Bane, čestitamo! Zaslužio si ovo, legendo!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.06.2018.
09:28
Izvor: Sportske.net

Današnja utakmica sa Kostarikom biće posebna za našeg dugogodišnjeg reprezentativca.

Epa/Dominik Angerer
Epa/Dominik Angerer

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije u 14 časova izlazi na teren u Samari, gde će odmeriti snage sa selekcijom Kostarike u prvom kolu Grupe E na Svetskom prvenstvu.

Kako rekosmo ranije, osam dugih godina smo čekali na novi nastup našeg nacionalnog tima na velikim takmičenjima, a kako god da se završi današnji duel, Branislav Ivanović će danas ući u istoriju srpskog reprezentativnog fudbala.

On će protiv Kostarike upisati svoj 104. nastup u dresu reprezentacije Srbije i tako postati igrač sa najvećim brojem nastupa u nacionalnom timu, ispred Dejana Stankovića i Sava Miloševića.

Sama ta brojka dovoljno govori koliko je Bane dao reprezentaciji u proteklim godinama, dugo je nosio i kapitensku traku, koju je uoči Svetskog prvenstva sada dobio Aleksandar Kolarov, odlukom selektora Krstajića.

Mnogi bi tu iznenađujuću odluku teško podneli, ali Bane nije rekao nijednu reč protiv selektora, prihvatio ju je kao pravi profesionalac i još jednom dao primer ostalima kako se ponaša pravi reprezentativac svoje zemlje.

Nadamo se da će današnji rekord obeležiti i pobedom protiv Kostarike, što i njemu i svim njegovim saigračima od srca želimo. Ne sumnjamo da će dati sve od sebe da tako i bude...


Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Raky_b
Sunday, 17.06.2018
15:59

Jedini kapiten u zadnjih 30 godina koji je igrao fudbal i u dresu reprezentacije, a ne samo u dresu kluba

avatar
Marcos Alonso
Sunday, 17.06.2018
11:36

Legenda Srbije i Celsija ! Ocekujem da odigra odlcino prvenstvo

avatar
deki trbic
Sunday, 17.06.2018
11:16

ovima u savezu se to ne svidja...kako neko ko ne navija ni za zvezdu i partizan, niti je igrao za te klubove da bude sa vise nastupa, jedan od razloga sto mu je kapitenska traka oduzeta i zamalo da ne ode na SP da ne obori taj pomenuti rekord.

avatar
koma73
Sunday, 17.06.2018
10:27

Jedan iz plejade onih koji su u reprezentaciju dolazili turistički. NIKAD u reprezentaciji nije zapeo i odigrao više od 40% onoga kako je igrao u Čelziju.

avatar
indosrbija
Sunday, 17.06.2018
09:53

Moj omiljen igrac koji je mnogo nepravdi preturio preko ledja..

avatar
djan_franko
Sunday, 17.06.2018
09:35

Godine su ucinile svoje, ali zasluzio je... Nadam se da ce bas on zabiti neki gol glavom ovi kostaindijancima