ce biti puno lakse jer i mi i oni volimo igrati nogomet.Danska i Rusija su antinogometne zemlje tj. nemaju kvalitetu za nesto vise.PS kakav je bio let?

avatar
Bidza i Tridza
Sunday, 08.07.2018
00:36

Sta su to posebno Englezi pokazali? Imali su Tunis i Panamu u grupi,bila bi bruka da su tu kiksali a malo im je falilo protiv Tunisa. U nokaut fazi su imali laksi posao od mozda i svih ostalih reprezentacija koje su izasle iz grupe. Ne mislim da je razlika izmedju njih i Hrvata velika,ali je moje misljenje da su Hrvati malo bolji.

avatar
Luka Toni
Saturday, 07.07.2018
22:52

Bravo momci, Modric je veliki majstor,i Subasic odlican golman

avatar
LuckyStrike
Saturday, 07.07.2018
22:52

Idu komsije u finale 100% rekao vam ja... 😉

avatar
Südkurve München
Saturday, 07.07.2018
23:03

Komsije i osvajaju

avatar
Igorinho
Saturday, 07.07.2018
23:05

Englezi idu i finale... Ubedjen sam

avatar
Südkurve München
Saturday, 07.07.2018
22:52

Ja se ovome Subasicu divim, kakav golman. Svaka cast

avatar
Savoa
Saturday, 07.07.2018
23:04
avatar
Südkurve München
Saturday, 07.07.2018
23:57

Jedan od najboljih na SP-u

avatar
Saturday, 07.07.2018
22:52

Hrvati su na srecu zalutali u polufinale,dalje od ovoga nemogu Englezi ce da raznesu Hrvate.

avatar
rossonero_t
Saturday, 07.07.2018
23:02

Ajde bas cu da te vidim posle polufinala.

avatar
Zeljko Trisic
Saturday, 07.07.2018
23:21

ljudi znaju da igraju fudbal, nisu kao ovi nasi manekeni da posle pola sata jedva disu