SNUKER : JOŠ JEDNO FINALE „VEČITIH RIVALA“ PRED EVROPSKO PRVENSTVO

Autor: Vladan Niškić
četvrtak 09.03.2017.
14:03
Izvor: Snuker savez Srbije

Sedmi, pretposlednji ovosezonski rangirni turnir VIVA TRAVEL Snuker prvenstva Srbije, održan je prethodnog vikenda u srpskoj prestonici.Još jedan zanimljiv dvodnevni turnir sa brojnim iznenađenjima i već tradiciona

snuker savez Srbije
snuker savez Srbije

Povezane vesti

Najprijatnija iznenađenja priredili su „veterani“ . Predsednik saveza, Vladimir Kolaković stigao je do četvrtfinala pobedivši srpskog broja tri Vladana Niškića. Dušan Šipetić kome je ovo tek treće učešće u Viva travel Snuker prvenstvu Srbije, stigao je do svog prvog četvrtfinala dok je Leo Vig dogurao do polufinala gde je bez igre predao meč Saši Stojanoviću. U drugom polufinalu Marko Stoilković bio je bolji od Marka Grbovića sa 3:0. Trostruki šampion Srbije najneizvesniji meč odigrao je u drugom kolu gde je sa 2:1 savladao  najboljeg juniora, trinaestogodišnjeg, Jovana Todorovića.  U finalu ništa novo...

Već šesti put u nizu, finale su odigrala dvojica najboljih pa je i šestu pobedu ove sezone zabeležio nezaustavljivi Marko Stoilković protiv Saše Stojanovića.  Finalni meč koji je okončan rezultatom 4:2, po prvi put je sudio Vladan Ćirić.

Dvojica najboljih srpskih sudija, Goran Stevelić i Igor Mišković otputovali su na Kipar gde se ovog meseca održavaju evropska prvenstva u snukeru za igrače do 18 i 21. godine kao i seniorsko prvenstvo starog kontinenta. Našim internacionalnim sudijama već sledećeg vikenda pridružiće se u Nikoziji i srpski brojevi jedan i dva, Marko Stoilković i Saša Stojanović. Takozvano evropsko amatersko prvenstvo u organizaciji EBSA igra se od 13-19.3.2017. a samo šampion dobija ulaznicu u društvo profesionalaca. Konkurencija je zastrašujuća jer brojni bivši profesionalci uz najveće talente britanskih nacija pokušavaju da se domognu WPBSA pro-tura pa će za srpske predstavnike veliki uspeh biti i prolazak grupne faze i ulazak među najboljih 64 ili 32. Saši Stojanoviću je prethodnih godina to polazilo za rukom u Sofiji i Pragu dok će Marko Stoilković debitovati na evropskom prvenstvu ali treba imati na umu da je on u decembru u Rumuniji osvojio prvi međunarodni trofej za Srbiju. Takođe, lepa vest je da Snuker savez Srbije po prvi put finansira odlazak igrača na evropsko prvenstvo.

Na najnovijoj nacionalnoj rang listi nema značajnijih promena među najboljih osam:                           

1. Marko Stoilković  25280 2. Saša Stojanović  23480 3. Vladan Niškić 15800 4. Marko Grbović  14000    

5. Zoran Ćakić  12600 6. Igor Stefanović  12320 7. Stefan Ćalić  11760 8. Mladen Petković 10600

Poslednji , osmi, ovosezonski rangirni turnir VIVA TRAVEL Snuker prvenstva Srbije u organizaciji SSS na programu je 8-9 aprila a najboljih 16 igrača sa nacionalne rang liste izboriće plasman na završni „masters“ gde ćemo dobiti šampiona Srbije za sezonu 2016/17.

 

D. Ceronja

Snuker savez Srbije

Ne propustite