Birof "raspalio" po Ozilu: "Trebalo je da ga izbacimo!"

Autor: Beta Beta
petak 06.07.2018.
16:10
Izvor: Beta

Ne stišava se bura u Nemačkoj nakon sramotne eliminacije sa Mundijala u Rusiji.

EPA-EFE/DIEGO AZUBEL
EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

Povezane vesti

Generalni menadžer fudbalske reprezentacije Nemačke Oliver Birof rekao je danas da je trebalo razmisliti o izbacivanju iz ekipe fudbalera Mesuta Ozila, nakon što se uoči Svetskog prvenstva slikao s turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Ozil se u maju slikao sa Erdoganom, usred predsedničke kampanje u Turskoj.

Njega su u Nemačkoj optužili za nedostatak lojalnosti, posle čega je Ozil, koji je turskog porekla, odbio da daje izjave o tome, što je pomalo pokvarilo atmosferu u ekipi pred Svetsko prvenstvo.

"Mi do sada nikada nismo terali reprezentativce da rade bilo šta, ali smo pokušavali da ih uverimo da rade neke stvari. S Mesutom to nismo uspeli i trebalo je da razmislimo o tome da odemo na turnir bez njega"
, rekao je Birof.

Drugi nemački reprezentativac turskog porekla, Ilkaj Gundogan, takođe se slikao sa Erdoganom, ali je u jednom intervjuu objasnio zbog čega je to uradio.

Ozil je rekao da više neće razgovarati s medijima, a stručni štab reprezentacije Nemačke mu je dozvolio da dan pre početka Svetskog prvenstva ne prisustvuje danu sa medijima, kada su igrači razgovarali s novinarima.

"Mislim da te fotografije Mesuta i Ilkaja nisu toliko uznemirile ekipu, ali kontroverze nikada nisu prestale. Pokušaću da rešim taj problem"
, naveo je Birof.

Ozil je loše igrao prvu utakmicu na turniru protiv Meksika (0:1), posle čega nije igrao protiv Švedske (2:1), ali je nastupio u duelu s Južnom Korejom (0:2), posle kojeg je branilac titule završio učešće na Mundijalu u grupnoj fazi.

Brojni stručnjaci i mediji u Nemačkoj smatraju da je učešće Ozila u reprezentaciji na Svetskom prvenstvu najveća greška selektora Joahima Leva. 

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
eenneess
Friday, 06.07.2018
19:15

Eto kriv im Ozil..a ne zna se ko je u njihovoj ekipi bio slabiji!!!

avatar
Agent Provocateur
Friday, 06.07.2018
18:23

Selekcija u Nemackoj je potpuno podbacila. Onaj mali hipster Werner sto se uplasio navijaca u Turskoj nije vodja a zamena mu je Gomez. Thomas Muller je u dobro podmazanom Bajernu bio fin sraf u masineriji ali nije svetska klasa, Ozil - ne treba trositi reci. Draxler daleko od lidera, Reus na zalasku, Brandt premlad, Gundogan kao da je namerno bezao od lopte. Ono dobrog sto su imali su odbacili, Sane im nije ni isao, Ter Stegen nije branio a Neuer ko zna zasto jeste tako da Kroos i Kimich jednostavno nisu dovoljni. U odbrani Hektor prosecan, Boateng katastrofa, Rudiger je odigrao ok sve u svemu dva tri igraca sa prelaznom ocenom, najbolje levo krilo i najbolji golman nisu u sastavu i rezultat je - tusiranje i avion kuci.

avatar
Luka Toni
Friday, 06.07.2018
16:51

Nije samo Ozil problem, dosta igraca je podbacilo, prakticno nijedan igrac nije nista pokazao.

avatar
qwerty117
Friday, 06.07.2018
16:42

Индолентни играч са нереалном мишљу о величини. После Реала где су га чинили добрим, суноврат. Грешка што није избачен.

avatar
Di Stéfano
Friday, 06.07.2018
16:35

Nije vam on kriv sto ste ispali vec sto nemate kasvetnog napadaca. Sto se tice njega u grupnoj fazi je ima najvise kreiranih gol sansi,nije on kriv sto napred niko ne zna gol da da...A to sa Erdoganom sto se slika,ima pravo sa kim hoce