Rekorder O'Saliven!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 10.12.2018.
13:36
Izvor: Beta

Petostruki svetski prvak u snukeru Roni O'Saliven osvojio je večeras rekordnu sedmu titulu na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog Kraljevstva, pošto je u finalu u Jorku pobedio Marka Alena sa 10:6.

Beta/Martin Rickett/PA via AP
Beta/Martin Rickett/PA via AP

Povezane vesti

O'Saliven je odbranio titulu na drugom po važnosti rangirnom turniru i osvojio ukupno 19. veliki trofej iz turnira nazvanih "tripla kruna" - Svetsko prvenstvo, Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva i Masters, čime je za jedan trofej popravio rekord Stivena Hendrija u "triplim krunama".

On je po broju titula na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog Kraljevstva sada preskočio Stiva Dejvisa, koji je osvojio šest trofeja. Prvu titulu na tom turniru osvojio je pre 25 godina, kao 17-godišnjak, a zatim je trijumfovao 1997, 2001, 2007, 2014, 2017. 

O'Saliven je osvojio 34 titule koje se boduju za svetsku rang listu i ima dve manje od sedmostrukog svetskog prvaka Hendrija, koji je prvi na večnoj listi.

Ove godine, osim u Jorku osvojio je dva trofeja, Masters u Šangaju i Šampion šampiona.

Alen je drugi put igrao u finalu u Jorku, prethodno 2011. godine izgubio je od Džada Trampa. Ove godine osvojio je prestižni Masters, kao i Medjunarodni šampionat prošlog meseca, što mu je bila četvrta rangirna titula u karijeri.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragan Red Devil
Monday, 10.12.2018
16:05

Bio bi najbolji da nema Stivena Hendrija. Ovako visoko drugo mesto.