Robertson presrećan, o ovome je sanjao: ''Sve na svetu mi znači...''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 08.10.2018.
19:02
Izvor: Beta

Britanski igrač snukera Džimi Robertson rekao je da je presrećan zbog osvajanja svoje prve titule u karijeri, na Evropa mastersu u Belgiji.

EPA/SHAHZAIB AKBER
EPA/SHAHZAIB AKBER

Povezane vesti

Robertson je juče u finalu Evropa mastersa u Lomelu pobedio sunarodnika Džoa Perija sa 9:6.

"O ovome sam sanjao još otkako sam počeo da igram snuker. Nisam mislio da će doći ovaj dan, tokom karijere nisam igrao u završnicama turnira. Oduvek sam znao da sam sposoban za uspeh, ali druga je stvar to i učiniti", rekao je Robertson, preneli su britanski mediji.

Robertson (32) je pre 16 godina postao profesionalac i do sada nikada nije prošao četvrtfinale nekog turnira koji se boduje za svetsku rang-listu.

On je osim trofeja zaradio i 75.000 funti i za 10 mesta napredovao na svetskoj rang-listi, do 26. Takodje, izborio je plasman i na turnir Šampion šampiona u novembru.

"Ogromna je stvar osvojiti prvu titulu. Nikada ne znate da li ćete to uspeti i kako ćete se sa time nositi. Sve na svetu mi znači što sam osvojio prvu titulu i što je moja porodica bila tu", dodao je Robertson.

On je u meču poveo sa 5:0 i 7:3, Peri je uspeo da se primakne na 6:7, ali je to sve što je uspeo da uradi.Peri je rekao da je veoma razočaran.

"Igrao sam loše, ne tokom celog meča, nego u večernjem delu. To je jedna od mojih najlošijih igara tokom cele godine. Čestitam Džimiju, prišao sam u toku meča, a on je izdržao", naveo je Peri.

Peri (44) je zaradio 35.000 funti i popeo se na 18. mesto na svetskoj rang-listi. Doživeo je četvrti poraz u svom petom finalu, a jedini trofej osvojio je 2015. godine.

Ne propustite