Belgijanci rutinski, Lukaku u društvu najboljih!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 18.06.2018.
18:53
Izvor: Sportske.net

Prvi meč na Mundijalu Belgijanci su očekivano lako rešili u svoju korist.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Izabranici Roberta Martineza trijumfom su otpočeli Svetsko prvenstvo u Rusiji, kako su na stadionu "Fišt" u Sočiju savladali selekciju Paname rezultatom 3:0 (0:0).

Mučili su se Belgijancu u prvih 45 minuta, Panama je jasno bila skoncentrisana na odbranu, branili su se sa svih 11 igrača, a "Crveni Đavoli" su teško probijali njihov bedem.

Ipak, pretili su, prvu priliku je u sedmom minutu imao Dris Mertens, ali je golman Penedo sačuvao svoju mrežu.

Samo četiri minuta kasnije, Azar u šansi, ali je njegov udarac iz solidne pozicije pogodio spoljni deo mreže.

U 19. minutu nova šansa za napadača Napolija, Meretens je dobio dobar pas i uputio dobar udarac, ali je lopta prohujala sa spoljašnje strane desne stative.

Pred kraj prvog dela igre, tačnije u 38. minutu, najbolja šansa za "Crvene Đavole" u prvom poluvremenu, Azar je fantastično prošao, šutirao je iz izgledne pozicije, ali se golman Paname Penedo još jednom istakao i lepom intervencijom sačuvao mrežu.

Dva minuta kasnije je Mertens još jednom okušao sreću, ali je i ovoga puta za malo bio neprecizan.

Otišlo se na odmor ipak bez golova, a već na startu drugog dela igre, Belgija je probila bedem Paname.

Igrao se 47. minut, kada je Dris Mertens uputio fantastičan udarac ka golu Paname, njegov volej Penedo nije mogao da odbrani, Belgija je povela. Jedan od najlepših golova na turniru do sada.

Martinez Mertens
Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Samo pet minuta kasnije, nova prilika, De Brujne je odlično izveo slobodan udarac sa preko 20 metara udaljenosti, ali je lopta prohujala pored desne stative.

Umalo da Panama šokira favorizovanog rivala samo tri minuta nakon De Brujneovog slobodnjaka, Murinjo je pobegao odbrani Belgije, ali je Kurtoa na vreme izašao i skratio mu ugao, pa je uspeo da sačuva njegov udarac i loptu pošalje u korner.

Sve je bilo jasno u 69. minutu, De Brujne je uputio centaršuta ka Lukaku iz kaznenog prostora Paname, a najbolji strelac u istoriji belgijskog reprezentativnog fudbala postiže svoj prvi gol na Mundijalu. Odlično se bacio i glavom zakucao loptu u mrežu rivala.

U 75. minutu, kontra za Belgiju, Azar proigrava Lukakua, a ovaj majstorski prebacuje Peneda i postiže svoj drugi gol na šampionatu, 3:0 za "Crvene Đavole".

Lukaku
Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Nakon toga je tempo utakmice opao, Belgijanci su kontrolisali stvari, u 85. minutu je Panama imala još jednu iznenadnu priliku, ali je Kurtoa u poslednji čas presekao pas ka usamljenom napadaču Paname i tako spasao svoju mrežu.

Na kraju rutinska pobeda Belgije, sada su na čelu grupe G sa tri osvojena boda, Panama je poslednja, dok se Tunis i Engleska sastaju večeras od 20h.

Treba dodati i da se Lukaku pridružio najboljim strelcima šampionata, ispred njega je samo Kristijano Ronaldo sa tri pogotka, a isti učinak kao napadač Junajteda imaju i Denis Čerišev, kao i Dijego Košta.

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola RED_DEVIL
Monday, 18.06.2018
22:34

ROMELU LUKAKU - ZVER!!!!!!

avatar
Маркус19
Monday, 18.06.2018
20:29

Браво Ромелу,тако играју прави шпицеви!

avatar
Monday, 18.06.2018
19:14

Рутина, Панама ме изненадила што је дуго одолевала и мислим да су заслужили почасни гол. Но, квалитет Белгије је самом утакмицом долазио до изражаја ...

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Monday, 18.06.2018
18:57

Da bi oni nesto vise uradili na SP, morali bi da imaju daleko ozbiljniju grupu.

avatar
La bestia negra
Monday, 18.06.2018
18:57

Laksi trening,ali mora se priznati da je Panama bolja od Arabije ako nista drugo.