Ako je do para, Srbija kroz "iglene uši" ide u osminu finala!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 10.06.2018.
10:05
Izvor: Sportske.net

I ne verujemo da bi neko imao bilo šta protiv takvog raspleta...

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Zanimljiva analiza kada je u pitanju Mundijal.

Naime, upoređene su plate svih igrača koji učestvuju, po reprezentacijama, pa ako novac govori, što je na žalost retko, Srbija će u osminu finala.

Naime, u našoj D grupi, Brazilci imaju u proseku platu 5.8 miliona funti i ispred su Španaca čiji igrači imaju 5.5, Belgijanaca (5.22) Francuza koji su na proseku od 5.21 i Argentinaca koji su na 5 miliona.

Tek posle slede svetski prvaci Nemci sa prosečnim primanjima 23 Levovih izabranika 4.87, Engleska oko 4.2 a daleko iza je je Portugal sa 3.68 miliona funti po igraču.

Naši su ispred Švajcarske, doduše tek stotine hiljada su u pitanju, Srbija 1.62 miliona, Švajcaraca 1.60, Kostarika je na 630 000, isped recimo Iranaca, Perua, Islanđana, Paname, Tunisa, tu negde u rangu Južne Koreje.

Hrvati?

Oko milion skuplji od Srbije, 2.6 miliona funti, duplo skuplji od Nigerije, Island da ne pominjemo.

Da ne dužimo, ako je po primanjima igrača, dalje idu Urugvaj, Rusija, Španija, Portugal, Francuska, Danska, Argentina, Hrvatska, Brazil, Srbija, Nemačka, Meksiko, Belgija, Englesk, dok Kolumbija i Poljska imaju malu prednost nad Senegalom, i to bi trebalo da bude najneizvesnije.

Jasno, ovo ne znači ništa, ne igra novac, sigurno će biti iznenađenja, ali hajde da vidimo, neka ovo bude dobar znak, da će Srbija, makar kroz iglene uši do osmine finala.

Ne propustite